Feriehus og hytte i Luster

Vil du på ferie i Indre Sogn kan du i Luster kommune oppleve variert og storslått natur, koselige bygder og flere spennende attraksjoner. På ferie i Luster befinner du deg i et eldorado av isbreer og fjelltopper, med massevis av gode fiske-, sykkel- og turmuligheter. Fra tettsteder som Gaupne og Hafslo har du alle muligheter for å kombinere kulturelle høydepunkter med store naturopplevelser. Lei en hytte i Sogn og Fjordane, og se frem til en ferie i eventyrlige naturomgivelser i Luster!

Lei hytte i Luster hos NOVASOL

Populære feriehus i Luster

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Luster

Loading...

Aktiviteter, kultur og opplevelser

En av de aller mest populære attraksjonene i Luster er Urnes Stavkyrkje, som dateres helt tilbake til 1130-årene. Kirken er kjent som en av de mest unike når det kommer til arkitektur og utforming, og er svært godt bevart. I Jostedalen finner du det karakteristiske Breheimsenteret hvor du kan bli med på en reise gjennom historien til de mektige isbreene. 

Over alt rundt Sognefjorden er det gode muligheter for sykkelturer i unike omgivelser, og noen ruter er ekstra spesielle. Vil du sette deg på sykkelsetet i ferien anbefales en tur på sykkelruten Veitastrondsvegen som strekker seg gjennom et fantastisk landskap helt inn til Veitastrond. 

Veien på sørsiden av fjorden er kjent som ‘Den romantiske vegen’, og det er lett å forstå hvorfor. Veien følger Lustrafjorden fra Ornes til Skjolden gjennom vill og vakker natur, omgitt av attraksjoner, fjell og fossefall. Dette er en lite trafikkert vei, og ideell for en lang dag på sykkelsetet.

Det er også flere gode muligheter for brevandring når du ferierer i Luster, på brearmer i både Breheimen og Jostedalsbreen. Vil du prøve fiskelykken i ferien i Sogn og Fjordane er Luster også et godt valg. Her kan du bruke dagene på ørretfiske i idylliske fjellvann, prøve laksefisket i gode lakseelver eller se om stortorsken biter på i Lustrafjorden.

Hos NOVASOL finner du flere hytter til leie i Luster, som alle gir et perfekt utgangspunkt for store ferieopplevelser.

Naturomgivelser

I areal er Luster den største kommunen på hele Vestlandet, og deler av flere fantastiske nasjonalparker strekker seg innom kommunen. I fjellområdet Hurrungane stiger de berømte Skagastølstindane seg høyt til værs, med Store Skagastølstind som den mest kjente av toppene med en høyde på 2 405 moh. I tillegg kan du i Luster utforske områder i både Breheimen og Jostedalsbreen Nasjonalpark.

Det er flere isbreer og brearmer som kan oppleves på ferie i Luster, inkludert Tunsbergdalsbreen i Leirdalen og Austerdalsbreen ved Veitastrond, sistnevnte omtalt som en av de aller vakreste i hele Europa.

Den 43 kilometer lange Lustrafjorden ligger innerst i Sognefjorden, og strekker seg hele veien inn til foten av nasjonalparkene Jotunheimen, Jostedalsbreen og Breheimen. Fjorden har en nydelig, lysegrønn farge som resultat av brevannet som renner ut her. Hele Lustrafjorden er rammet inn av frodig natur og mektige fjell. På sørsiden av fjorden kan du også se den idylliske Feigumfossen, med et fossefall på hele 218 meter.

Hytte og feriehus i Luster

Dersom du vil oppleve variert og storslått natur når du leier hytte i Norge er Luster et perfekt valg. Velkommen til våre ferieboliger i Sogn og Fjordane!

NOVASOL formidler ferieboliger i 28 land, og vi har et stort antall feriehus og ferieleiligheter over hele Europa. Bruk vår søkefunksjon for å navigere deg frem til ferieboligen som passer deg og dine behov. Velkommen til NOVASOL og vår verden av ferieboliger!