Feriehus og hytte i Gulen

Lengst sørvest i Sogn og Fjordane kan du feriere i Gulen. Kommunen strekker seg fra det ville og åpne havgapet og videre inn i det frodige landskapet langs Sognefjorden. Besøk sjarmerende steder som Eivindvik og Skjerjehamn, prøv fiskelykken i hav, fjord og innsjøer, eller besøk historiske steder som Gulatinget og statuen av folkekongen Olav V. Leier du en hytte i Gulen kan hele familien nyte rolige feriedager i nydelige naturomgivelser.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Gulen

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Gulen

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Gulen

Loading...

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Leier du en hytte i Ytre Sogn er det alltid gode muligheter for aktiviteter i, på og ved vannet. Gulen er med sine mange øyer og skjær et eldorado for kajakkpadlere og dykkere. Her finner du lokale aktører som med sin ekspertise kan guide deg til de beste områdene for slike aktiviteter.

Kommunesenteret i Gulen er Eivindvik, hvor du finner butikker og kafé, og fantastiske fiskemuligheter.  Med både hav, fjord og innsjøer er Gulen også en perfekt feriedestinasjon for fiskeentusiasten. 

På Flolid ligger skulpturparken Gulatinget, som er tusenårsstedet i Sogn og Fjordane og den mest kjente attraksjonen i Gulen. Tusenårsstedet er åpent for besøk hele året, og du kan også bli med på guidete turer for å lære mer om historien som ledet til at Norge ble en demokratisk rettstat. 

Vil du oppleve natur og attraksjoner fra sykkelsetet? Gulen består av et lett kupert terreng, og med lite trafikk på veiene kan du lett nyte opplevelsesrike dager på to hjul. En fin og lett sykkeltur kan være på Sandøya, hvor du lengst nord på øya kan besøke Skjerjehamn. Her går musikkfestivalen Utkant av stabelen hver sommer. Festivalen har en nydelig ramme med scene i fjæra og en statue av folkekongen Olav V som rager høyt på bakketoppen bak publikum.

Lengst nord på Sandøya ligger Skjerjehamn hvor musikkfestivalen Utkant går av stabelen hver sommer. Festivalen har en nydelig ramme med scene i fjæra og en statue av folkekongen Olav V som rager høyt på bakketoppen bak publikum.

Naturomgivelser

Når du leier en hytte i Sogn og Fjordane er du aldri langt unna store naturopplevelser, enten det måtte være mektige fjelltopper, dype fjorder eller frodige dalfører. Vil du ta beina fatt på ferien kan du på Nordsjøløypa gå en lettgått tur i vikingenes fotspor. Løypa starter i Sollibotn og går forbi høydepunkter som Prestgadsstien i Eivindvik og Gulatinget ved Flolid, og byr på nydelige naturomgivelser.

Kommunen strekker seg helt ut i havgapet, og består av hele 1 500 øyer, holmer og skjær. Blant de mange øyene er Byrknesøyna og Hisarøyna noen av de største, og disse er absolutt fine reisemål på ferien. Den høyeste fjelltoppen i Gulen er Svadfjellet med sine 878 meter over havet, og ligger lengst øst, tett på Høyanger kommune. Blant de andre toppene du kan bestige når du leier en hytte i Gulen er Midtbøfjellet på Sandøya (245 moh.) og Brossviksåta (723 moh.). Gulen ligger ved innløpet til den mektige Sognefjorden, og har i tillegg flere andre fjordarmer som strekker seg inn i kommunen, som Eidsfjorden og Austgulfjorden. På ferie i Gulen kan du med andre ord oppleve en variert og vakker vestlandsnatur.

Hytte i Gulen

La turen gå til Gulen neste gang du skal leie hytte i Norge. NOVASOL formidler ferieboliger over hele landet, og du velger selv om du vil tilbringe ferien ved den norske kysten eller oppe i fjellheimen. Du kan enkelt søke deg frem til din neste feriebolig ved hjelp av vår søkefunksjon, som lar deg velge kriteriene som er viktig for deg og dine ferieopplevelser.