search

Hytte og feriehus i Bygland

Setesdalskommunen Bygland er Aust-Agders nest største i utstrekning. De drøye 1000 innbyggerne holder stort sett til langs en seks mil lange strekning i dalbunnen, som avgrenses av kommunegrensene til Valle i nord og Evje og Hornnes i sør. Riksvei 9, som er selve livsnerven gjennom den langstrakte Setesdal, går hele veien parallelt med elven Otra. Bratte åssider, der skrånende enger og skoger avløses av snaufjell opp mot 1200 meters høyde, reiser seg på begge sider av dalbunnen. Velg Bygland neste gang du skal på hytterferie i Norge!

Aktiviteter og opplevelser

Legger du ferien til en hytte i Aust-Agder, er Bygland stedet for deg som søker gode aktivitetsmuligheter i naturen, samt rike kulturopplevelser. Den 34 kilometer lange Byglandsfjorden er en del av Otra vassdraget og byr på fantastiske rekreasjonsmuligheter i idylliske omgivelser. Høy badetemperatur kan vi ikke love, men Setesdals fineste strender finner du uansett her. Har du lyst til å prøve fiskelykken er det store sjanser for at både ørret og den lokale laksearten, bleke, biter på kroken. Hver søndag i juni, juli og august legger det vedfyrte dampskipet D/S Bjoren ut på en 2,5 timers sightseeing på fjorden. Fjorden, men sitt mangfold av bukter og holmer, er også et eldorado for kano- og kajakkpadlere

Går du med en hemmelig drøm om å få hilse på en elg? Da anbefaler vi et besøk på Elgtunet ved Landeskogen, der det lever elger som har vært tamme siden fødselen. Elgtunet har som mål å være nummer én på landsbasis når det gjelder formidling av kunnskap om elg. Besøkende er velkommen til å være med når elgene fores, og er du ekstra heldig får du også være med en av elgpasserne på en vandring i elgeskogen. 

Aktiv ferie i vakker natur 

Bygland byr på mange naturopplevelser. Familievennlige turløyper, som gjerne tar deg opp til en liten topp og belønner deg meg flott utsikt, er merket fra sentrale steder i kommunen. Skulle det friste med lengre fjellturer har du alle muligheter, med så vel Setesdal Vesthei som Austhei er innen rekkevidde. Byglands høyeste topp, Reinshornheii, ligger et godt stykke innover i vestheiene. Fra turisthytta Øyuvsbu må du beregne minst to og en halv time til toppen – alt etter kondisjon og hvor mange foto- og fiskepauser du tar underveis.

Halvannen times kjøring nordover i dalen ligger skiparadiset Hovden, der du vinterstid kan boltre deg i milevis med langrennsløyper og et alpinanlegg med mange og varierte nedfarter. Sommerstid kan du prøve deg på rafting i Otra ved Evje, en kort biltur i motsatt retning. Bygland er som skapt for ferie i takt med den norske naturen. Leier du en hytte i Bygland ligger alt til rette for minnerike feriedager i storslagen setesdalsnatur

Attraksjoner og severdigheter

Setesdal er et autentisk og egenartet stykke Norge. I de små grendene langs Otra finner du den dag i et dag et levende kulturliv. Leikarringer og spellemannslag lever i beste velgående, den gamle sølvsmedkunsten holdes i hevd, og setesdølene er flinke til å vare på gamle mattradisjoner. På grunn av beliggenheten litt utenfor allfarvei fikk den særegne dialekten utvikle seg uten mye påvirkning utenfra, og fortsatt er det sjarmerende setesdalsmålet lett gjenkjennelig. Den imponerende Reiårsfossen ligger i Bygland og kan beskues fra en rasteplass ved riksvei 9. Ikke glem å stoppe her!

Lengst nord i kommunen ligger Ose, som presenterer seg som grenda med få fastboende og tre festivaler. Den ellers så stille sentrumsgata syder av liv når den årlige matfestivalen går av stabelen i juli. Her kan du, ved siden av å bli kjent med lokale mattradisjoner, gjøre gode innkjøp av husflid, antikviteter og kunsthåndverk. Og alle som en er invitert til etegilde i Ose Grendehus! Populær er også Ose Motorfestival, som samler motorentusiaster fra hele Sør-Norge. Båtmotorer, flymotorer, traktormotorer - du finner det på Ose. Den tredje festivalen er Ose Countryfestival, som finner sted på Reiårfossen camping. Hvert år finnet et stort publikum veien hit for å oppleve kjente artister fra inn- og utland i spektakulære omgivelser

Hytte eller feriehus i Bygland

Hytteferie har lange tradisjoner i Setesdal. Her finner du alt fra luksuriøse feriehus på fjellet til enklere hytter i vakre skogsområder. Ved Byglandsfjord har mange hytter egen strandlinje og brygge. NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger og leier ut en rekke hytter i Aust-Agder. Velger du en hytte i Bygland ligger alt til rette for en minnerik ferie i takt med naturen.