Feriehus ved Ringkøbing Fjord

Tilbring ferien med Vesterhavet på den ene siden og Ringkøbing Fjord på den andre. Nyt ferie med nærhet til vannet. Fjorden er et mekka for surfere og vannsportentusiaster. Vesterhavet har brede strender og sanddyner – perfekt for deg som vil leie feriehus til badeferien i Danmark. Langs kysten finner du flere deilige sommerhusområder og små kystbyer. Hvide Sande, Søndervig og Ringkøbing er blant stedene du kan oppleve på ferie i Ringkøbing Fjord. 

Ringkøbing Fjord er en strandsjø, det vil si en sjø som ikke er spesielt dyp. Sjøen er den største i Vestjylland og er viktig for mennesker, flora og fauna i området. Velger du å legge ferien til et sommerhus ved Ringkøbing Fjord kan du bo tett på den vakre sjøen og naturen rundt.

Feriehus ved Ringkøbing Fjord

Populære feriehus i Ringkøbing

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Ringkøbing

Loading...

Feriehus med basseng i Ringkøbing

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Ringkøbing

Loading...

Byer ved Ringkøbing Fjord

Ringkøbing er en storby i miniformat. Besøkende kan oppleve en sjarmerende atmosfære – vakre hus, spennende butikker, kafeer og gode restauranter. I utkanten av byen kan du handle de dagligvarene du trenger på ferien. Ikke gå glipp av Ringkøbing kirke, beliggende på Kirkepladsen, midt i byen. Den eldste delen av kirken ble bygget allerede på 1400-tallet. ‘Købmand Harpøths Gård’ i Østergade er også verdt å få med seg. Kjøpmannen Jens Harpøth var en meget spesiell herremann og en av Ringkøbings mest kjente personligheter. I hans gamle herskapshus kan du lære mer om hans interessante liv. 

Hvide Sande er en autentisk fiskerby med en helt spesiell atmosfære. Hvide Sande er en av Danmarks største fiskerihavner. Her ligger små fiskebåter side om side ved skipsverftet. Det skaper en sjarmerende, rå atmosfære som helt klart vil krydre ferieooplevelsen.

Søndervig er en livlig badeby direkte ved Vesterhavet. I Søndervig er handelslivet basert på turister og her finner du alt du trenger for ferieoppholdet. Fortauskafeer, restauranter, butikker og diskotek gjør byen til en aktiv ferieby med masse liv.

NOVASOL har feriehus for hele familien i Vestjylland

Aktiviteter og opplevelser

Når du ikke nyter strandlivet kan du utforske områdets aktivitetstilbud. Vannsportentusiaster kan se frem til ferien ved Ringkøbing Fjord. Gode vindforhold og lavt vann gjør området til et paradis for surfere, og det ligger flere surfeskoler lang kysten. De ypperlige vindforholdene gjør også området ettertraktet blant vindsurfere.

Ta med fiskestangen og test lykken i fjorden. På land kan du dra på ridetur, spille golf eller besøke Beach Bowl i Søndervig. Det finnes også minigolf og fotballgolf i området. Merkede fot – og sykkelruter tar deg tett på den særegne naturen.

Severdigheter og attraksjoner

Leier du et feriehus i Vestjylland, kan du velge å fylle dagene med noen av områdets severdigheter og attraksjoner. Besøk Bork Vikingehavn for å lære mer om vikingtiden. Her kan du se rekonstruerte hus, trekirke, markedsplass og offersted, som viser livet for over 1000 år siden. I løpet av året skjer det mye spennende på Bork Vikingehavn, som du ikke kan gå glipp av dersom du befinner deg her på disse tidspunktene. 

I den sørlige delen av Ringkøbing Fjord ligger det fredede fuglereservatet Tipperne. Tusenvis av trekkfugler stopper her for å hvile på deres lange ferd, noe som gjør dette til et paradis for fuglekikkere på våren og høsten. Hele året kan du se svaner, som er Danmarks nasjonalfugl.

Mindre enn en time unna ligger LEGOLAND, fornøyelsesparken som neppe trenger noen videre introduksjon. Mange av oss har ferieminner der LEGOLAND spiller en vesentlig rolle. Her venter timevis med spennende opplevelser for hele familien. I nærheten ligger også GIVSKUD ZOO, hvor du kan oppleve mer enn 1000 dyr, samt spennende utstillinger.

Ferie med hund i Vestjylland?

Ferie i Danmark passer for både to – og firbeinte. Mange av våre feriehus ved Ringkøbing Fjord ønsker hunder velkommen. Tar du med husdyr på ferie med NOVASOL, betaler du heller ikke noe eksta. Det finnes ikke mindre enn fem hundeskoger i området, og utenfor perioden med båndtvang, kan hunden leke fritt på områdets strender. 

Den fantastiske sandstranden strekker seg fra Søndervig i nord til Bjerregård i sør. I Søndervig er det gode fasiliteter ved stranden, som toaletter og rullestoltilgang. I høysesongen kan du i tillegg være med på morgengymnastikk. Både Søndervig og Hvide Sande er bemannet med livreddere i sommersesongen.

Feriehus ved Ringkøbing Fjord

En ferie nær Ringkøbing Fjord byr på noe for alle og enhver. Natur, strand, hav, kultur, kunst og spennende attraksjoner og severdigheter venter i Vestjylland. Når du bestiller feriehus eller ferieleilighet hos NOVASOL er du automatisk dekket av vår sikkerhetspakke, som du kan lese mer om i våre leiebetingelser.