Feriehus og hytter i Vågsøy

Helt nordvest i Sogn og Fjordane ligger Vågsøy. Kommunen ligger på nordsiden av Nordfjord, og består av både fastland og øyer. Kommunens største øy er også kalt Vågsøy, og øya har gitt navn til øvrige deler av kommunen. 

Kommunesenteret Måløy ligger på øya Vågsøy. Byen har en av landets viktigste fiskerihavner og ligger skjermet til for vær og vind. Herfra har du et godt utgangspunkt til flere av kommunens flotte attraksjoner og opplevelser, og du finner i tillegg alt du måtte trenge til hytteferien.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Aktiviteter og opplevelser

I Vågsøy er det gode forhold for deg som vil dyrke friluftsliv og andre sportslige aktiviteter i løpet av ferien. Her møtes fjell og hav, og legger til rette for fine feriedager på en hytte i Sogn og Fjordane. Legg ut på tur til fots, prøv fiskelykken, utforsk verdenen under vann, og oppdag de små, idylliske øyene. 

Mellom Vågsøy og Selje ligger den lille øya Silda. Hit kommer du deg ved å ta rutebåten Øyglimt, eller med egen båt. På Silda er det mulighet for fotturer, fiske, bading på Gulvika og hyggelige middager på øyas spesielle restaurant. Her finnes flere oppmerkede stier, og du kan blant annet gå «Silda rundt», en tur på ca. 1,5 kilometer. 

En ferie i Vågsøy er ikke komplett uten en tur til den vakre Refviksanden. Rundt én mil utenfor Måløy ligger den kritthvite skjellstranden, som flere ganger har blitt kåret til Norges fineste strand. På en varm sommerdag vil dette være stedet å reise til! På stranden vil du kanskje legge merke til husene som har en tykk steinmur på den ene siden, og lure på hvorfor. Dette er rett og slett for å hindre at husene blir blåst på havet av de sterke høststormene. Er du sulten på flere vakre strender, og kanskje surfing? I nabokommunen Selje ligger Stadlandet, en yndet destinasjon for surfere. Her finner du kjente strender som Hoddeviksanden, Seljesanden og Erviksanden.  

Vågsøy er også perfekt for deg som har pakket med turskoene på ferien. Du kan for eksempel ta turen opp Veten på 613 moh. Turen begynner i Måløy og tar rundt to timer å fullføre. På toppen blir du belønnet med en flott utsikt over fjorden, byen, Selje og Stadhavet.

Attraksjoner og severdigheter

En av kommunens aller mest kjente naturattraksjoner er Kannesteinen. Steinen med den karakteristiske stettformen er et resultat av tusenvis av år nær hav, is og andre steiner. Kannesteinen kan ses i Oppedal, og det er tilrettelagt for besøkende med grusvei og plattform.

På ferie i Vågsøy kan du komme tett på den vestlandske kystkulturen. Her venter små idylliske fiskevær, rorbuer og fyr. I løpet av ferien kan du besøke en av Norges best bevarte handelssteder, Vågsberget. Her har det foregått handel siden 1600-tallet, men de fredede bygningene du kan se i dag er fra 1800-tallet. På sommeren holder Kystmuseet omvisninger i bygningene. 

Ikke gå glipp av et besøk til et av kommunens fire fyr – en ypperlig måte å kjenne på havets ville krefter. Kjør for eksempel ut til Kråkenes fyr for en sterk naturopplevelse du ikke vil glemme med det første. Er det fint vær, anbefaler vi å bli til solen går ned i havet. Dette er virkelig en fin opplevelse! På hytteferie i Vågsøy kan du heller ikke gå glipp av rorbuene i Torskangerpollen, eller tønnefabrikken i Ulvesundet.

Feriehus og hytter i Vågsøy

Legg ferien til en hytte i Nordfjord og Vågsøy, og opplev et eldorado av aktiviteter og severdigheter. Ikke bare er Vågsøy et naturskjønt reisemål, men en destinasjon der du virkelig kan føle kystkulturen og områdets levende tradisjoner. 

NOVASOL formidler et stort antall ferieboliger i Norge, og mange av disse ligger vakkert til på Vestlandet. Dersom du ser etter din neste hytte i Sogn og Fjordane, kan du enkelt se vårt utvalg, samt bestille, her på våre nettsider.