Feriehus i Allinge

Allinge er en idyllisk liten ferieby på Bornholm. De gamle husene og gatene ligger vakkert til på klippene rundt havnen, og danner et flott utgangspunkt for fine ferieopplevelser i Danmark. Alligne fungerer som en viktig handelsby på Nord-Bornholm, og sentrum av byen bugner i dag av butikker, kafeer og restauranter. Her kan dere vandre rundt og ta inn det typiske danske øylivet.

Lei feriehus i Allinge

Populære feriehus i Allinge

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Allinge

Loading...

Feriehus med basseng i Allinge

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Allinge

Loading...

Oppdag ferieperlen Allinge

Får du lyst til å oppdage litt av Allinge på ferien kan du ta turskoene på og gå til Løsebækgade. Herfra kan du følge en spennende kyststi som tar deg opp og ned mellom klippene fra Allinge mot Sandkås. Her finner du en liten sandstrand, som beboerne i Allinge benytter seg av på sommeren.

Tar du sykkelen fatt kan du enkelt komme deg til nabobyen Sandvig, ettersom byene nesten går i ett. Både Allinge og Sandvig var tidligere to fiskerleier, grunnlagt i middelalderen. I byene finnes det fortsatt bygninger fra 1700- og 1800-tallet, som i dag har fått nytt liv i form. Det finnes flere gamle gårdsbruk i bybildet, som bidrar til ekstra sjarme. Du bør også stoppe innom et av de tradisjonelle røkeriene på Bornholm. Her kan du smake mange røkte delikatesser, som for eksempel røkt sild. En opplevelse du ikke burde gå glipp av på ferie i Danmark!

Attraksjoner

Den lille landsbyen Allinge egner seg ikke bare til avslapning. Her er det i tillegg mye spennende å oppdage! Nord for en Allinge ligger Madsebakke, en klippeskråning med helleristninger. Dette er Danmarks største helleristningsfelt og forskere antar at tegningene og påskriftene er rundt 2500 år gamle, og fra bronsealderen. Ønsker du å lære mer om Bornholms historie, kan du besøk ruinene av festningen Hammershus fra middelalderen. Dette er Bornholms mest besøkte severdighet og virkelig en opplevelse utenom det vanlige. Her kan hele familien sette fart på fantasien og ta del i en historie som strekker seg tilbake til 1200-tallet.

En av Bornholms store naturattraksjoner er de såkalte Helligdomsklippene, en del av kysten som på grunn av erodering nå står igjen som skarpe klipper og granittsøyler, samt bratte klippevegger med grotter. Navnet kommer av den «hellige kilden» som tidligere rant ut ved klippene. Gjennom tidene har mange mennesker valfartet hit for vannets helbredende krefter. I dag er det klippenes formasjon som fascinerer mange og det er definitivt en severdighet som bør oppleves fra feriehuset på Bornholm.

NOVASOL feriehus i Allinge

Bornholm har et stort utvalg av vakre, hvite sandstrender, som alle egner seg ypperlig for en strandferie med familien. Det eneste du trenger å gjøre er å pakke kofferten og legge ut på din neste sommerferie i Danmark. En bilferie er for mange en fin start og avslutning på turen til Danmark, og gjør det enkelt å legge inn stopp underveis. Dette er særlig praktisk for deg som reiser med barn. Kanskje du har lyst til å ta med familiens firbeinte familiemedlem på ferien? NOVASOL har et stort utvalg av feriehus der hunden er hjertelig velkommen. Du kan enkelt søke og bestille din neste ferie i Bornholm på våre nettsider. Velkommen til Bornholm og ferieparadiset Allinge!