search

Feriehus og hytte i Risør

En ferie i en hytte i Risør er synonymt med norsk sommeridyll. I den hvite trehusbyen venter gode ferieopplevelser for store og små. I tillegg til en fantastisk beliggenhet ved Skagerak, har byen et rikt og spennende kulturliv, noe som har ført til at Risør er en feriefavoritt for mange. Bor du i en privateid hytte i Aust-Agder, har du et godt utgangspunkt for alt som skal oppleves underveis!

Aktiviteter og opplevelser i Risør

Nyt sommerdagene i Risørs flotte skjærgård. Du kan velge mellom mange fine badeplasser, og du kan få mer informasjon om disse ved å henvende deg til turistkontoret. I Risør finner du også Nord-Europas største jettegryter i fjell. Disse passer ypperlig som basseng på sommerstid! De største ligger på Sild, litt utenfor byen.  

I tillegg til å nyte de varme sommerdagene på skjær og svaberg, finnes det en rekke aktiviteter du kan ta deg til på ferien. Hva med å prøve fiskelykken i Skagerak? Risør er en ettertraktet destinasjon blant fiskere, og det med god grunn. Her kan du fiske fra land eller båt i hav eller innsjø. Husk alltid å sjekke hvilke regler som gjelder der du ønsker å fiske.

Risør er et eldorado for sjømatelskere. Her kan du kjøpe ferske reker på brygga, eller ta turen innom Risør Fiskemottak, som har både utsalg av fersk fisk og uteservering. Tilbered nydelige fiskeretter i sommerhuset eller prøv de lokale restaurantene. Når du tester ut den lokale gastronomien, må du også smake på munker, et smakfullt bakverk som har lange tradisjoner i regionen. På ferie i Risør kan du også padle kajakk eller kano, dykke, legge ut på fotturer og mye, mye mer.

Lei hytte i idylliske Risør

Attraksjoner og severdigheter i Risør

Som de fleste av sørlandskysten eldste byer, har trelasthandel og skipsbygging stått sentralt i Risør. Dette førte til de karakteristiske hvite trehusene. Når du besøker byen kan du vandre mellom husene, enten alene eller med guide. Det er mye interessant å lære, blant kan du få hvite mer om den tragiske storbrannen i 1861.

En ferie på Sørlandet kan føre med seg spennende læring om livet i havet. Du kan ta turen til Risør Akvarium, et saltvannsakvarium som viser mer enn 500 fisk og havdyr og er spesielt tilpasset de minste. En lærerik opplevelse for hele familien!

Skal du sende postkort til familie eller venner fra sommerferien i en hytte i Norge, kan du levere de ved Risør Undervannspostkontor. Det ligger i navnet at postkontoret befinner seg under vann, nærmere bestemt på fire meters dyp utenfor Dampskipsbrygga. Her blir posten stemplet (under vann) og så sendt på vanlig vis.

Ta på joggeskoene og ta deg opp til Risørflekken, som har fungert som seilmerke i mange år. Herfra får du en vakker utsikt over byen og skjærgården, som egner seg godt til fotografering.

Nyt ferien ved Aust-Agders kyst

Leie feriehus og hytte i Risør

I løpet av året kan du oppleve mange spennende arrangementer, konserter og festivaler i Risør. Du kan for eksempel få med deg Risør Kammermusikkfest, Villvin Kunsthåndverkmarked og Risør Trebåtfestival. Husk å sjekke hva som skjer i Risør i perioden du er der. 

Når du leier en hytte i Risør gjennom NOVASOL, får du et godt utgangspunkt for aktiviteter i og rundt byen. Etter en dag fylt med nye opplevelser kan du trekke deg tilbake i private omgivelser. Her kan du tilberede mat i fred og ro, uten noe hastverk. Søk etter din neste hytte i Aust-Agder på våre nettsider i dag!