Feriehus og hytter i Fjaler

På sørsiden av Dalsfjorden i Sunnfjord kan du leie en hytte i Fjaler, hvor store naturopplevelser og spennende kulturelle innslag venter. Fjaler byr på dype fjorder, ville elver og skogkledde fjell, og er perfekt for deg som vil ha en aktiv ferie i Norge. I kommunens største tettsted Dale kan du bli bedre kjent med historien til den folkekjære forfatteren Jakob Sande, mens du ytterst i havgapet kan oppdage fort og bunkere fra andre verdenskrig.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Fjaler

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Fjaler

Loading...

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Når du bestemmer deg for å leie en hytte i Fjaler kan du se frem til kulturelle opplevelser og aktiviteter i fantastisk natur. Med fjorder, elver og fjell er det massevis av muligheter for fisking, padling, sykling og vandring for deg som vil være aktiv på ferien i Norge.  

Den berømte forfatteren Jakob Sande kommer fra Dale i Sunnfjord, og i kommunesenteret Dale kan du besøke Jakob Sande-tunet. Dette er stedet hvor forfatteren ble født i 1906, og her kan du bli bedre kjent med hans liv og de mange dikt- og novellesamlingene han ga ut i løpet av sitt 60 år lange liv. 

Lengst vest i kommunen ligger øya Lammetun, hvor du kan oppleve Kystfortet fra andre verdenskrig. Kystfortet ble bygget i 1941 med mål om å ha kontroll på innløpet til Bufjorden, Vilnesfjorden og Dalsfjorden. Fortet er rikt på krigsminner, og det er laget en utstilling med bilder fra krigen i hovedbunkeren på fortet.  

Dalsfjorden er kjent for sitt gode fiske, og her blir det fanget alt fra stortorsk og lysing til kveite og havabbor. Vil du fiske laks og sjøørret er det gode muligheter for dette i Guddalsvassdraget og Flekkeelva, og spesielt laksefisket i sistnevnte trekker fiskeentusiaster til Fjaler hvert eneste år. I de aller fleste ferskvannene i Fjaler er det også god ørretbestand. 

Vil du ta sykkelen fatt når du er på hytteferie i Sogn og Fjordane kan du på Den Trondhjemske postvei oppleve en av de vakreste sykkelrutene i landet. Den 40 km lange turen tar deg over steinbroer og gjennom idylliske landskap. Mesteparten av denne ruten er også bilfri, slik at du kan nyte omgivelsene uten trafikkstøy.

Naturomgivelser

Vil du oppleve både fjell og fjord på ferie i Sunnfjord er Fjaler et ypperlig valg. Kommunen ligger på sørsiden av den vakre Dalsfjorden, som er omgitt av skogkledde knauser og avrundede fjell. Like ved Dale kan du se det kjente fossefallet Laukelandsfossen, som er et imponerende syn med et fossefall på 135 meter. Har du båt eller kajakk kan du bevege deg helt inn til denne fossen. Laukelandsfossen kan du også se på avstand fra den 619 meter lange Dalsfjordbrua som nyter Fjaler sammen med Askvoll.

De fleste fjelltoppene i Fjaler har en høyde på mellom 600 og 800 meter, og den aller høyeste toppen er Styggeheia mellom Guddalen og Vassdalen med sine 799 meter over havet. De mange kilometerne med merkede turstier gjør at du enkelt kan ta deg rundt i naturen til fots og bestige topper som Einingsfjellet, Storevarden og Vardeheia. Finn din perfekte hytte i Sogn og Fjordane og opplevd vakre Fjaler! 

Både i Dalsfjorden og videre ut mot havgapet finner du mange øyer, holmer og skjær som du kan nå enten på båttur eller padling. Lutelandet og Lammetun er blant de større øyene som trekker mange turister på besøk ytterst til havgapet.

Hytte i Fjaler

NOVASOL formidler en rekke hytter i Norge og vi har et stort antall ferieboliger i vakre Sogn og Fjordane. Du finner enkelt frem til den riktige ferieboligen ved å bruke vår søkefunksjon. Den lar deg velge de kriteriene som er viktig for deg og din ferie. Velkommen til NOVASOL og våre hytter i Fjaler!