search

Hytte og feriehus i Gol

Gol i Hallingdal byr på gode ferieopplevelser året rundt. Gol er et snøparadis om vinteren og et eldorado for turer i fjell og mark på sommeren og høsten. Lær mer om den tradisjonsrike Hallingdals-regionen og besøk minnesmerker  i Gol. Når du leier en hytte gjennom NOVASOL har du et godt utgangspunkt for opplevelser i området. 

Her finner du en rik variasjon i naturomgivelsene, noe som gir gode muligheter for en aktiv ferie. Fra Gol kan du dessuten ta turen til Hemsedal og Valdres. Legg ferien til Gol for en opplevelser i vill og urørt natur! 

Aktiviteter og opplevelser

Hallingdal er et ekte vinterparadis! Spesielt for skientusiasten – her befinner du i en av landets aller beste områder for langrenn. Det ligger til rette for hyggelige dager med ski på beina, og fantastiske skiløyper, rasteplasser og serveringshytter bidrar til gode opplevelser. Terrenget er variert, og byr på alt fra tette skogsområder til åpne vidder og høye fjell. 

Trives du bedre i full fart nedover alpinbakkene, er det også gode muligheter for det på Gol. Det finnes flere alpinanlegg i området; Golsfjellet Alpinsenter, Skagahøgdi Skisenter og Storefjell skiarena. På vinteren kan du også prøve andre aktiviteter som hundekjøring og snøkiting.

På sommeren er Gol en fantastisk destinasjon for deg som liker å vandre i skog og fjell. Knyt på deg turskoene og legg ut på tur i et spennende terreng. Det finnes mange tilrettelagte ruter i nærområdet, eller hva med en topptur? Uansett om du reiser med venner eller familien, vil du finne turstier som passer. Ta en pust i bakken på en av rasteplassene, og ikke glem fiskestang og badetøy. Det finnes flere innsjøer som egner seg til en fiske – eller badepause underveis. 

På ferie i Gol kan du benytte muligheten til å prøve fiskelykken, enten i fjellvann på Golsfjellet eller i Hallingdalselva. Får du fisk kan du tilberede den i ferieboligens kjøkken! 
Du kan også utforske området fra hesteryggen eller sykkelsetet. Det finnes et bredt nettverk av fjellveier på Golsfjellet, som passer den som vil få opp pulsen på sykkelen. 

Ferieopplevelser venter med en hytte i Gol

Attraksjoner og severdigheter 

Ta turen innom familieparken Gordarike, som tar for seg vikingtiden og middelalderen. Her kan du blant annet se kopien av Gol stavkirke, i tillegg til andre rekonstruksjoner som kong Haddings gravhaug og tårnet Yggdrasil. 

Gol Bygdemuseum på Skaga gir et innblikk i ulike bygningstyper fra 1800-tallet, og på sommeren er det mulig å ta en titt inne i husene. 
Bjørneparken i  nabokommunen Flå er virkelig en flott opplevelse for hele familien! Her kan du hilse på bjørner, elg, gaupe og flere spennende norske og eksotiske dyrearter.  I tillegg til dyremøter kan du prøve aktiviteter som hinderløype og  zipline. På sommeren kan barn over fem år lære mer om dyrehold og stell i parkens Dyrepasserskole – garantert en hit for barna! 

Hytte i Gol 

En hytte i Buskerud danner utgangspunktet for gode ferieopplevelser! Her kan du trekke deg tilbake i private omgivelser etter en dag fylt med morsomme aktiviteter. Når du leier en hytte i Norge gjennom NOVASOL, kan du selv velge om du vil bo tett på populære feriedestinasjoner eller utenfor allfarvei.