Feriehus og hytter i Hyllestad

Drar du på ferie til Ytre Sogn kan du i Hyllestad kommune bo ytterst i havgapet. Når du er i Sogn og Fjordane er du alltid i nærheten av eventyrlig natur, og det gjelder i aller høyeste grad også i Hyllestad på nordsiden av Sognefjorden. Her kan du utforske sjarmerende bygder, hav, fjord og et mykt fjellterreng som brytes opp av bratte fjellvegger. Dersom det er naturopplevelser du søker på ferien din, kan en tur til Hyllestad varmt anbefales.

Lei hytte eller feriehus i Hyllestad

Populære feriehus i Hyllestad

Loading...

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Leier du en hytte i Sogn og Fjordane kan du i Hyllestad kommune besøke de tre tettstedene Hyllestad, innerst i Hyllestadfjorden, Leirvik innerst i Bøfjorden, og Sørbøvåg som ligger på nordsiden av Åfjorden. Kommunens mest kjente attraksjon er Kvernsteinparken som ligger i tettstedet Hyllestad.

I friluftsmuseet Kvernsteinparken blir du med tilbake til vikingtiden og mellomalderen. Her kan du se et imponerende steinbruddlandskap som er over 1000 år gammelt og lære om hvordan vikingene arbeidet som håndverkere og handelsfolk. En tur innom Kvernsteinparken byr på morsomme aktiviteter for hele familien, da både store og små besøkende kan bli med på aktiviteter som å lage klebersteinssmykke, male korn og bake brød. Utenfor parkens åpningstider er det også mulig å spasere rundt på området på egenhånd.

Har du lyst på fisketur når du ferierer i Sogn og Fjordane er Hyllestad en ideell destinasjon. Her er det fantastiske muligheter for et rikt sjøfiske i fjorden og videre ut mot det åpne havet. I tillegg er det massevis av ferskvann med god ørretbestand. Hyllestad er også et paradis for padleentusiaster, med en rekke holmer, øyer og skjær langs fjord og hav som danner rammene for opplevelsesrike dager på vannet.

Den kulturhistoriske strekningen ‘Den Trondhjemske postvei’ går også gjennom Hyllestad, og er en flott tur både på sykkelsetet og til fots. Her kan du gå over de mange, karakteristiske steinbroene som strekningen er kjent for. Vil du bestige fjelltopper på ferien kan du også gjøre det i Hyllestad.

Naturomgivelser

Den naturattraksjonen flest forbinder med Hyllestad er den majestetiske Lihesten, også kjent som Lifjellet. Fjellet stiger bratt opp fra fjorden, med et høyeste punkt på 777 meter over havet på Risnesnipa. Toppene på og rundt Lihesten er populære turmål, og det aller mest besøkte punktet her er den såkalte Gygrekjeften som stikker seg utfor kanten av fjellet og har en høyde på 714 m.o.h. Når du kommer opp på de forskjellige toppene i Hyllestad har du stort sett alltid en storslått panoramautsikt over omkringliggende topper, innsjøer, fjord og hav. Det er mange gode turmuligheter i dette området, med variert vanskelighetsgrad fra lette turer til mer krevende terreng.

Ved foten av Lihesten ligger Lifjorden, som strekker seg seks kilometer på nordsiden av Sognefjorden. I tillegg finner du Åfjorden og Skifjorden i Hyllestad kommune. Det finnes også en rekke ubebodde øyer og små holmer i Hyllestads fjorder.

Hytte i Hyllestad

Med en hytte i Hyllestad som utgangspunkt kan du bestige kommunens topper, prøve fiskelykken og nyte de vakre omgivelsene som finnes ytterst i havgapet i Sogn og Fjordane. Når du velger en privat hytte formidlet av NOVASOL, kan du planlegge ferien akkurat slik du selv ønsker. Du trenger ikke forholde deg til fastsatte tider eller ta hensyn til andre gjester. Velg NOVASOL neste gang du planlegger en ferie i Norge!