Feriehus og hytte i Tingvoll

Velkommen til Tingvoll, en kommune beliggende på Tingvollhalvøya på Nordmøre. Halvøya finner du midt mellom Kristiansund og Sunndalsøra, og er nesten fullstendig omringet av fjorder. Velger du en hytte i Tingvoll kan du frem mot en ferie tett på fjord og fjell. Halvøya strekker seg fra fastlandet mot havet, og Tingvollvågen er kommunens administrasjonssted. Tingvollvågen er faktisk det eneste stedet som er stort nok til å kalles et tettsted i kommunen.

Ferienhäuser in Tingvoll

Populære feriehus i Tingvoll

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Tingvoll

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Tingvoll

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

En hytte på Nordmøre er perfekt for deg som ønsker å fiske. Denne delen av landet har flotte fiskemuligheter, og Tingvoll er ikke noe unntak. Her kan du blant annet prøve lykken i Tingvollfjorden og i ferskvann rundt om i kommunen. Mulighetene for å få laks og sjøørret er gode, men husk å sjekke fisketider og reguleringer, samt hvor du kan kjøpe fiskekort, på forhånd. 

Nærheten til vannet passer dessuten ypperlig på varme sommerdager. Du kan finne mange fine badestrender og friluftsområder, ideelle for avkjølende bad. På flere av strendene er det dessuten muligheter for aktiviteter, som volleyball og grilling. 

Ønsker du en aktiv hytteferie i Møre og Romsdal? Tingvoll kan skilte med flere høye fjell, og Smisetnebba er kommunens høyeste med sine 1175 moh. Her er mulighetene for fotturer i fjellene gode, og vi kan for eksempel nevne Høgfjellet, som med sine 680 moh byr på en flott utsikt over Tingvollfjorden. Turen tar rundt fire timer, og passer deg som ønsker middel vanskelighetsgrad. Kommunen har i tillegg fire naturreservater, og du finner disse i ytre del av kommunen. 

Kommunen har fått sitt navn fra Tingvoll Gard, den gamle prestegården,  som ikke bare spilte en sentral rolle for halvøya, med for hele Nordmøre. I dag kan du besøke Tingvoll Økopark, et kunnskap – og opplevelsessenter, på gården. Her kan du hilse på dyrene, lage energi i sol – og bioenergisenteret, prøve deg i klatreløypa og spise god mat i kaféen.

Attraksjoner og severdigheter

Det finnes mange spennende kulturminner i Tingvoll, og du kan se både bautasteiner og helleristninger i løpet av ferien. Vil du i tillegg på museumsbesøk i løpet av oppholdet, kan du ta turen til Tingvoll museum. Den autentiske gården tar deg med inn i hverdagen på 1800 – og 1900- tallet. Her venter dessuten utsikt til tre fjellområder. 

Tingvoll kirke ble bygget rundt 1180, og er i dag en av landets best bevarte middelalderkirker. Den flotte langkirken er absolutt verdt å få med seg dersom du legger ferien til Tingvoll. 

Det er mange fordeler ved å velge en hytte i Norge til din neste ferie. Friheten som følger med en privateid hytte er deilig! Fra Tingvoll kan du ta dagsturer til Kristiansund og Molde, dersom du ønsker. I Kristiansund venter restauranter, butikker og barer, samt en fantastisk beliggende ut mot havet. Spis «fishan» og klippfisk, ta Sundbåten mellom øyene og få med deg noen av de mange kulturarrangementene.

Feriehus og hytte i Tingvoll

NOVASOL formidler ferieboliger i mange land, og vårt utvalg spenner fra slott og villaer, til enkle hytter i fjellheimen. Gode ferieopplevelsene venter når du velger en privateid feriebolig fra NOVASOL. Se vårt store utvalg av hytter i Tingvoll og resten av Norge på våre nettsider. Du kan enkelt bestille din neste ferie på nett, eller ved å ta kontakt med vår kundeservice.