Feriehus og hytte i Ålesund

Ser du etter ei hytte til leie i Ålesund? Beliggende ut mot havgapet, med Sunnmøres fjell og fjorder i bakgrunnen, finner du Ålesund. Byen har blitt kalt en av verdens vakreste havnebyer, og det er lett å se hvorfor. Her reiser husene seg opp langs bryggekantene i sin karakteristiske jugendstil, og byen brer seg ut på små øyer og over smale sund. Leier du ei hytte i Ålesund, ligger fantastiske naturopplevelser og spennende byliv, kultur og historie rett utenfor hyttedøra.

Lei feriehus eller hytte i vakre Ålesund med NOVASOL

Populære feriehus i Ålesund

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Ålesund

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Ålesund

Loading...

Bli kjent med Ålesund

Ålesund er den største byen på Sunnmøre, og er kjent som Norges jugendby. Bybrannen i 1904 ødela store deler av bebyggelsen, og da den ble bygd opp igjen valgte man den tidsriktige jugendstilen. I dag kan du spasere gjennom Ålesund og beundre de spesielle fasadene, små tårnene og organiske ornamentene på de flotte bygningene. Fiske har vært viktig for innbyggerne i Ålesund i generasjoner, og det er fortsatt en av de viktigste næringene i regionen. Det kan du dra nytte av hvis du vil prøve fiskelykka mens du leier hytte i Ålesund. Byens plassering, med Sunnmørsalpene tronende i bakgrunnen, gjør det også til et utmerket feriemål for alle som er glade i flotte fjell- og toppturer.

Hytter til leie i Ålesund

Leier du et feriehus eller ei hytte i Ålesund, har du lett tilgang på fantastiske naturopplevelser og kultur- og byliv på ferien din. Vi tilbyr feriehus og hytteutleie i Ålesund både i sentrum og på de idylliske øyene rundt byen, og her er du aldri langt fra vannkanten – enten det er ved fjorden eller med utsikt til Norskehavet. Her kan du lene deg tilbake, nyte den friske sjølufta og den vakre utsikten over fjelltopper og hav, og glede deg over den hjemlige basen et leid feriehus eller hytte gir deg når du skal på ferie i Ålesund.

Reisetips til Ålesund

Leter du etter inspirasjon til ting å gjøre i Ålesund? Her er våre beste tips: 

  • Atlanterhavsparken er Nord-Europas største saltvannsakvarium. Her kan du lære masse om hva lever under havoverflaten utenfor norskekysten. 

  • Gå til toppen av Aksla, Ålesunds vakreste utsiktspunkt, hvor du kan se hele sentrum, byfjellene og Sunnmørsalpene. 

  • Bli med på det tradisjonsrike Borgundfjordfisket, som går fra januar til april. Kanskje du er heldig å fange stortorsken!

  • Hvis du vil lære mer om byens spesielle historie, kan du legge inn et besøk hos Jugendstilsenteret og Kunstmuseet KUBE

  • Fuglefjellet på Runde er hjem for de vakre lundefuglene. I hekketiden fra april til august, er det over 100.000 sjøpapegøyer på den lille øya.