search

Feriehus og hytte i Oppland

Hytteutleie i Oppland fylke er stort og mangfoldig. Landskapet viser seg i sør forholdsvis flatt og åpent, hvorimot det i nord fascinerer med sine daler og mektige fjell. Valdres og Gudbrandsdalen er her de største dalførene. For de fleste er også Gudbrandsdalosten, brunosten av geite- og kumelk, blitt et begrep. Oppland har også mange flotte skiområder og ikke minst populære skianlegg som Hafjell, Kvitfjell og Gålå og langrennsområder som Beitostølen og Mysuseter. I tillegg er Oppland kjent for sine 3 Nasjonalparker, Rondane, Dovrefjell og Jotunheimen.

Bo i en hytte i Oppland og opplev dette fantastiske området. NOVASOL hytteutleie i Norge tar deg i mot med åpne armer!

Vinterferie i Oppland

Naturomgivelser

Oppland består av et vakkert naturlandskap, alt fra daler og fjell, til mer flate områder. I fylket befinner det seg syv nasjonalparker som ligger helt eller delvis i Oppland: Rondane og Dovre nasjonalparker, Langsua nasjonalpark, Jotunheimen nasjonalpark, Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, Reinheimen nasjonalpark og Breheimen nasjonalpark.

I tillegg til nasjonalparkene befinner deg seg også en rekke landskapsområder og naturreservater som er vernet, og også andre typer vernede områder. Disse områdene viser naturen fra sin vakreste side, og er definitivt noe man må få med seg på turen, selv om dere bare rekker en av mange.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Oppland byr på en rekke opplevelser. Besøk for eksempel oppdalmuseet, og få en kulturell input i løpet av turen. En spennende opplevelse for store og små er også, oppdalsafari der du har mulighet til å bli guidet rundt på safari, og se dyr som moskus m.m.

Når turen går til Oppland er det en rekke vinter – og sommeraktiviteter man kan gjøre. For de skiglade mennesker er det en rekke skiresorter; Gålå, Kvitfjell, Hafjell, Mysuseter, Sjusjøen, Skeikampen, Heidal, Valdres mot Beitostølen og Valdres mot Filefjell. Alle stedene byr på en rekke vinteraktiviteter, alt fra langrenn, slalåm, snowboard til aking og lange vinterturer i fjellet.

Det populære skiområdet Gålå er absolutt verdt et besøk. Gålå har mange forskjellige nedfarter, og disse ligger fordelt på begge sider av dalen. Hafjell Alpinsenter ligger 15 km nord for Lillehammer, og er Norges tredje største alpinanlegg. De lange nedfartene betjenes av flere heiser og en gondol. De gode løype- og snøforholdene er selve varemerket til anlegget. Hafjell-parken er stedet hvor de med snowboard og twin tip ski på beina møtes. For langrennsentusiaster er Sjusjøen, Heidal og Filefjell å anbefale.

Lei hytte i Oppland

Hytte i Oppland

Oppland er ikke bare et sted for vinterentusiaster på utikk etter sitt neste ferieeventyr i Europa. Fylket tilbyr også en rekke sommeraktiviteter, blant annet sykkel og gåturer, fiskemuligheter og mye, mye mer. Fotturer og sykling er populære aktiviteter i Gudbrandsdalen. Du kan også bli med på elgsafari og lamavandring. På Hafjell finner du et mangfold av sommeraktiviteter. Blant annet Hunderfossen Familiepark med sitt eventyrslott og tusser og troll.

I Valdres finnes mil etter mil med merkede fottur- og sykkelløyper, fisking og bading i friske fjellvann! Men et besøk til de andre resortene er også å anbefale, da disse også tilbyr en rekke spennende og morsomme sommeraktiviteter.