search

Hytte og feriehus i Norge

Det finnes knapt nok en bedre og mer tradisjonsrik måte å oppleve vårt eget land på enn gjennom en ferie i en hytte i Norge. Kom tett på de unike opplevelsene, ved de unike destinasjonene, på tvers av landet. Som Norges ledende formidler av privateide og kvalitetssikrede ferieboliger er vi glade for å kunne tilby et stort og variert utvalg av hytter på kryss og tvers av vårt langstrakte land.

Norge har attraksjoner og destinasjoner for alle og enhver, store som små, og dersom du trenger tips til hvor du skal reise eller er på jakt etter den perfekte hytta til ferien, er du hjertelig velkommen til å kontakte NOVASOL på telefon eller epost.

Ferie i Norge

Det er godt forankret i den norske folkesjelen å tilbringe tiden på en hytte, og som den største tilbyderen av feriehus i Europa har vi et hav av muligheter for deg som ønsker å leie hytte i Norge. Med hytter på kryss og tvers av vårt langstrakte land, har vi noe for enhver smak. Lei en rorbu i Lofoten og opplev nordnorsk idyll i klassisk rorbustil. Er du glad i å fiske kan du besøke et av våre mange feriehus tilrettelagt for fiskeren på Vestlandet, og prøve lykken i for eksempel Hjørundfjorden eller Sognefjorden.

Noen av våre huseiere leier også ut båt til sine gjester, slik at du kan ta deg frem til de aller beste fiskestedene. Trives du best med ski på beina? Med snøkledde topper er Norge på sitt vakreste, og NOVASOL tilbyr hytter ved flere av de største og mest populære vintersportsstedene i Norge. Spaser gatelangs i sjarmerende byer på Sørlandet, oppdag norske fjell og skoger, prøv fiskelykken på ferie i Nord-Norge eller spenn på deg skiene i innlandets mange skibakker. Mulighetene er mange for ferierende i Norge, og uansett årstid er det noe nytt som kan oppleves hvor enn du ferdes i vårt langstrakte land.

NOVASOL formidler hytte og feriehus over hele Norge

Kultur- og naturopplevelser

Attraksjoner i Norge forbindes først og fremst med storslått og vakker natur. Fjorder, fjell, isbreer og nordlys er blant våre fremste kjennetegn, og inviterer til naturopplevelser nærmest uten sidestykke. Både langs vår langstrakte kyst og lenger inn i landet dukker det opp fantastiske, naturskapte attraksjoner, i form av høye topper, lange daler og dype fjorder. På steder som Preikestolen, Kjeragbolten og Trolltunga møter du på turister fra alle verdens hjørner, mens andre perler er mindre kjent og kan oppleves i naturens stillhet.

I Norge har vi åtte forskjellige steder på UNESCOs verdensarvliste, som inkluderer bevaringsverdige kulturminnesmerker og naturforekomster som Bryggen i Bergen og Vestlandsk fjordlandskap. Nord for polarsirkelen kan også de fantastiske naturfenomenene midnattssol og mørketid oppleves, og selvsagt nordlys som tidvis strekker seg et godt stykke sørover i landet vårt. Naturfenomener og fantastiske opplevelser i og rundt norske fjell og fjorder er et perfekt utgangspunkt dersom du vil på aktiv ferie i Norge, uansett årstid.

5 tips til ferien i Norge

Med alt fra høyfjellsområder til kystlinjer og fjorder, byr vårt langstrakte land på store variasjoner både i form av natur, kultur og byliv. Noen av de mest varierte og populære regionene blant både nordmenn og utenlandske gjester er fjordene i Hordaland, sommeridyllen på Sørlandet og den ville og vakre naturen i fjellområdene.

Her kan du lese litt om fem spennende destinasjoner til ferien i Norge; 

Feriehus ved Bergen

I Hordaland er det fjordene som regjerer! Aller mest kjent er Hardangerfjorden som med sine 179 km er Hordalands lengste fjord. Fjorden er kjent som et av Norges aller vakreste naturmotiver, og er en av de mest ettertraktede turistattraksjonene i fylket. De unike omgivelsene som omringer Hardangerfjorden kan ta pusten fra noen og enhver.

Fra en hytte i Hordaland har du et perfekt utgangspunkt til de spektakulære naturopplevelsene, i tillegg til muligheten for en smak av bylivet. Vestlandets hovedstad Bergen byr på mang en attraksjon, fra Akvariet, Fløyen og Bergenhus Festning til UNESCO-listede Bryggen, som med sin rike historie og karakteristiske bygninger tiltrekker seg turister fra hele verden. Med en hytte ved Bergen kan du kombinere by, fjell og fjord - ingredienser i en fantastisk norgesferie.

Hytte på Sørlandet

Sørlandet er vår fremste sommerdestinasjon. Langs kysten ligger sjarmerende byer som Kristiansand, Kragerø, Risør, Grimstad og Farsund som perler på en snor, og inviterer til ekte, norsk sommeridyll. De romantiske småbyene med de karakteristiske, hvitmalte trehusene yrer av liv i sommermånedene, og er selve definisjonen på norsk sommer.

Legger dere ferien til et feriehus i Aust-Agder, kan dere oppleve den fantastiske skjærgården i en båt, vandre gatelangs i de sjarmerende byene, besøke dyreparker og badeland, eller bare nyte late dager på fantastiske sandstrender. Hva enn dere ønsker å gjøre på ferien, så ligger alt til rette for morsomme feriedager for glade feriegjester i alle aldre dersom turen går til vår sørligste landsdel.

Lei en hytte eller feriehus på Sørlandet

Hytteferie i Sogn og Fjordane

Vakre Sogn og Fjordane må bare oppleves en gang eller to i løpet av livet. Her står fjorder, isbreer og majestetiske fjell i sentrum. Ta turen innom Loen, der du kan ta Skyliften opp fjellet, eller klatre Via Ferrataen. Uansett hvordan du velger å komme deg opp - på toppen venter en spektakulær utsikt over de omkringliggende fjellene og fjordene. En hytte i Sogn og Fjordane inviterer til varierte opplevelser; bli med på tur med Flåmsbanen, gå over Jostedalsbreen eller se den berømte Kannesteinen. 

Byferie i Oslo 

Norges hovedstad er en by i sterk vekst, og her dukker det stadig opp nye og spennende kaféer, restauranter, festivaler, museer og mye mer. Oslofjorden er midt i blinken for deg som er glad i båt, hav og idylliske øyer. Hvem er vel ikke det? Tilbring dagene på noen av de fine øyene i Oslofjorden, før du vender snuten tilbake til ferieboligen for middag på terrassen. En feriebolig i Oslo er perfekt for alle årets ferier!

Lei hytte eller feriehus i Oslo

Hytte i fjellområdene 

Som en ekte vinternasjon mener mange av oss at vinteren aller helst skal tilbringes mellom snøhvite topper på en hytte i Fjellnorge. Det er nemlig her vi finner de store, populære og familievennlige vintersportsstedene, slik som Hemsedal, Geilo, Kvitfjell og Hafjell, for å nevne et lite utvalg. Se for eksempel alle våre hyggelige hytter på Sjusjøen

I tillegg ligger mange av våre villeste og vakreste nasjonalparker her, med fjelltopper som rager over 2000 meter, stille fjellvann og store vidder. Mellom de mange fjelltoppene ligger vakre daler og tettsteder som inviterer til tradisjonsrike hytteferier i Norge. Enten det er med ski på beina eller fiskestang i hånda, så kan hele familien, store som små, se frem til magiske opplevelser.

Hele Norge - hele året!

Norge er uten tvil en helårsdestinasjon. Sommer som vinter, høst som vår, inviterer våre fantastiske omgivelser til opplevelser nærmest uten sidestykke.

Vi har et stort utvalg av ferieboliger i hele Europa, men ofte trenger du ikke reise så langt for store feireopplevelser. Den norske naturen er fantastisk året gjennom, og felles for de fire årstidene er at de alle byr på forskjellige spennende og morsomme opplevelser og utfordringer for store og små.