search

Feriehus og hytter i Telemark

Har du og familien lyst til å feriere i fjellnorge? En hytte i Telemark gir deg variasjon og mangfold i opplevelser, natur og kultur. Her er det badegleder og båtliv, glatte svaberg og trange sund Telemarkskanalen som starter i Skien, går gjennom Ulefoss, Lunde og videre til Kviteseid og Dalen. Som et tak over Telemark ligger fjellet med den mektige Hardangervidda. Gaustatoppen strekker seg mot himmelen og byr på et fantastisk utsyn over Telemark. Og så er det maten, Telemarks kjøkken byr på matopplevelser du ikke finner andre steder. NOVASOL hytteutleie i Norge gir deg et stort utvalg av overnattingsmuligheter i Telemark.

Indre Agder har en noe yngre skihistorie og ytterligere skiområder; det mest kjente av dem er Hovden i Setesdalen. Vi har et bredt utvalg av feriehus og hytter i Telemark og Indre Agder.

Hytte i Telemark og Agder fjellområder

Naturomgivelser

Telemark består av en spektakulær og vakker natur, samt en rekke fjell. Ta turen til Gaustatoppen som ligger 1883 meter over havet, og er Fylkets høyeste fjell som ligger ovenfor vakre Rjukan og delvis Tuddal. Her kan man oppleve den vakre naturen Telemark har å by på, og turen til Gaustoppen er absolutt verdt et besøk dersom tiden strekker til. Andre fjellområder man kan besøke er bl.a. Stor-Roan i Fyrdal, Gyrgerestolen og Hægefjell.

Det sier seg selv at dersom man er i Telemark må man besøke den kjente nasjonalparken, Hardangervidda. Det finnes en rekke kulturminner i parken, blant annet en rekke fangstanlegg fra tidligere tiders jakt på elg og rein. Parken er også et viktig tilholdssted for en rekke ville dyr som villrein, snøugle og fjellrev.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Du har definitivt hørt om Telemarksbunaden, en vakker bunad, som Telemark er svært kjent for. Fylket byr på en rekke fine kulturelle opplevelser, og har en rekke bygninger fra middelalderen. De mest kjente bygningene er Norges største stavkirker, Eidsborg og Heddal. Er du ute etter en ferie som også er fylt med kultur, anbefales det å besøke begge stavkirkene, som også er historiske begivenheter. Besøk også noen av Norges høyeste bygninger; Hydro fullgjødselfabrikk nr 4, Såheim vannkraftverk og Kirken i Skien.

Som ellers i denne delen av landet byr Telemark på både vinter- og sommeraktiviteter. Om vinteren kan man utnytte fridagene til deilige ski og slalåmturer, stå på snowboard eller gå lange vinterturer. Alle disse aktiviteter kan man oppleve i fjellområdene som befinner seg i Telemark, bl.a. Haugefjell og Vågsild, Hoveden, Vrådal, Gautefall og Treungen, og Gaustablikk og Gaustaoppen.

Sommeraktivitetene er mange dersom du er på besøk i Telemark, alt fra padling, bading, fisketurer til sykkel- og gåturer, og mye mer. Vågslid ligger vakkert plassert ved enden av Hardangervidda, landskapet er oppdelt av fjell og daler, vann og bekker med flotte fiskemuligheter. Opplev også Hovden utenom skisesongen med høstfarger, sopp, bær og mange muligheter for barske gleder til fots eller på sykkel!