search

Hytter og feriehus i Sirdal

La turen gå til Vest-Agder og Norges sørligste høyfjellsområde, Sirdal. Med en privateid hytte venter fine opplevelser for alle, uansett om du drar på tur med familie eller venner. Her kan du feriere med villmark rett utenfor hyttedøra. Nyt det den vakre naturen kan by på – fang middagen i idylliske fjellvann, plukk bær og sopp på høsten. Området har et rikt dyreliv, med både elg, rådyr, fjellrype, gaupe og Europas sørligste villreinstamme. Her ligger forholdene til rette for gode opplevelser i naturen. 

Aktiviteter og opplevelser

Sirdal er et fint reisemål hele året. Uansett når du velger å leie hytte her, har du et stort utvalg av aktivitetsmuligheter å velge fra. Pakker du med turskoene på hytteferien i Norge, kan du glede deg til oppholdet i Sirdal. Kommunen er nemlig et godt utgangspunkt for fotturer i skog og mark. For deg som vil bestige en topp eller to i løpet av ferien, kan vi nevne Vardefjell, Røseknuten og Hadvardshei. Fra Sirdal kan du dessuten enkelt komme deg til Øygardstøl, ofte kalt Ørneredet, en støl beliggende rett over Lysefjorden. Dette er utgangspunktet for fotturer til den berømte Kjeragbolten.

På vinteren kan skientusiaster glede seg over gode skiforhold. Her finnes hele 200 kilometer preparerte skiløyper. Dersom du heller vil prøve alpint, kan Sirdal Skisenter by på 22 nedfarter. Skianlegget har eget barneområde i Huldreheimen, der de minste kan lære seg skikunsten i flotte omgivelser. Her finnes det også akebakke og skøytebane. 

For deg som vil teste fiskelykken, har Sirdal mange fine vann, der du i hovedsak kan få ørret og bekkerøye på kroken. Husk å sjekke på forhånd hvilke regler som gjelder for fiske i området du leier feriebolig. 

Dette er ikke alt Sirdal kan by på. Her kan du også prøve aktiviteter som hundekjøring, basehopping, golf og klatring. 

Attraksjoner og severdigheter

Når du leier feriebolig i Sirdal, befinner du deg bare 10 mil fra Stavanger, og 12 mil unna Kristiansand. Dette gir muligheter for fine dagsturer for hele familien. Besøk hyggelige Stavanger i løpet av ferien, der du finner et stort utvalg av butikker, restauranter, barer, kaféer, museer og mye mer. I Kristiansand venter sørlandsidyll, skjærgårdsliv og den populære Dyreparken.

Hvert år arrangeres Sirdalsdagene, som markerer at flere tusen sauer blir hentet ned fra sommerbeite. Dette er en tradisjonsrik hendelse, som faktisk strekker seg nesten 180 år tilbake i tid. Her kan du oppleve konserter, marked og mye mer! En morsom opplevelse å få med seg dersom du befinner deg i området i starten av september. 

Hytte og feriehus i Sirdal 

La din neste ferie gå til en hytte i Vest-Agder og opplev alt det Sirdal kan by på av natur, aktiviteter og severdigheter. De storslåtte Sirdalsheiene gir ubegrensede muligheter for friluftsaktiviteter for hele familien, som padling, fiske og vandring. Her finnes det nok å fylle feriedagene med. 

Når du lar ferien gå til en hytte i Norge, kan du nyte oppholdet i private rammer. Det er godt å slippe fastsatte måltider, og heller teste lokale retter du har tilberedt på eget kjøkken. Du kan enkelt bestille ditt neste hytteopphold gjennom NOVASOL