search

Feriehus og hytte i Møre og Romsdal

Alle bør oppleve Møre og Romsdal minst én gang i livet. Dette fantastiske fylket kan by på vakker natur, spektakulære turmuligheter, hyggelige byer og så mye mer. Leier du en hytte i Møre og Romsdal gjennom NOVASOL venter ferieopplevelser du ikke vil glemme med det første. Dette er tross alt fylket som rommer Geirangerfjorden, Trollstigen, Atlanterhavsveien og Sunnmørsalpene, for å nevne noe. En hytte ferie her vil helt klart være noe utenom det vanlige. 

Hytteutleie i Møre og Romsdal

Vet du hva du ser etter av hytteutleie i Møre og Romsdal? Noen ønsker en stor hytte med plass til hele familien, mens andre søker  hytter med beliggenhet tett på gode turmuligheter. Hos NOVASOL finner du feriehus i Møre og Romsdal med mange ulike fasiliteter, så er det opp til deg å bestemme hva som er viktig for deg.

Frister en privat hytte med boblebad og badstue, eller setter du større pris på det helt enkle og naturnære? Uansett hva du ønsker ut av hytteferien i Møre og Romsdal, finner du riktig hytte til oppholdet hos NOVASOL.

Fot - og fjellturer i Møre og Romsdal

Den spektakulære og varierte naturen i Møre og Romsdal egner seg ikke bare for bilder på sosiale medier. Få andre steder kan skilte med like flotte turmuligheter som Møre og Romsdal. Her ligger det derfor til rette for å knyte på seg fjellskoene, pakke sekken og komme seg ut på tur.

Mulighetene er mange, men under har vi samlet 3 turforslag; 

  1. Lyst på litt fart og spenning i ferien? Benytt deg av sommergondolen på Strandfjellet som fører deg til Sunnmørsalpene (1042 m.o.h). Her får du virkelig sett Møre og Romsdals fantastiske og vakre natur. 
  2. Fra Ålesund kan du ta båt inn til Øye i Hjørundfjorden. Herfra kan du legge ut på en rekke toppturer om du ønsker. Øye er et godt utgangpunkt for turer opp Slogen, Saksa og Urkeegga.
  3. Romsdalen er et eldorado for deg som er glad i fjellturer, uansett om du ønsker å bestige en topp eller legge ut på familietur. Romsdalseggen står likevel som en av Norges flotteste turer, men dette er ikke for deg som ikke liker luftige fjellturer. På det høyeste er du 1329 meter over havet, men det er mulig å velge ruter som ikke er så krevende. Utsikten er spektakulær og du vil kunne se fjelltopper som Romsdalshorn, Bispen, Dronningen og Kongen. 
Lei feriehus eller hytte i Møre og Romsdal

Naturomgivelser

Dramatisk natur med høye, steile fjell langs kysten og tallrike fjorder som trenger inn i landet, kjennetegner dette landskapet. Blant høye fjell og lange daler inne i fylket ligger bl.a. den imponerende Geirangerfjorden og Trollstigen med sine hårnålskurver og fantastiske utsikt (for medpassasjerene, vel å merke!).

I Møre og Romsdal er berggrunnen gneisbergarter av grunnfjellsalder dominerende, men er også påvirket av kaledonsk tid. Naturperlen Møre og Romsdal har en vakker natur som er verdt å besøke , og er rik på flora og fauna. Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er en av naturfenomenene du kan få med deg, blant annet dens vakre fjellplanter og rundt parken finner du Snøhetta med sine 2286 meter. Nasjonalparken Reinheimen er også verdt et besøk, og ligger i høyfjellsområdet Reinheimen i Oppland og Møre og Romsdal.

Besøk også Norges kraftigste fossefall, Mardalsfossen, i bygden Eikesdal, en svært populær turistattraksjon for både nordmenn og internasjonale turister.

Kjør Trollstigen til hytta i Møre og Romsdal

Steder å besøke i Møre og Romsdal

Kristiansund sprer seg over fire øyer, kalt «landene» blant byens innbyggere; Innlandet, Kirkelandet, Nordlandet og Gomalandet. I Kristiansund venter en rekke spennende opplevelser for hele familien. Du kan begynne turen med en Sundbåtsafari, der du tas med på en sightseeingtur rundt mellom de fire landene. Om bord kan du lære mer om Kristiansunds historie. En tur hit er ikke komplett uten å ha smakt ekte fish and chips i skikkelig kristiansundstil, også kalt «fishan» på folkemunne. Er du på familieferie kan du legge inn et besøk til Atlanterhavsbadet, der både store og små kan kose seg hele dagen.

Slik vi kjenner den vakre og fargerike byen Ålesund i dag, er et resultat av den tragiske brannen byen opplevde i 1904. Bykjernen ble gjenreist i arkitektur inspirert av den tyske jugendstilen, noe du vil legge merke til når du utforsker byen. Bare husk å ta deg god til og løfte blikket! Vil du komme deg opp i høyden og se byen fra et nytt perspektiv? Da kan du gå de 418 trappetrinnene opp til utkikkspunktet Fjellstua på fjellet Aksla. På toppen venter en spektakulær utsikt over byen, kysten og fjellene rundt. Reiser du med barn? Da må du legge inn en tur til Atlanterhavsparken på Tueneset rett utenfor sentrum. Det enorme anlegget huser blant annet sel, oter, pingviner og ulike fiskearter som lever langs den norske kysten. Her kan barna i tillegg boltre seg i flotte uteområder og aktivitetsrommet inne i parken. 

Molde ligger vakkert til ved Romsdalsfjorden og kan skilte med nydelige omgivelser og flotte utkikkspunkt. I 1913 ble Molde markedsført internasjonalt som «Rosenes by»  og det er fortsatt det mange nordmenn forbinder med byen. Her går Molde Internasjonale Jazzfestival av stabelen hvert år, noe som trekker besøkende langveis fra. En tur opp til Varden bør stå på planen om du besøker Molde. Utkikkspunktet gir en spektakulær utsikt over Moldepanoramaet med de 222 fjelltoppene. Interesserer du deg for historie kan du besøke Romsdalsmuseet, som er et av Norges største folkemuseer. 

Slik kommer du deg rundt 

Møre og Romsdal er det nordligste av vestlandsfylkene, og er delt inn i regionene Sunonnmøre, Romsdal og Nordmøre. Fylkets største byer er Ålesund, Molde og Kristiansund, som alle ligger ved kysten. Gjennom årenes løp har de utviklet seg til å bli viktige handelssentre og offentlige trafikknutepunkt. Her går fergene nesten døgnet rundt og det er kanskje ikke så rart ettersom fylket består av utallige øyer. En del av fergerutene har i nyere tid blitt erstattet med broer og tunneler som forbinder øyene tettere sammen med både hverandre og fastlandet. Men det må det fortsatt mange ferger til for å transportere lokalbefolkningen og turister i vind og vær.

I sommermånedene økes antall fergeavganger og kapasiteten er generelt god, slik at man sjelden må stå i kø. De fleste overfartene er forholdsvis kortvarige og utgjør ofte en velkommen pause i bilkjøringen. Lei en hytte i Møre og Romsdal hos NOVASOL, og opplev alt hva denne delen av Norge har å by på!

Lei en hytte i Møre og Romsdal og besøk vakre Ålesund

Hytte i Møre og Romsdal med NOVASOL

Ser du etter overnatting i Møre og Romsdal til din neste ferie? Da bør du se NOVASOLs store utvalg av feriehus og hytter i Norge. Du kan enkelt bestille din neste feriebolig her på vår hjemmeside, eller kontakte vårt kundesenter. Bruker du søkefunksjonen når du leter kan du dessuten legge inn kriteriene som er viktig for deg og din ferieopplevelse. 

Når du bestiller din neste feriebolig gjennom NOVASOL får du vår Trygghetspakke inkludert. Denne inneholder blant annet vår Avbestillingsdekning. Du kan lese mer om vår Trygghetspakke i våre leiebetingelser.