Feriehus og hytte i Nordfjord

Drar du på ferie nord i Sogn og Fjordane kommer du til Nordfjord, den nordligste av fylkets tre regioner. Her blir du møtt av majestetiske fjell, dype innsjøer, lange fjorder og eventyrlige isbreer, med andre ord venter det et eldorado av syn og opplevelser for deg som setter pris på ekte, vestnorsk natur.

Leier du en hytte i Nordfjord kommer du tett på de store naturopplevelsene. NOVASOL har leid ut hytter i Nordfjord og øvrige deler av Sogn og Fjordane i en årrekke, og samtlige ferieboliger er håndplukkede og unike.

Lei hytte eller feriehus i Nordfjord og opplev Jostedalsbreen

Populære feriehus i Nordfjord

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Nordfjord

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Nordfjord

Loading...

Naturomgivelser

Vestlandet er vilt og vakkert, og regionen Nordfjord er intet unntak. Her finner du mellom annet Jostedalsbreen, som er den største fastladsbreen på kontinentet og ligger i Stryn. Det går også brearmer av Jostedalsbreen som strekker seg til vakre Loen som med sin ville natur og spennende attraksjoner er satt på kartet verden over.

Selve fjorden Nordfjord er den sjette lengste i Norge, og den nordligste av de tre store fjordene i fylket, og strekker seg fra Husevågøya i vest til Loen innerst inne. Norges vestligste fjellplatå Vestkapp ligger ytterst på Stadlandet i Selje kommune. På Stad finner du også hvite sandstrender i Hoddevik og Ervik som med sine bølger blant annet er svært populært blant surfere. I Bremanger kommune ligger mektige Hornelen, Nord-Europas største sjøklippe.

Attraksjoner

I Nordfjord, som mange andre steder på Vestlandet, er ofte de mest populære attraksjonene tett knyttet opp mot den storslåtte naturen. Via Ferrata Loen er en spektakulær opptur med fjellklatring og hengebrokryssing, og i 2017 åpnet pendelbanen Loen Skylift som trygt frakter deg til og fra fjorden i Loen og fjellet Hoven på 1011 moh.

Den gamle veien Gamle Strynefjellsvegen er en Nasjonal Turistveg og en attraksjon i seg selv. En attraksjon er så definitivt også Kannesteinen, en stein i havgapet i den lille bygda Oppedal som gjennom tusenvis av år har blitt formet helt spesielt av bølgene.

Litt lenger nord ligger Selja Kloster med sine ruiner og klostertårnet som stadig er intakt. Dette er muligens Norges aller eldste kloster. Et annet spesielt tårn er Skålatårnet som står på toppen av fjellet Skåla. Turen opp til tårnet er svært populær og tar deg til en fantastisk panoramautsikt på dager med klart vær.

Steder å besøke

Måløy er regionens eneste by, og sammen med Nordfjordeid, Sandane og Stryn er det regionens mest befolkede tettsted, og naturlige steder å besøke dersom du vil besøke butikker og restauranter. Men Nordfjord er gjerne like kjent for sine mindre tettsteder som for de større, med perler som Olden, Loen og Hjelle i spissen, som med eventyrlige naturomgivelser og en rik historie nærmest tar deg med på en reise tilbake i tiden. Hele regionen er et vakkert syn alene, men vi anbefaler alltid å spørre de lokale om tips til sine favorittattraksjoner og opplevelser for å finne de skjulte perlene.

Dersom ferien går til Nordfjord kan du med andre ord se frem til å oppleve storslått natur, sjarmerende bygder og en svært hyggelig lokalbefolkning. Lei en feriebolig i Sogn og Fjordane med de store opplevelsene tilgjengelig like utenfor dørstokken.