search

Hytte og feriehus i Vinje

Velkommen til fantastiske Vinje – en herlig blanding av vakker natur, tradisjoner og aktivitetsmuligheter året rundt. En hytte i Vinje passer for alle, uansett om du reiser med familie eller venner. Du finner Vinje øverst i Telemark, og kommunen er den eneste i Norge som grenser til fire fylker. Vinje strekker seg dessuten langt inn i Hardangervidda, noe som gir gode muligheter for flotte opplevelser i fjellandskapet. 

Aktiviteter og opplevelser

Vinje tilbyr en rekke aktiviteter, og du vil ha mye å fylle feriedagene med. I sommermånedene benytter mange seg av beliggenheten ved Hardangervidda. Her finnes det nesten uendelig mange fine turer, men vi kan tipse om turen til Falkeriset, en familievennlig og steinlagt sti lagt av sherpaer. Herfra har du utsikt over vidda. Turen er på ca. 3 km t/r. Føler du deg lysten på en topptur i løpet av ferien i Telemark, kan du for eksempel bestige Nupsegga, på 1674 m.o.h. 

Har du lyst på en litt annerledes opplevelse? I Vinje kan du bli med på tur med MF Fjellvåken, som tar deg over Møsvatn, som ligger 919 m.o.h. I tillegg har Vinje et stort antall flotte fiskeområder, fine områder for kajakk – og kanopadling,

Kommunen kan skilte med to store vintersportdestinasjoner; Rauland og Haukelifjell. Her kan du spenne både alpin – og langrennsski på beina. Til sammen har Vinje 340 kilometer med skiløyper, 60 alpine nedfarter og 22 heiser.

Lei en hytte i Vinje og bo tett på Hardangervidda

Attraksjoner og severdigheter 

Rjukan er en kjent destinasjon for ekstremsportentusiaster, men byen har mye mer å by på. Tar du turen til Rjukan, kan du ikke gå glipp av en tur til norsk Industriarbeidermuseum. Museet ligger i det som tidligere var Vemork Kraftstasjon. Her kan du oppleve flere spennende utstillinger, der den mest kjente nok er «Helter i Telemark». Den tar nemlig for seg sabotasjeaksjonene mot tungtvannproduksjonen under andre verdenskrig. 

I Rjukan har du også mulighet til å kjøre Gaustabanen opp Gaustatoppen, en tur som tar 15 minutter. Banen var i utgangspunktet et militært transportanlegg, men er i dag åpnet for besøkende. 

Ta turen innom Hardangervidda Nasjonalparksenter, der du kan lære mer om flora og fauna i nasjonalparken. Senteret samarbeider blant annet med Norsk Villreinsenter Sør, og du kan derfor se utstillinger om villreinen i senteret. 

Vinje kan by på mange ulike opplevelser og aktiviteter i løpet av ferien, alt etter hva du er interessert i. Området har lange tradisjoner, både innenfor kultur og kunst. Mange kjente norske kunstnere og personligheter kommer fra Vinje, som gjennom tidene har bidratt til å holde tradisjonene vedlike. Blant annet kommer mange kjente kvedere og folkesangere herfra, som for eksempel Aslak Brekke. 

Hytte og feriehus i Vinje

Når du velger en hytte i Norge formidlet av NOVASOL, velger du en ferie i private omgivelser og en avslappet atmosfære. Du velger helt selv hvilke aktiviteter og severdigheter du vil fylle dagene med, og med en hytte som base, har du det beste utgangspunktet for fine ferieopplevelser. Velkommen til NOVASOL og vår verden av ferieboliger