Feriehus og hytte på Sunnmøre

Sunnmøre er området fra fylkesgrensen og opp mot Romsdalsfjorden. Drar du på ferie til Ålesund er du i fylkets største by og viktigste knutepunkt, også kjent som. Jugendbyen. Her stopper også Hurtigruten på sin ferd langs kysten. Andre viktige tettsteder er Volda og Stranda. Sunnmøre har en nydelig kyststripe der man støter på utallige øyer med fiskerike bukter og viker. Med NOVASOL hytteutleie i Sunnmøre finner du også Geirangerfjorden, en av Norges vakreste fjorder. Besøk Sunnmøre ved å leie en hytte i Møre og Romsdal. NOVASOL hytteutleie i Norge ønsker deg velkommen til en avslappende og rekreativ ferie.

Lei feriehus og hytte i Sunnmøre

Populære feriehus i Sunnmøre

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sunnmøre

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sunnmøre

Loading...

Naturomgivelser

Sunnmøre har en fantastisk vakker natur. Ta turen til opplevelsesrike Geirangerfjorden som er på UNESCOs verdensarvliste. Langs de bratte fjellveggene i Geirangerfjorden er fossene, De syv søstre og Brudesløret et imponerende syn. Besøk også de vakre fjordene Hjørundfjorden og Synnylvfjorden.

Når du er på besøk i Sunnmøre regionen, er Sunnmørsalpene et must, som består av høye tinder og stupbratte fall mot mange fjordarmer. Den unike fugleøyen Runde, er en fin opplevelse med sine 240 forskjellige fuglearter og ca. 170.000 hekkende par. Den mest tallrike er Lunde-fuglen med sitt karakteristiske og fargerike nebb. På Norges sydligste og mest tilgjengelige fuglefjell arrangeres båtturer daglig, og det er et lett terreng for fotturer. Vestkapp ytterst på Stadlandet, kalt Kjerringa, har et loddrett stup på 496 meter rett ned i havet. Fabelaktig utsikt i alle himmelretninger.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Når du leier hytte på Sunnmøre kan du benytte deg av muligheten for de kulturelleopplevelsene regionen byr på. Besøk Jugendstilsenteret i Ålesund, et arkitektmuseum som viser fremveksten av jugendstilen etter bybrannen i starten av 1900-tallet. Kunstmuseet KUBE er også et besøk verdt, som er et museum som legger hovedvekt på å uttrykke kunst fra fylket, men også annen internasjonal og nasjonal kunst. Atlanterhavsparken, skandinavias største akvarium, bygget ned i selve fjorden og havet er også et sted man må oppleve der som man befinner seg i Sunnmøre.

Er du interessert i spenning og er uredd for høyder, benytt deg av sommergondolen på Strandfjellet som fører deg til Sunnmørsalpene (1042 m.o.h). Her får du virkelig sett Sunnmøres fantastiske og vakre natur.

Som ellers i fylket Møre og Romsdal, finnes det en rekke aktiviteter på Sunnmøre som bading, fiske, fotturer, sykkelturer og mye, mye mer. Skal man trekke frem en hovedaktivitet, ja da må det bli fiske. Benytt deg av Norges fineste fiskesteder, og fang middagsmat til deg og familien.