search

Hytte og feriehus i Valdres

Velkommen til vakre Valdres, det tradisjonsrike dalføret i Oppland. Valdres omfatter seks kommuner, og kan blant annet tilby fantastisk natur og varierte aktivitetsmuligheter. NOVASOL formidler hytter og feriehus i Valdres, og du kan dermed bo tett på de autentiske opplevelsene regionen kan by på. 

Aktiviteter og opplevelser

I Valdres finner du to nasjonalparker, Jotunheimen og Langsua Nasjonalpark. I Jotunheimen ligger noen av Norges mest populære vandreruter, som for eksempel Besseggen og Horntind. Langsua ble nasjonalpark først i 2011, men er ikke noe mindre storslått av den grunn. De fine turområdene legger til rette for flotte turer til fots, men Valdres kan også tilby fine ruter for syklister. Mjølkevegen er en av de mest populære turene, og tar deg fra Vinstra i Gudbrandsdalen til Gol i Hallingdal. På turen kan du oppleve flott fjellnatur. 

Mange velger tradisjonelle aktiviteter når ferien går til en hytte i Oppland og der er Valdres et rent eldorado. For den skiglade kan Valdres friste med førsteklasses langrenn – og alpinmuligheter. Regionen er kjent for sine mange vintersportssteder, som Beitostølen, Filefjell og Aurdal. Også den som er glad i langrenn kan glede seg til en ferie i Valdres. Her finnes det uendelige med skiløyper! 

Pakk med deg fiskestangen neste gang du legger ferien til Valdres. Regionen er kjent for sine eksepsjonelle fiskemuligheter, og her kan du teste lykken i alt fra bekker og vann på fjellet, til brusende elver. Det finnes ikke mindre enn 3000 vann å velge mellom, og med så store valgmuligheter kan det være vanskelig å velge. I Valdres kan du fiske både sommer og vinter, og ved turistkontorene finner du fiskeguider som tipser om gode fiskeplasser i regionen. Her kan du også forhøre deg om tillatelser og fiskekort. 

I tillegg kan du prøve aktiviteter som riding, klatring, kiting og hundekjøring på ferien i Valdres. 

Lei hytte i Valdres og bo nær Jotunheimen Nasjonalpark

Attraksjoner og severdigheter

Valdres er synonymt med lange tradisjoner. Ikke gå glipp av nye smaksopplevelser i løpet av ferien i Norge – smak på det regionen du besøker kan by på. I Valdres produseres det flere spesialprodukter, som rakfisk, spekepølsa «kurv», ulike hvit – og brunoster og mye mer. Både «Rakfisk fra Valdres» og «Kurv fra Valdres» har utmerkelsen «Beskyttet geografisk betegnelse».  Her venter det med andre ord gode matopplevelser. Hvert år arrangeres også Norsk Rakfiskfestival, der du kan oppleve lokalmat og underholdning i lystig lag. 

Mellom Garli og Besstrondsæter går Nasjonal turistveg Valdresflye, som tar deg gjennom vakkert landskap og vidstrakte vidder. På turen kan du blant annet se Bitihorn, Besseggen, fjellene Munken og Rasletind og store, grønne innsjøer. Her kan du stoppe flere steder underveis for å ta inn den friske fjelluften og beundre den vakre vidda.  Merk at veien er stengt på vinteren. 

Legger du ferien til Valdres, og ønsker å se historiske bygninger på turen, kan du glede deg over at du finner seks av 28 bevarte stavkirker i regionen. Du finner også en rekke museer i Valdres, blant annet Valdres Folkemuseum, som er samlet under Valdresmusea. Ved disse museene kan du lære mer om regionens spennende kulturhistorie. 

Hytte og feriehus i Valdres

NOVASOL formidler ferieboliger i store deler av Norge, og mange av disse ligger tett på den fantastiske naturen og de gode aktivitetsmulighetene landet kan by på. Leier du en hytte i Valdres, får du tilgang på noen av de aller flotteste friluftsområdene i Norge. Du velger selv hvordan oppholdet skal være, og det er nettopp denne friheten som gjør forskjellen.