search

Feriehus og hytter i Nesset

Velkommen til Nesset – en kommune der først og fremst flotte naturopplevelser står i sentrum. Her venter mektige fjell, frodige bygder med varierte kulturlandskap og fiskerike vann og fjorder. Lei en NOVASOL hytte i Nesset og opplev hvorfor det er godt å feriere her. 

Vi formidler feriehus og hytter i store deler av Møre og Romsdal, og mange av våre ferieboliger ligger tett på noe av den vakreste naturen vårt langstrakte land kan by på. På ferie i Møre og Romsdal befinner du deg nær kjente naturattraksjoner som Geirangerfjorden og De Syv Søstre. Her har du også mulighet til å kjøre på spektakulære bilveier, som Trollstigen og Atlanterhavsveien. 

Aktiviteter og opplevelser 

Ikke glem å pakke med turskoene på ferie i Nesset. Den varierte, og ikke minst vakre, naturen er perfekt for deg som ønsker å legge ut på en tur eller to i løpet av oppholdet. Mulighetene er nærmest uendelige i Nesset. Et godt tips er å kjøpe turkart på forhånd, slik at du kan planlegge i ro og fred på hytta. 

Turen til Mardalsfossen er lett tilgjengelig, og kan nås med bil fra Eikesdalen. På veien ut til fossen kan du nyte synet av store almetrær, som ikke bare har gitt grobunn for mange dyr og planter i naturen, men som også har vært viktige for mennesker og husdyr i tidligere tider. Turen er delvis lett, men etter rundt 1,4 kilometer blir stigningen brattere før du nær fossen på 325 moh. Det er også mulig å ta turen på sykkel. Er du på utkikk etter en topptur med mulighet for nedkjøring på ski, kan du ta deg opp Skjorta. Det 1711 moh høye fjellet er perfekt for pudderkjøring, dersom forholdene ligger til rette for det. 

Legger du ferien til en hytte i Romsdal, vil du kunne nyte godt av gode fiskemuligheter. I Nesset  kan du blant annet prøve lykken i lakseførende elver, fiskerike fjorder eller i stille fjellvann der du kan få ørret på kroken. For laksefiske kan elvene Visa, Eira og Aura vassdraget by på gode muligheter. Husk å sjekke hvilke regler som gjelder der du ønsker å fiske. 

Lei hytte i Nesset og bo tett på gode fiskemuligheter

Attraksjoner og severdigheter

En av Nessets mest populære severdigheter er Nesset Prestegard. Dette var barndomshjemmet til Bjørnstjerne Bjørnson før han flyttet til Molde i 1944. På gården finnes det blant annet et renovert fjøs med utstillinger, og kultursti til Prestneset, Prestaksla og Bjørnsonstien. Gårdens vakre beliggenhet, og den generelt nydelige  naturen i Møre og Romsdal, var en stor inspirasjonskilde for Bjørnson. 

På Bogge tas du med flere tusen år tilbake i tid. Her ligger nemlig Møre og Romsdals største samling av helleristninger. Det eldste feltet er rundt 6000 år gammelt, og består av rundt 50 dyrefigurer. Det er flere felt som antas å være yngre. 

Midt i Romsdalen ligger det som ofte kalles rosenes og jazzens by, Molde. Den naturskjønne byen har mye å tilby besøkende, og er midt i blinken for deg som vil legge ut på dagstur fra hytta. Her kan du blant annet besøke Romsdalsmuseet, ta turen opp til Varden for en panoramautsikt over byen og naturen rundt eller bare ta livet med ro på en av spisestedene. 

Feriehus og hytte i Nesset 

NOVASOL kan tilby ferieboliger over hele Norge, også i Nesset. Du kan enkelt søke og bestille ditt feriehus i Nesset her på våre nettsider. Benytter du vår søkefunksjon, kan du søke basert på de kriteriene som er viktig for deg og din ferieopplevelse. Velkommen til NOVASOL og våre ferieboliger i Nesset!