search

Feriehus og ferieleiligheter i Marcana

Kommunen Marcana ligger i den sørøstlige delen av den vakre regionen Istria. Områder består av mange mindre landsbyer og bosetninger, som Marčana, Belavići, Bratulići, og Cokuni. Dette er den ideelle destinasjonen for deg som ønsker en litt annerledes ferieopplevelse i Kroatia. Her unngår du de store turistmengdene du kan treffe på i andre deler av landet. Kystlinjen i den sørøstlige delen av Kroatia er en av de minst urbaniserte delene av landet. På en side har du det krystallklare havet, mens på andre siden venter store grøntområder. Vurderer du å leie et feriehus i Istria litt utenfor allfarvei, bør du vurdere en ferie i Marcana.

Badebukter i Marcana 

Krnica ligger på en høyde omgitt av vakre skogsområder, beitemark og vingårder. Krnica er det eneste stedet i denne delen av Istria med sin egen bukt. Noen få kilometers kjøring unna, gjennom skog av aleppofuru, ligger havnen. Her kan du vandre gjennom den hyggelige fiskerlandsbyen, trebåter, fiskegarn og koselige steinhus. Langs hele bukten finner du små viker med urørt natur og krystallklart vann. Krnica er fantastisk sted å feriere hele året rundt. På våren kan du gå turer gjennom duftende enger med vill asparges og medisinske urter. Høsten byr på andre muligheter som soppsanking, og drue – og olivenplukking. Hvis du liker å stå opp tidlig om morgenen kan du også kjøpe fersk fisk fra fiskebåter ved havnen. 

Bukten Blaz er virkelig et stykke urørt natur. En gang i tiden var dette et viktig område for romerne, fordi det knyttet Pula til Trsat. Mytene sier at det er her kronen til den legendariske kong Tomislav ble gjemt i det 10. århundret. 

Bukten Budava er en vakker bukt med velbevart natur. Tidligere fungerte bukten som en havn for fortet  Vizače og den romerske byen Nezakcija. Det legges i dag ned mye arbeid for å få bukten inn på listen over vernede naturområder. Besøk Budava før alle oppdager den vakre bukten!

Lei feriehus eller ferieleilighet i Marčana

Attraksjoner i Marcana 

  • Besøk minnesamlingen i boligen til den istriske forfatteren og økonomen Mije Mirkovića, som er kjent under det litterære pseudonymet Mate Balota. Utstillingen tar deg med på en reise gjennom livet og arbeidet til den kjente mannen. 
  • Ruinene etter Stari Rakalj  ligger tett på havet, og er i dag så godt som ubebodd. Her kan du også se ruiner etter slottet og kirken Sv. Agnes. Kirkeruinene ligger på en høyde med fantastisk utsikt over havet. 
  • Kjører du fra Marcana mot Duga cove, kan du ta av på veien som fører til Mutovran. Der kan du se restene av den gamle festningen til Histra-stammen. 
  • Ljubic-grotten. Grotten finner du ca. 1,3 kilometer nord for Marčanas senter. 

Feriehus og ferieleiligheter i Marcana 

Regionen Istria tilbyr alt du trenger for en ferie i Kroatia. Marcana ligger langt nok unna Pula til at du kan nyte vakre naturomgivelser og en avslappet atmosfære, men fortsatt befinne deg nær kulturelle opplevelser og gode restauranter. 

En av fordelene med våre feriehus i Kroatia er at de er "all inclusive". Det betyr at du slipper å tenke på ting som sengetøy og sluttrengjøring, og heller kan konsentrere deg 100 % om ferieopplevelsene.