search

Feriehus og ferieleiligheter i Nordjylland

Legg ferien til Danmarks nordligste del og opplev et eldorado av strender, aktiviteter og attraksjoner. Nordjylland har noe for alle – uansett om du søker kvalitetstid med familien, solferie med venner eller et avslappende ferieopphold med kjæresten. NOVASOL kan tilby feriehus og ferieleiligheter i Nordjylland som passer alle feriebehov. De mange aktivitetsmulighetene er bare én av grunnene til at Nordjylland passer alle typer ferie.

De fantastiske sandstrendene, som kan være rundt 200 meter brede, er nok en av hovedgrunnene til at mange velger å leie feriehus her. Våre ferieboliger ligger ofte tett på vakre naturomgivelser og nær de majestetiske klippene som dukker ned i havet. 

Lei feriehus i Nordjylland hos NOVASOL

Naturomgivelser

Landsdelen der to hav møtes byr på noen av de vakreste naturomgivelsene i Danmark. Om våren kan du se det spire og gro rundt deg, og på sommeren blir du ønsket velkommen av herlige badestrender, glitrende hav og lange, lyse dager. 

Lei et feriehus i Nordjylland og nyt solnedgangen over Vesterhavet fra Rubjerg Knude. La deg forføre av et unikt landskap, og la det ta deg med på en reise gjennom tiden. Nationalpark Thy, også kalt «Danmarks siste villmark», strekker seg fra Hanstholm i nord til Agger Tange i sør. I nasjonalparken møtes arktiske og søreuropeiske naturtyper, og sammen danner de grunnlaget for spennende naturopplevelser. Nasjonalparken og istidslandskapet Rebild Bakker bør du heller ikke gå glipp av på ferien. 

Lille Vildmose, Danmarks største fredede landområde, ligger en liten kjøretur utenfor Aalborg. Er du heldig kan du blant annet se både villsvin og kronhjort i flotte omgivelser. Se etter hav – og kongeørn fra et av utkikkspunktene. Start dagen i Lille Vildmosecenteret og lær mer om planter og dyr i området.  

Fuglefjellet Bulbjerg er Jyllands eneste klippe og blir ofte kalt ”Jyllands skulder”. Her får du en fantastisk utsikt over Vesterhavet – på klare dager kan du se til Rubjerg Knude Fyr og Hanstholm herfra. Limsteinklippen er hjem til flere forskjellige fuglearter, blant annet måker, suler, joer, lundefugl og stormfugl. Dersom du er fugleinteressert kan du ta turen til Vejlerne, Nordeuropas største fuglereservat. Her kan du speide etter fugler fra et av fugletårnene, og er du heldig kan du se fuglearter som skjestork, dvergmåke og traner. 

Aktiviteter og opplevelser

På ferie i Nordjylland vil du oppdage et eldorado av aktivitetsmuligheter for hele familien. Ønsker du fart og spenning på familieferien i Danmark, kan du legge en tur i fornøyelsespark inn i planen. Fårup Sommerland er en av Danmarks beste sommerland, og venter morsomme attraksjoner for alle. Her kan store og små kose seg med karuseller og andre fornøyelser hele dagen. I parken ligger også Aquapark, hvor du blant annet kan ta en tur i vannrutsjebanen. 

Ta turen til Nordsøens Oceanarium og få et innblikk i livet i Nordsjøen. Lær mer om Nordsjøen ved å utforske rundt 70 akvarier og 6.500 fisker. På utsiden av akvariet bor også Danmarks største rovdyr, gråselen, og her kan du komme tett på disse fascinerende dyrene.

Feriehus i Nordjylland

Hvor skal du leie feriehus i Nordjylland?

Legg ferien til hyggelige Løkken og opplev dansk badehistorie på sitt aller beste. Løkken ligger tett på sin flotte sandstrand, som er kjent for å være en av Danmarks fineste. Her kan du tilbringe lange dager ved Vesterhavet, med utsikt over de legendariske, hvite badehusene. Disse ble oppført allerede i 1895 av Løkken Badehotell, og står i dag som symboler på det typisk danske strandlivet. Leier du feriehus i Løkken kan du fylle dagene med spennende attraksjoner og aktiviteter, byliv, shopping og deilig, lokal mat. 

Se feriehus i Løkken

Der hvor Nordjylland blir smalt, kan du nyte fantastiske feriedager i områder som; Kandestederne, Skiveren, Ålbæk, Hulsig og ikke minst idylliske Skagen. I sommerhusområdet Skagen kan du besøke flere steder der det arbeides med glassblåsing, og kanskje du til og med sikrer deg fine glass som suvenirer fra ferien? Videre kan du besøke de små kystbyene og nyte nærheten til det deilig badevannet. 

Skagen har lenge vært en feriefavoritt blant dansker og turister. Her skinner solen mer enn noe annet sted i Danmark! Skagen er vakkert om sommeren, men her finnes det noe for alle – hele året rundt! Skagen er blant annet kjent for sitt spesielle lys, som har gjort stedet ettertraktet blant kunstnere. Se verker av de berømte skagensmalerne i Skagens Museum, eller ta med familien til Skagens Bamsemuseum, som er Skandinavias eneste av sitt slag. I nord finner du Grenen, som er stedet der to hav møtes. Det er ganske unikt å kunne stå med ett bein i Skagerrak og Kattegat samtidig. 

Se feriehus i Skagen

Lei feriebolig i Nordjylland hos NOVASOL

Ved en av Nord-Europas aller beste sandstrender ligger idylliske Blokhus. Her kan du nyte ferien ved Vesterhavet på kilometervis med sandstrand, samt benytte deg av et stort utvalg av attraksjoner og aktiviteter. Ved Blokhus Strand kan du se de berømte, hvite badehusene, som er et must å få med seg dersom du leier feriehus i Blokhus. I dag finnes det mer enn 500 små badehus langs kysten. I tillegg til ypperlige bademuligheter, kan Blokhus tilby et vakkert naturlandskap, som innbyr til sykkel – og fotturer, og kulturelle opplevelser. Reiser du på ferie til Blokhus med barn? Da kan du ta med deg hele familien til Fårup Sommerland, som flere ganger har blitt kåret til Nordens beste sommerland

Feriehus og sommerhus i Nordjylland 

Lei feriehus i Danmark og bo i idylliske omgivelser med mange hyggelige kystbyer, gamle herregårder, slott og ikke minst utallige barnevennlige badestrender. Leier du et sommerhus i Danmark, vil du få ubegrenset frihet. Leier du et NOVASOL feriehus, er det du som bestemmer hvordan feriedagene skal være, enten om de skal brukes på utallige utflukter og besøk av flere severdigheter, eller om du vil slappe av i ferieboligen og bare nyte friheten.

Du bestemmer selv hvilken feriebolig som er perfekt for din ferie. Vil du bo nær stranden? Eller kanskje du vil bo nær de ulike severdighetene i Nordjylland? Det beste med ferie i feriehus er at du kan legge opp ferien etter hvilke behov du har. Velkommen til NOVASOL og våre ferieboliger i Nordjylland!

Vanlige spørsmål om feriehusleie i Nordjylland

Hvor kan jeg leie feriehus i Nordjylland?

I Nordjylland venter et stort antall bade- og feriebyer. Du kan velge en velkjent destinasjon, eller prøve noe helt nytt:

  • Blokhus: Fantastiske Blokhus passer spesielt godt for deg som reiser med barn. Her venter én av Danmarks aller beste strender, de berømte badehusene og spennende severdigheter.
  • Løkken: Klassisk badeby med brede og barnevennlige strender. Dette er en ferieperle du bare må besøke!
  • Skagen: Skagen er spesielt kjent for sitt unike lys, Grenen, og deilige strender.

Kan jeg ta med hunden til et feriehus i Nordjylland?

Ja! I Nordjylland har vi flere hundre ferieboliger der husdyr er hjertelig velkomne som gjester. Danmark er et spesielt dyrevennlig land, og flere steder finnes det egne «hundeskover».
 

Kan jeg leie store feriehus Nordjylland?

I Nordjylland har du et stort og variert utvalg av ferieboliger som passer for hele familien. Ta med storfamilien til et feriehus i Nordjylland og bo komfortabelt.
 

Passer Nordjylland for ferie med barn?

Det er ingen tvil om at Nordjylland er en favoritt blant barna. Besøk Fårup Sommerland og Nordsøen Oceanarium, gå turer i Nationalpark Thys og tilbring tid på de deilige strendene.