search

Feriehus og hytte i Aure

Nord for Kristiansund ligger Aure, en vakker kombinasjon av fjell og hav. Reiser du på ferie hit har du et stort antall aktiviteter å velge mellom. Her venter gode ferieopplevelser, og muligheten til å både tilbringe tid med tursko på beina og fiskestang i hånda. Aure har en idyllisk skjærgård med et yrende liv på sommeren, og over 300 kilometer med kystlinje. På vinterstid kan du ta skiene fatt og bevege deg opp på de snødekte fjelltoppene, og nyte en utsikt som kan ta pusten fra de fleste. Lei din neste hytte i Møre og Romsdal gjennom NOVASOL og nyt de mulighetene en Norges-ferie byr på. 

Opplevelser og aktiviteter

Fiske har stått sentralt på Nordmøre i mange generasjoner. Havet utenfor regionen er rik på fisk og mye av næringslivet baserer seg på nettopp dette. Området er også ettertraktet blant hobbyfiskere. Her kan du få torsk, sild, makrell, sei og lyr på kroken. I elvene finnes ørret og røye av god kvalitet. Pass på å pakke med fiskeutstyret neste gang du legger ferien til en hytte på Nordmøre

Nærheten til havet fører med seg et rikt og spennende fugleliv. Det er ikke sjeldent å se havørn og kongeørn, da begge hekker i området. Den varierte naturen fører til at mange ulike fuglearter føler seg hjemme her. Det er i tillegg mye hjort og rådyr her, og det er ikke uvanlig å se store flokker med dyr. 

Ønsker du en aktiv ferie i fjell og mark, kan du få opp pulsen ved å bestige ett eller flere av de mange fjellene i Aure. På øya Tustna kan du ta turen opp det som ofte kalles «Tustna-alpene». Her ligger toppene på rad og rekke, og inviterer til gode turopplevelser både sommer og vinter. På naboøya, Stabblandet, kan du bestige Aures høyeste fjelltopp Innerbergsalen. På toppen belønnes du med en fantastisk utsikt over et nydelig landskap. 

Gode fiskemuligheter venter på ferie i Møre og Romsdal

Attraksjoner og severdigheter

Kristiansund lokker med spennende kulturopplevelser, god mat og vakker natur. Klippfisken står sentralt i byens historie, og i dag kan du få servert retter laget etter gamle tradisjoner på flere restauranter og kafeer. Dersom du er interessert i å lære mer om klippfiskproduksjon kan du ta turen innom  Norsk Klippfiskmuseum på Milnbrygga. Du kan ikke dra fra byen før du har smakt den legendariske retten «fishan», eller fish and chips, du får kjøpt på gatekjøkkenene her. 

I kulturbyen Kristiansund holdes det mange spennende arrangementer året rundt, blant annet Klippfiskfestivalen, Tahitifestivalen, samt operaforestillinger og teaterstykker. Sjekk hva som skjer i perioden du er på ferie her og få med deg noen av de spennende arrangementene. 

Det finnes flere svært kjente attraksjoner på Nordmøre. Atlanterhavsveien er nok en av de aller mest kjente og en opplevelse du ikke kan gå glipp av. Veien har blant annet tidligere blitt kåret til en av verdens fineste bilveier

Opplev Atlanterhavsveien fra en hytte i Aure

Hytte i Aure

Bestiller du din neste hytte i Norge gjennom NOVASOL, kan du selv velge hvor og hvordan du vil bo. Våre privateide hytter gir en frihet mange setter pris på. Nyt tiden sammen med familie eller venner i private omgivelser i en av våre ferieboliger.