search

Hytte på Sørlandet

Sørlandet er en feriefavoritt blant mange nordmenn. Hit reiser vi for å oppleve skjærgårdsidyll og sommerglede. Landsdelen består av fylkene Vest-Agder og Aust-Agder, og kan skimte med byer som Kristiansand, Arendal, Mandal og Lillesand.

Feriehus på Sørlandet

Skjærgårdsliv

Mange forbinder Sørlandet med sol, hav og gode sommerminner. Kyst- og skjærgårdslandskapet her i sør utgjør et paradis for båtfolk og badeengler. De sjarmerende småbyene her er fylt av en helt egenartet atmosfære som man ganske enkelt bare må oppleve. Vil du fiske på ferie i Norge vil du langs hele sørlandskysten finne rikelig med gode fiskemuligheter, og her kan du få fisk som makrell, torsk og sei.  

Familieferie på Sørlandet

Kristiansand er kjent som Barnas By. Her finner du blant annet den kjente dyreparken med Kardemomme By og Kaptein Sabeltann, så det er kanskje ikke så rart at dette er barnas favorittby. I Kristiansand finnes det morsomme aktiviteter for hele familien. Ta turen til Aquarama Bad på Bystranda, og ta et avkjølende bad litt utenom det vanlige.

Noen minutters biltur eller en liten sykkeltur fra Kristiansand finner du Ravndalen Naturpark, der hele familien kan oppleve flott natur, samt arrangementer på den store utescenen om sommeren. Her kan du besøke Café Generalen, der du får servert mat laget på 100 år gamle oppskrifter. I Ravndalen Naturpark kan familien vandre blant småhus, monumenter, broer og vakker natur. På Vitensenteret Sørlandet kan hele familien ha det moro sammen. Her står opplevelser og læring i fokus, og både store og små lære om fysikk og ha det gøy med mange spennende installasjoner og aktiviteter. Senteret finner du på bryggekanten i Arendal.

Ferien må ikke fylles til randen med aktiviteter og severdigheter. Ofte blir sørlandsidyllen komplett med krabbefiske fra brygga. Her skapes minner som både store og små vil huske for alltid. Når de minste har lagt seg, kan du nyte solnedgangen i havet fra feriehusets terrasse.

Attraksjoner på Sørlandet

Leier du en hytte gjennom NOVASOL kan du oppdage fantastiske attraksjoner på Sørlandet. Lindesnes Fyr ligger på det sydligste punktet på norsk fastland. Fyrtårnet ble oppsatt i 1656, og har en lang og spennende historie som Norges eldste fyrsted. Her kan du få et innblikk i fyrtårnets historie og kystkulturen, og under fyret finner du en kafe og galleri. I området rundt fyret finner du også flere flotte turstier du kan benytte deg av.

Det finnes et stort antall museer på Sørlandet, blant annet Kristiansand museum, Setesdalsmuseet på Rysstad, Odderøya museumshavn, Mandal museum og Setesdalsbanen museumsjernbane.

Festivalliv på Sørlandet

På Sørlandet arrangeres det et stort antall festivaler hvert år. Her arrangeres alt fra musikkfestivaler til mat – og bokfestivaler. På våren arrangeres Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival, en festival dedikert til visning av barnefilmer. Her vises rundt 100 filmer for barn og unge. Dette er absolutt et arrangement for deg som leier hytte på Sørlandet i dette tidsrommet. Til festivalen Palmesus kommer det er stort antall store norske og internasjonale artister hvert år, og festivalen har blitt svært populær på kort tid. Skral Festivalen i Grimstad, Norway Rock Festival i Kvinesdal og Skalldyrfestivalen i Mandal er bare et lite utvalg av arrangementene på Sørlandet i løpet av året.