search

Hytte og feriehus i Bykle

Bykle ligger bokstavelig talt på Aust-Agders tak. Den er fylkets nordligste kommune, der den ligger helt øverst i Setesdal. I areal er den fylkets største kommune og omfatter store deler av de veldige Setesdalsheiene. Bo i en hytte i  Aust-Agder på din neste norgesferie! 

De vidstrakte heiene og fjellområdene inneholder en rekke store fjellvann, og det er her elven Otra starter sin 245 kilometer lange ferd mot Kristiansand og Skagerak. Siden rundt 85% av arealet ligger høyere enn 900 meter over havet, kan Bykle også skryte av å være fylkets høyest beliggende kommune. Og ikke nok med det – med sine i underkant av 1000 innbyggere er den fylkets minste i innbyggerantall. De fleste innbyggerne bor i et av kommunens to tettsteder; administrasjonssenteret Bykle og turiststedet Hovden. 

Aktiviteter og opplevelser

Vinteren er gjerne lang på Hovden, der det de siste årene har foregått en rivende utvikling. Den store turistmagneten er Hovden Alpinsenter, som kan friste med totalt 32 løyper, tre heiser og fem skitrekk fordelt på tre områder. Her finner du nedfarter tilpasset alle nivåer, fra det familievennlige barneområdet til utfordrende løyper og en av Norges beste terrengparker. For langrennentusiastene venter 170 kilometer med førsteklasses skiløyper. Her finner du alt fra skogsløyper i lavlandet til høyfjellsløyper i åpent terreng, og samtlige løyper blir preparert daglig gjennom hele sesongen. 

Når snøen forsvinner åpenbarer det seg et vell av fine fiskevann og turstier i området. Toppturer er populært, og toppene rundt Hovden er hverken spesielt bratte eller høye, så her kan hele familien være med. Eller du kan legge i vei innover viddene. Både Vestheiene og Austheiene kan friste med et omfattende løypenett, så her er det bare å ta for seg av magisk setesdalsnatur. På varme sommerdager er Hegni friluftsområde et populært sted, enten du ønsker å bade, fiske, sykle eller gå tur. Hovden Badeland & Spa er et helårsåpent paradis for barn i alle aldre. 

Overnattingsmulighetene er mange i den gjestfrie fjellkommunen. NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger og leier ut en rekke hytter i Bykle. 

Lei hytte eller feriehus i Bykle

Attraksjoner og severdigheter

Det trange dalføret Setesdal er et autentisk og egenartet stykke Norge. I de små grendene langs Otra, rammet inn av bratte fjellsider, finner du den dag i et dag et levende kulturliv. Leikarringer og spellemannslag lever i beste velgående, den gamle sølvsmedkunsten holder i hevd, og setesdølene er flinke til å vare på gamle mattradisjoner. Mye på grunn av beliggenheten litt utenfor allfarvei fikk den særegne dialekten utvikle seg uten mye påvirkning utenfra, og fortsatt er det sjarmerende setesdalsmålet lett gjenkjennelig. 

Mens Hovden har utviklet seg til et moderne turistsenter, har Bykle snaue 30 kilometer lenger sør bevart mye av den gamle bygdesjarmen. Sentralt i bygda ligger de to kirkene. Den nye ble innviet i 2004, mens Bykle gamle kyrkje er den eldste og kanskje mest spesielle kirken i hele Setesdal. Den lille hvitmalte kirken i rundtømmer kan dateres tilbake til 1619 og er spesielt berømt for det rosemalte kirkerommet. 

I bakkene ovenfor kirkene troner bygdetunet Huldreheimen, som er en samling av seks gamle bygninger fra Øvre Setesdal. Her oppe i lia har du en storslagen utsikt over bygda, og det er lett å føle seg hensatt til en annen tid. Anlegget er ikke betjent, men sommerstid står dørene åpne, slik at det er mulig å ta en titt inn i bygningene. 

Hytte og feriehus i Bykle

Det er i overkant av 2000 fritidsboliger i Bykle. Flesteparten av disse finner du i Hovden-området, men også lenger sør i kommunen ligger det flotte hyttegrender med nærhet til naturen. NOVASOL satser stort på utleie av feriehus i Aust-Agder og kan tilby et stort antall hytter i Bykle. 

I en hytte fra NOVASOL er du din egen herre og bor ofte med fiskevannet eller skiløypa som nærmeste nabo. I Bykle finner du hytter av enhver størrelse og standard. Ta gjerne kontakt med oss i NOVASOL hvis du ønsker hjelp til å finne en hytte i Norge som passer akkurat din ønsker og behov.