Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus og hytte i Sør-Norge

NOVASOL hytteutleie i Norge har delt inn Sør-Norge i to regioner: innlandet og kyststripen. Sørlandskysten utgjør et av de mest populære og tradisjonsrike sommerferieområdene i Norge, og er det vi kaller Sørlandet.

Den sørlige delen av Agderfylkene og den sørlige delen av Telemark definerer NOVASOL som Sør-Norge. Kysten er tettest befolket, især rundt de større byene, hvorimot de indre strøk har mer spredt bosetning, mens det helt i nord forefinnes store, ubebodde fjell- og beiteområder. Hovedflyplassen i denne regionen ligger i Kristiansand S (Kjevik). Opplev det deilige Sørlandet med vår hytte i Sør-Norge og la deg forføre av den vakre regionen.

 

Ferie i Sør-Norge

Naturomgivelser

Sør-Norge, er den sørligste landsdelen i Norge. Sommeren er tiden for et klima fylt av lavtrykk, men når Sør-Norge befinner seg nær kysten vil vinteren bli svært milde i forhold til andre steder i Norge. Selv om temperaturen om sommeren ikke er like varme som steder i Spania og Hellas, er stedet et svært populært feriemål rundt sommertider.

Langs sørlandskysten er det rikelig med fiskemuligheter, og her kan du få fisk som makrell, torsk og sei – klimaet gjør at fylket er en perfekt fiskedestinasjon.

Besøk fjell som Brufjell, Jegersberg, Røseknuten, Lindeknuten i Tovdal, Havsynsknyten og Trongedalsnuten. Fine og flotte fjellområder der du kan trekke inn deilig fjell luft fra Sør-Norge. Ta med deg tursko, og opplev den fantastiske naturen Sør-Norge har å by på!

Besøk Kristiansand på ferien

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Legger du ferien til Kristiansand, er du så og si på Norge sydspiss, og i regionens største by og fylkeshovedstad i Vest-Agder. Byen ble grunnlagt i 1641 av den danske kongen Christian IV og er kjent for sine trehus i den såkalte Posebyen. Kristiansand Dyrepark befinner seg ca. 13 km utenfor Kristiansand sentrum og er et eldorado for barn i alle aldre.

 

Langs kysten øst og vest for Kristiansand ligger de pittoreske sørlandsbyene Brevik, Kragerø, Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Mandal, Farsund og Flekkefjord. Disse koselige småbyene med sin spesielle atmosfære, hvite trehus og smale, brolagte gater innbyr til romantiske spaser- og oppdagelsesturer. Ved havnen vrimler det av aktiviteter, mennesker, segl- og fritidsbåter i alle størrelser og fiskere som tilbyr sin fangst. Henimot kvelden fylles gatene av glade turister som vil nyte et kostelig måltid, gå på konsert eller ganske enkelt bare oppleve den klare, lyse, norske sommernatten.

 

Innladet i Telemark befinner seg noe mer bortgjemt og uforstyrret; hit er det mulig å trekke seg tilbake for å slappe av og nyte roen. Fjell og daler gir her en følelse av sikkerhet, og det er ingenlunde umulig å gå på tur i flere dager uten å treffe et menneske. NOVASOL tilbyr flotte feriehus bl.a. i Knaben, Tovdal, Byglandsfjord og Krågland.