Feriehus og hytte i Vik

Vik ligger vakkert til på sørsiden av Sognefjorden. Velger du å leie en hytte i Vik, kan du fylle ferien med historiske kulturminner, vakker natur, spennende smaksopplevelser og aktiviteter i fjell og fjord.

Lei feriehus eller hytte i Vik, Sogn og Fjordane

Populære feriehus i Vik

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vik

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Mange tar med seg fiskestangen på hytteferie i Sogn og Fjordane. Fiske i Sognefjorden er gratis hele året rundt, og du kan blant annet få torsk, sei eller sjøørret på kroken. Ønsker du å få skikkelig god fisk på kroken, bør du prøve noen av de mindre vannene litt opp i fjellene. Pakk med fiskestangen i tursekken, og legg i vei opp i de majestetiske fjellområdene. Fjellørreten du kan få på kroken er i verdensklasse, og vil smake ekstra godt til kvelds. 

Et område godt egnet for både fotturer og fiske er Vikafjell. Videre herfra kan du ta deg til Stølsheimen landskapsvernområde, som strekker seg fra Sognefjorden opp til høyfjellet. Stølsheimen  har fått navnet sitt etter de rundt 40 stølene i området, som tidligere var en viktig del av livet ved Sognefjorden. Selv om stølene ikke er i drift lenger, er dette et flott turområde som passer for hele familien. 

Har du tilgang på båt på ferien, kan du legge ut på tur på Finnafjorden, den minste av Sognefjordens fjordarmer. Innerst i fjorden, omringet av storslått natur, ligger gården Finnabotten. Den eneste måten å komme seg til og fra gården er med båt, da stedet er helt uten veier. Like ved sundet inn til gården, ligger også Finden gård. Her ble Synnøve Finden født og hun bodde her frem til hun dro til Jæren for å bli meierist. 

Spektakulære naturopplevelser står høyt på ønskelisten til mange, og det er kanskje derfor du legger hytteferien til Vestlandet? Leier du en hytte i Vik, befinner du deg nær den vakre bygden Fresvik, som igjen tar deg videre til Nærøyfjorden landskapsvernområde. Her beveger du deg inn i et område med verdensarvstatus, og du kan se både Fresvikbreen og Nærøyfjorden på ferie her. Det aller enkleste er å gå på breen på ski, men også på sommeren er dette et fantastisk turalternativ. 

På vinterstid tilbyr også Vik Skisenter på Kålsete gode skiforhold. Her finnes blant annet skiløyper, alpinbakke, skiskytteranlegg og varmestue. Stølsheimen landskapsvernområde er også velegnet for turer på vinteren.

Attraksjoner og severdigheter

Naturattraksjonene er mange og storslåtte i Vik, men kommunen kan også by på en rekke kulturelle og historiske severdigheter. Drar du til Vikøyri, kan du ta en nærmere titt på de spesielle strandsitterhusene. En strandsitter var en person som ikke eide registrert eiendom, men som ofte bodde i mindre hytter. Dersom du vil vite mer om hva strandsitter var, kan du bli med på en guidet tur gjennom de fredede strandsitterhusene.

Vik har to flotte kirker fra 1100-tallet som det er verdt å besøke. Nær Vikøyri står Hopperstad stavkirke fra rundt år 1130. Hove kirke er den eldste steinkirken i Sogn og Fjordane, og ble reist rundt 1170. Både stavkirken og steinkirken forfalt delvis, og har begge blitt restaurert av den kjente arkitekten Peter Andreas Blixt på 1800-tallet. Blixt ligger gravlagt i gulvet i Hove steinkirke. 

Du har kanskje smakt «Gamalost frå Vik»? Muggosten som har tradisjoner helt tilbake til vikingtiden, fikk dette navnet fordi den rett og slett ser gammel ut. I dag produseres fortsatt gammelost bare i Vik, og hvert år arrangeres Gamalostfestivalen her. Dette er verdt å få med seg om du leier hytte i Vik på sommeren.

Feriehus og hytte i Vik

Når du velger et feriehus i Vik til din neste ferie, kan du bo tett på noe av Vestlandets vakreste natur! Velkommen til et reisemål med et bredt spekter av naturopplevelser og attraksjoner. 

NOVASOL formidler hytter og ferieleiligheter over hele Norge, og du har mulighet til å bo akkurat slik du selv ønsker. Uansett om du ser etter feriehus ved sjøkanten på Sørlandet, eller en hytte under midnattssolen i Nord-Norge, finner du det i vårt sortiment.