search

Feriehus og hytte i Møre og Romsdal

Møre og Romsdal er det nordligste av fylkene på Vestlandet og inndelt i de tre regionene Sunnmøre, Romsdal og Nordmøre med tilsammen ca. 245.000 innbyggere. Hvis du skal leie hytte i Norge, så er Møre og Romsdal et godt valg.

De største byene i fylket er Ålesund (ca. 45.000 innb.), Molde (ca. 25.000 innb.) og Kristiansund (ca. 25.000) som alle ligger ved kysten. Gjennom årenes løp har de utviklet seg til å bli viktige handelssentre og offentlige trafikknutepunkt. Møre og Romsdal betegnes også som fergeregionen par excellence, noe som ikke er unaturlig da fylket består av adskillige øyer som tilsammen huser ikke mindre enn 1/3 av befolkningen. I de siste tyve årene er det blitt bygget en rekke broer og tunneler som forbinder øyene tettere sammen med både hverandre og fastlandet; ikke desto mindre må det ennå mange ferger til for å transportere lokalbefolkningen og turister i vind og vær.

I sommermånedene økes antall fergeavganger og kapasiteten er generelt god, slik at man sjelden må stå i kø. De fleste overfartene er forholdsvis kortvarige (10-30 min.) og utgjør bare en velkommen pause i bilkjøringen. Lei en feriebolig i Møre og Romsdal, og opplev alt fylket har å by på!

Lei feriehus eller hytte i Møre og Romsdal

Naturomgivelser

Dramatisk natur med høye, steile fjell langs kysten og tallrike fjorder som trenger inn i landet, kjennetegner dette landskapet. Blant høye fjell og lange daler inne i fylket ligger bl.a. den imponerende Geirangerfjorden og Trollstigen med sine hårnålskurver og fantastiske utsikt (for medpassasjerene, vel å merke!).

I Møre og Romsdal er berggrunnen gneisbergarter av grunnfjellsalder dominerende, men er også påvirket av kaledonsk tid. Naturperlen Møre og Romsdal har en vakker natur som er verdt å besøke , og er rik på flora og fauna. Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er en av naturfenomenene du kan få med deg, blant annet dens vakre fjellplanter og rundt parken finner du Snøhetta med sine 2286 meter. Nasjonalparken Reinheimen er også verdt et besøk, og ligger i høyfjellsområdet Reinheimen i Oppland og Møre og Romsdal.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Når ferien i Norge går til Møre og Romsdal har du også mulighet til kulturelle opplevelser. I Ålesund finner du det kjente Jugendstilsenteret som dokumenterer byens arkitekturhistorie. Kunstmuseet KUBE, Møre og Romsdals Fylkeskunstmuseum er også å anbefale dersom du vil oppleve kunst som uttrykker fylket.

Møre og Romsdal har lange tradisjoner innenfor fiskeindustrien. Herfra er det i flere århundrer blitt eksportert fisk til store deler av verden. Hvis du eksempelvis spiser bacalao i Sør-Frankrike, er det ikke usannsynlig at den stammer nettopp fra Møre og Romsdal. Byen er et paradis for fiskere som gjerne ønsker å trylle frem en fisk på middagsbordet; uavhengig om du foretrekker salt- og/eller ferskvannsfisk.

Lyst på litt mer fart og spenning i ferien? Benytt deg av sommergondolen på Strandfjellet som fører deg til Sunnmørsalpene (1042 m.o.h). Her får du virkelig sett Møre og Romsdals fantastiske og vakre natur. Besøk også Norges kraftigste fossefall, Mardalsfossen, i bygden Eikesdal, en svært populær turistattraksjon for både nordmenn og internasjonale turister.

NOVASOL hytteutleie i Møre og Romsdal tilbyr feriehus og hytter i hele regionen. Denne regionen har noe å tilby selv den mest kresne og kravstore feriegjesten; her er en uforglemmelig ferie nærmest garantert.