Feriehus og hytte i Olden

Innerst i Nordfjord kan du leie hytte i naturskjønne Olden. På ferie her møtes du av majestetiske fjell, isbreer, klare vann og grønne daler. Dette er tettstedet med natur så vakker at det får hjertet til å slå litt ekstra fort. Det er kanskje ikke så rart at Olden er en av Vestlandets viktigste turistskiphavner? Leier du en hytte i Olden, har du et hav av aktivitetsmuligheter rett utenfor døren. Du kan blant annet besøke Briksdalsbreen, stå på ski på sommeren, klatre Via Ferrata i Loen og mye, mye mer.

Lei hytte i Olden og bo nær Jostedalsbreen Nasjonalpark

Populære feriehus i Olden

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Olden

Loading...

Naturattraksjoner i Olden

Når du leier hytte i Sogn og Fjordane er det aktiviteter i naturen som står i sentrum. Vestlandets spektakulære natur bergtar deg gang på gang, og du kommer nok helt sikkert tilbake flere ganger i løpet av livet. En blir sjeldent mettet på inntrykkene denne delen av landet gir. 

Leier du en hytte i Olden kan du ta turen til den vakre Oldedalen, en av Nordfjords aller fineste daler. Sentralt i dalen ligger det grønne Oldevatnet, som blant annet kan by på gode fiskemuligheter. Besøker du Oldedalen, kan du ta turen til en av Vestlandets aller mest besøkte naturattraksjoner, Briksdalbreen, som er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Breen har vært sentral i den lokale turismen siden 1800-tallet, da rike engelskmenn kom hit for å beundre det mektige brefallet.

Aktiviteter og opplevelser

Det mangler ikke på toppturmuligheter når du leier en hytte i Nordfjord. Fordi fjellene i Sogn og Fjordane er rundere i formen, er dette også et fint område for toppturer med ski på beina. En liten kjøretur fra Olden tar deg til Loen og startpunktet for turen opp til Skåla (1848 moh). Dette er en spektakulær fjelltur, og delvis veldig krevende. Det er mulig å ta med skiene opp på sommeren, men da må du regne med å bære skiene til omtrent 750 moh.  

Via Ferrata i Loen er en adrenalinfylt opplevelse, som passer for de over 12 år. Her kommer du deg opp til toppen av Hoven ved hjelp av sikringsmidler, og du trenger ikke ha noen klatreerfaring for å komme deg til toppen. Det er også mulig å komme seg opp ved å ta pendelbanen Loen Skylift til toppen. Vel oppe kan du nyte en spektakulær utsikt over fjord og fjell, og ta noe å spise og drikke på restauranten. Tar du banen opp, har du et godt utgangspunkt for fine turer i høyfjellet. På vinterstid kjøres det opp skiløyper og akebakker på Hoven. 

Mange har latt seg bergta av Oldens skjønnhet, og det gjorde også den amerikanske kunstneren William Henry Singer, som flyttet hit sammen med sin kone i 1913. Eiendommen med de ni husene, kalt "Singerheimen", driftes i dag av fylkeskommunen og er åpent for besøk etter avtale.

Feriehus og hytte i Olden

Lei en hytte i Norge og spis deg gjennom landet. Det er spennende smake på de lokale rettene du finner rundt om i vårt langstrakte land. Nordfjord er kjent for sine gode, lokale råvarer, og på ferie her kan du smake på alt fra lefse, flatbrød, geitepølser, eplesider og mye annet godt.  

NOVASOL formidler feriehus og hytter i Olden. Her kan du bo tett på den fantastiske naturen som mange kommer langveis fra for å oppleve. Når du velger en feriebolig i Sogn og Fjordane til din neste ferie, kan du bo i private omgivelser. Se vårt store utvalg av feriehus i Sogn og Fjordane her på våre nettsider og bestill din neste ferie i Norge i dag.