search

Hytte på Sørlandet

Er du på utkikk etter overnatting på Sørlandet? Hos NOVASOL finner du et stort utvalg feriehus, hytter og ferieleiligheter til leie på Sørlandet. Våre ferieboliger kommer i alle størrelser og prisklasser, og du kan selv velge om du vil bo tett på kyst eller by.

Finn overnatting på Sørlandet

NOVASOL har hytteutleie i hele Norge, men Sørlandet er en soleklar feriefavoritt blant nordmenn. Hit reiser vi for å oppleve skjærgårdsidyll og sommerglede. Landsdelen består av fylkene Vest-Agder og Aust-Agder, og kan skilte med idylliske byer som Kristiansand, Arendal, Mandal og Lillesand. Leier du en hytte på Sørlandet kan du glede deg til en ferie i private omgivelser, med gode aktivitetsmuligheter rett utenfor døren. 

Mange forbinder Sørlandet med sol, hav og gode sommerminner. Kyst- og skjærgårdslandskapet her i sør utgjør et paradis for båtfolk og badenymfer. De sjarmerende småbyene her er fylt av en helt egenartet atmosfære som man ganske enkelt bare må oppleve. Vil du fiske på ferie i Norge vil du langs hele sørlandskysten finne rikelig med gode fiskemuligheter, og her kan du få fisk som makrell, torsk og sei.  

Bestill feriehus i Kristiansand

Bestill feriehus i Risør

Finn overnatting på Sørlandet hos NOVASOL

Ta med barna til et feriehus på Sørlandet

Kristiansand er kjent som Barnas By. Her finner du blant annet den kjente dyreparken med Kardemomme By og Kaptein Sabeltann, så det er kanskje ikke så rart at dette er barnas favorittby. I Kristiansand finnes det morsomme aktiviteter for hele familien.Ta turen til Aquarama Bad på Bystranda, og ta et avkjølende bad litt utenom det vanlige.

Noen minutters biltur eller en liten sykkeltur fra Kristiansand finner du Ravndalen Naturpark, der hele familien kan oppleve flott natur, samt arrangementer på den store utescenen om sommeren. Her kan du besøke Café Generalen, der du får servert mat laget på 100 år gamle oppskrifter. I Ravndalen Naturpark kan familien vandre blant småhus, monumenter, broer og vakker natur. På Vitensenteret Sørlandet kan hele familien ha det moro sammen. Her står opplevelser og læring i fokus, og både store og små lære om fysikk og ha det gøy med mange spennende installasjoner og aktiviteter. Senteret finner du på bryggekanten i Arendal.

Når du leier et feriehus på Sørlandet velger du selv hva du skal bruke dagene til. Ferien må ikke fylles til randen med aktiviteter og severdigheter, men det er hyggelig at noe skjer. Ofte blir sørlandsidyllen komplett med krabbefiske fra brygga. Her skapes minner som både store og små vil huske for alltid. Når de minste har lagt seg, kan du nyte solnedgangen i havet fra feriehusets terrasse.

Attraksjoner på Sørlandet

Leier du en hytte gjennom NOVASOL kan du oppdage fantastiske attraksjoner på Sørlandet. Lindesnes Fyr ligger på det sydligste punktet på norsk fastland. Fyrtårnet ble oppsatt i 1656, og har en lang og spennende historie som Norges eldste fyrsted. Her kan du få et innblikk i fyrtårnets historie og kystkulturen, og under fyret finner du en kafe og galleri. I området rundt fyret finner du også flere flotte turstier du kan benytte deg av.

Det finnes et stort antall museer på Sørlandet, blant annet Kristiansand museum, Setesdalsmuseet på Rysstad, Odderøya museumshavn, Mandal museum og Setesdalsbanen museumsjernbane.

Lei feriehus eller hytte på Sørlandet hos NOVASOL

Festivalliv på Sørlandet

På Sørlandet arrangeres det et stort antall festivaler hvert år. Her arrangeres alt fra musikkfestivaler til mat – og bokfestivaler. På våren arrangeres Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival, en festival dedikert til visning av barnefilmer. Her vises rundt 100 filmer for barn og unge. Dette er absolutt et arrangement for deg som leier hytte på Sørlandet i dette tidsrommet.

Til festivalen Palmesus kommer det er stort antall store norske og internasjonale artister hvert år, og festivalen har blitt svært populær på kort tid. Skral Festivalen i Grimstad, Norway Rock Festival i Kvinesdal og Skalldyrfestivalen i Mandal er bare et lite utvalg av arrangementene på Sørlandet i løpet av året.

Feriehus og hytter på Sørlandet

NOVASOL har et stort antall hytter i Norge, og mange av disse finner du på Sørlandet. Når du velger privat overnatting på Sørlandet kan du se frem til gode feriedager i private omgivelser, og du velger selv om du vil ha sjø, by eller innland som nærmeste nabo. 

Finn overnatting på Sørlandet hos NOVASOL og gled deg til et idyllisk opphold!