search

Feriehus og hytte i Sykkylven

Sykkylven er et fantastisk ferieområde for deg som vil oppleve vakker natur, fiske, spise god, lokal mat og bo i nærheten av spennende byer. Fra en hytte i Sykkylven kan du blant annet besøke noen av Norges aller vakreste attraksjoner, stå på ski i Sunnmørsalpene eller ta en dagstur til Ålesund. 

Aktiviteter og opplevelser 

Våre hytter i Møre og Romsdal ligger tett på gode opplevelser, enten det er naturomgivelser eller spennende attraksjoner. På sommeren kan du ta turen til Ikornes og ta et avkjølende bad i friluftsbassengene. Dersom det frister mer med bad rett i fjorden, finner du flere flotte badeplasser i Sykkylven. Her er det gode fiskemuligheter. Velg mellom fiske i elv, fjellvann eller fjord. Hva med å prøve lykken i Straumen, som blir kalt Europas korteste lakseelv? Husk å undersøke hvilke regler som gjelder der du ønsker å fiske. 

Ta med skiene på ferie og ta turen opp til Fjellsetra. Her finnes det mulighet for både alpin og langrenn. Sunnmørsalpene er ikke bare vakre, de inviterer også til aktiviteter for alle uansett ferdighetsnivå. 

I Sykkylvens sentrum Aure, finner du butikker, restauranter og annet du trenger til hytteferien i Møre og Romsdal. De to andre tettstedene i Sykkylven er Ikornes og Straumgjerde.

Attraksjoner og severdigheter

Sykkylven er kjent for sin møbelproduksjon, både her i Norge og internasjonalt. Her ligger blant annet Skandinavias største møbelprodusent. På besøk i Sykkylven er det derfor naturlig med et besøk til Norsk Møbelfaglig Senter, et museum og dokumentasjonssenter for møbelbransjen. Videre kan du ta turen til Galleri Cylindra, et galleri der du kan se møbler med et sterkt kunstnerisk uttrykk. Vil du ta turen innom flere museer, kan Sykkylven Naturhistoriske Museum være neste stopp. Her stilles dyr og fugler fra Norge og Svalbard ut i deres naturlige miljø. 

Ålesund ble etter en bybrann i 1904 gjenreist i jugendstil, en stilart som har gitt byen en plass i europeisk nettverk for art nouveau, sammen med blant annet Barcelona, Brussel og Riga. Den spesielle arkitekturen gjør Ålesund til en attraksjon i seg selv. Byen er regionens sentrum, og her er det mye å finne på! Dykk ned i museumsverdenen, besøk shoppingsentre og butikker eller nyt byens atmosfære på en av de mange kafeene. 

Hytte i Sykkylven

NOVASOL formidler hytter over hele Norge – og også i Sykkylven. Her kan du bo tett på vakre naturomgivelser og med kort vei til blant annet Fjellsetra, der du kan stå på ski i fantastiske omgivelser. Mange av våre hytter i Norge er dessuten fiskehus, det vil si ferieboliger tilrettelagt for ferie med fiske i fokus. Ved flere av disse ferieboligene er sløye – og fryseplass, og ofte båt, inkludert i leien.  

Når du vil bestille din neste feriebolig i Europa gjennom NOVASOL, kan du bruke vår søkefunksjon til å navigere deg frem. Du kan enkelt velge de kriteriene du vil og få frem et resultat som passer dine behov.