search

Feriehus og hytte i Telemark

En hytte i Telemark gir deg varierte og mangfoldige opplevelser. I Telemark venter storslått natur og kultur, men også idylliske omgivelser som passer utmerket for avslappende familieferier. Her er det badegleder og båtliv, glatte svaberg og trange sund. Telemarkskanalen starter i Skien, går gjennom Ulefoss, Lunde og videre til Kviteseid og Dalen. Som et tak over Telemark ligger fjellet med den mektige Hardangervidda. Gaustatoppen strekker seg mot himmelen og byr på en fantastisk utsikt over Telemark. Og for ikke å glemme maten - Telemarks kjøkken byr på matopplevelser du ikke finner andre steder. Velkommen til tradisjonsrike Telemark og NOVASOLs hytter i Norge

Naturomgivelser

Telemark byr på svært varierte naturopplevelser. Fra kyst til fjell har fylket vakker natur med mektige fjell, vidder og idyllisk kystlandskap. Her er det noe for alle og det varierte landskapet gir gode muligheter for en aktiv ferie. En hytte i Telemark er et godt utgangspunkt for besøk til noen av våre flotte nasjonalparker, deriblant populære Hardangervidda. Det finnes flere kulturminner i parken, blant annet en rekke fangstanlegg fra tidligere tiders jakt på elg og rein. Parken er også et viktig tilholdssted for dyr som villrein, snøugle og fjellrev.

Jomfruland nasjonalpark ligger på og rundt øyene Jomfruland og Stråholmen i skjærgården utenfor Kragerø. Øya Jomfruland er kjent for sitt mangfold av fuglearter, og det finnes en fuglestasjon på øya. På våren spretter hvitveisen opp overalt på øya – et sikkert tegn på at vi går lysere tider i møte. 

Hytte i Telemark og Agder fjellområder

Aktiviteter og opplevelser

Telemarkskanalen ble åpnet i 1892 og ble den gang betraktet som et «åttende underverk». I dag er kanskje ikke kanalen unik, men den byr likevel på spesielle opplevelser for friluftsliventusiasten.Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell, og er en fin opplevelse for hele familien. Bli med på båttur, legg ut på fot – eller sykkeltur langs vannet eller padle på kanalen. 

Mange ønsker å benytte seg av nærliggende turmuligheter når de leier en hytte i Telemark. Telemarks mektigste fjell, Gaustatoppen, er kjent for sitt karakteristiske utseende. Fjelltoppen er relativt lett å bestige og du trenger derfor ikke være altfor fjellvant for turen. Utsikten fra toppen er spektakulær og på klare dager kan du se så mye som en sjettedel av Norge. Ønsker du ikke å gå til toppen, kan du benytte deg av kabelbanen inne i fjellet. Gaustabanen er åpen stort sett hele året, når været tillater det.

Ønsker du å leie en hytte i Telemark nær kysten, kan Kragerø være destinasjonen for deg. Denne vakre kystbyen har et sjarmerende sentrum, som stort sett ser ut som det gjorde på 1800-tallet. I tillegg består Kragerøs skjærgård av over 490 øyer, skjær og holmer. Det er vanskelig å ikke la seg fascinere av denne delen av Telemark. 

Skal du på familieferie i Telemark er et besøk til Bø Sommarland midt i blinken. I en av Skandinavias største vannparker venter morsomme opplevelser for store og små. Ikke langt unna parken ligger Høyt og Lavt Klatrepark, der hele familien kan utfolde seg i ulike apparater og løyper. 

Attraksjoner og severdigheter

Du har sikkert hørt om Telemarksbunaden, en vakker bunad som Telemark er svært kjent for. Fylket byr på fine kulturelle opplevelser, og har en rekke bygninger fra middelalderen. De mest kjente bygningene er stavkirkene Eidsborg og Heddal. Heddal stavkirke er Norges største stavkirke og virkelig verdt et besøk om du er i området. 

Den tidligere industribyen Notodden står på UNESCOs verdensarvliste sammen med Rjukan. Her kan du se Heddal stavkirke, oppleve Notodden Bluesfestival og mye mer. I Rjukan kan du besøke Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork. I 1911 var Vemork verdens største kraftstasjon. Under andre verdenskrig falt kraftstasjonen i tyske hender, som førte til en av de viktigste sabotasjeaksjonene i norsk historie. Du kan lære mer om aksjonen som hindret Hitler i å utvikle atomvåpen på Rjukan og mye mer i museet. 

Den kjente forfatteren og dramatikeren Henrik Ibsen var født oppvokst i Skien. Da han var sju år, flyttet familien ut til Venstøp, der du i dag finner museet dedikert til Ibsen. Her kan du blant annet se Ibsens barndomshjem og dåpskjole. 

Vest i fylket ligger Morgedal. Herfra kom mannen som ofte omtales som «far til den moderne skisporten», nemlig Sondre Norheim. For skientusiasten er et stopp innom skimuseet i Morgedal en opplevelse. Her kan du lære om Norges ski – og polarhistorie, Morgedal, Sondre Norheim og mye mer. Fra museet kan du også gå opp til Øverbø, der Norheim ble født. 

Lei hytte i Telemark hos NOVASOL

Aktiv ferie i Telemark 

Som ellers i denne delen av landet byr Telemark på både vinter- og sommeraktiviteter. Om vinteren kan du utnytte fridagene til deilige ski - og slalåmturer, stå på snowboard eller gå lange vinterturer. Alle disse aktiviteter kan man oppleve i fjellområdene som befinner seg i Telemark, blant annet Haugefjell og Vågsild, Hoveden, Vrådal, Gautefall og Treungen, og Gaustablikk og Gaustatoppen.

Sommeraktivitetene er mange dersom du er på besøk i Telemark, alt fra padling, bading, fisketurer til sykkel- og gåturer, og mye mer. Vågslid ligger vakkert plassert ved enden av Hardangervidda, landskapet er oppdelt av fjell og daler, vann og bekker med flotte fiskemuligheter. Opplev også Hovden utenom skisesongen med høstfarger, sopp, bær og mange muligheter for barske gleder til fots eller på sykkel!

Hytte i Telemark med NOVASOL

I NOVASOL tilbyr vi et bredt utvalg av hytter og feriehus i Telemark i forskjellige stiler, prisklasser og størrelser. Enten du drømmer om en ferie nær fjellet eller ved sjøen, vil du finne ferieboligen du leter etter blant vårt sortiment. Mange av våre feriehus og hytter i Telemark er også husdyrvennlige, slik at du kan ta med deg familiens firbente medlem på turen. Flere av ferieboligene er også utstyrt med peis og sauna, slik at dere kan nyte litt ekstra komfort på ferien. 

Om du ikke finner drømmehytten blant vårt utvalg i Telemark, kan du ta en titt på våre andre hytter i Norge. Husk at vi også er den største formidler av ferieboliger over hele Europa

NOVASOL – Med kunden i fokus siden 1968

Hos NOVASOL står kundens opplevelse i fokus. Vi tror på at god service er nøkkelen til en uforglemmelig ferie. Derfor er vi med deg på hele reisen – før, under og etter – slik at du alltid skal føle at du er i trygge hender når du leier en feriebolig med oss.

Når du har bestemt deg for å leie en hytte i Telemark, kan du enkelt gjennomføre bookingen her på våre nettsider.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Telemark og NOVASOL.