search

Feriehus og hytte i Sykkylven

Sykkylven ligger langs en av fjordarmene til Storfjorden, og er omringet av de vakre Sunnmørsalpene. Leier du hytte i Sykkylven, får du den karakteristiske vestlandsnaturen, laksefiske, et førsteklasses skianlegg og spennende byliv i Ålesund rett rundt hjørnet. 

Hva skjer i Sykkylven? 

Du har altså mye godt i vente hvis du drar på overnatting til Sykkylven, spesielt hvis du er ute etter en aktiv ferie. Vil du vite mer om hva som skjer i Sykkylven? Her er tipsene våre til turen din:

  • Sunnmørsalpane Skiarena Fjellsætra

Skal du leie hytte i Sykkylven om vinteren og er glad i å ha ski på beina? Sunnmørsalpane Skiarena Fjellsætra ligger godt plassert i Sykkylvsfjellene, og har lang fartstid som boltreplass for små og store skientusiaster. Her finner du velpreppa langrennsløyper, skiskole, terrengpark, løyper til kveldskjøring og ypperlige forhold for deg som er mest glad i frikjøring. Og prikken over i-en er at du kan sette utfor bakkene med utsikt til de vakre tindene og dalene på Sunnmøre

  • Legg på svøm ved Ikornnes Friluftsbad

Leier du hytte i Sykkylven om sommeren, bør du legge inn et besøk hos Ikornnes Friluftsbad – Sykkylvens utendørs badeland. Friluftsbadet ligger like ved småbåthavnen Ekornes Marina, og har tre basseng egnet for forskjellige aldersgrupper, vannsklie og boblebad. Her kan du legge på svøm med utsikt over fjell og fjord. 

  • Gå en fjelltur i Sykkylven

Sykkylven er et eldorado for friluftslivsentusiaster – ikke minst hvis du er glad i å gå tur i fjellet. Det er både korte fotturer i nærheten av sentrum og mer krevende toppturer i Sunnmørsalpene. Aurenakken på 407 moh. er en enkel tur, men som gir en flott utsikt over Sykkylven og Storfjorden. Hvis du vil utfordre deg selv litt mer, er Skopphornet (1226 moh) et godt alternativ. Her får du også en fenomenal utsikt over Storfjorden og videre ut mot Ålesund. Legg av 4-6 timer til turen og nyt de spektakulære omgivelsene underveis.

Når du leier hytte i Sykkylven, er du garantert noen fantastiske naturopplevelser

  • Prøv fiskelykken i verdens korteste lakseelv

Straumen, elva som forbinder Sykkylvsfjorden med Fetvatnet, blir omtalt som «verdens korteste lakseelv». Men selv om elva er kort, er det gode sjanser for å få napp her. Der andre elver tørker ut om sommeren, blir Straumen holdt ved like ved hjelp av smeltevannet fra breene i fjellene rundt. Hvis du har lyst til å prøve fiskelykken mens du leier hytte i Sykkylven, bør du ta turen innom Straumen. 

  • Bronsealderhuset

Kunne du tenke deg å lære mer om vikingtid og bronsealder mens du er på overnatting i Sykkylven? I nærheten av sentrum av Sykkylven har det blitt funnet pilspisser, som viser at det var mennesker som jaktet i området for over 9000 år siden. Det er også funnet rester etter bebyggelse fra 7-600 år. f.v.t. Bronsealderhuset er et forsøk på å gjenoppbygge ett av disse gårdshusene, og du kan se det unike huset på Auremarka i sentrum av Sykkylven. 


Unike ferier og trygg utleie siden 1968

I NOVASOL tror vi på at en trygg, unik og god ferie skaper uforglemmelige ferieminner og opplevelser. Derfor er vi naturligvis med på hele reisen – både før, under og etter – slik at dere alltid er i trygge hender når dere leier hytte eller feriehus gjennom NOVASOL. Alle bestillinger er dekket av trygghetspakken, uten ekstra kostnad. Sånn har det vært siden 1968, og sånn skal det fortsette å være. Har du spørsmål til leie av feriehus eller hytte, kan du se vår FAQ hvor vi har svart på de vanligste spørsmålene vi mottar.