Hytte i Indre Sognefjord

Vil du oppleve storslått, vestnorsk fjordlandskap? Da er Indre Sognefjord et naturlig valg. Her finner du en vill og vakker natur, sjarmerende bygder og unike severdigheter.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Indre Sogn

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Indre Sogn

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Indre Sogn

Loading...

Naturomgivelser

Våre vestligste fylker er kanskje mer kjent for sin eventyrlige natur enn noe annet, og distriktet Sogn er på ingen måte noe unntak. I hjertet av Fjord Norge finner vi Sognefjorden, som med sine 204 km er den lengste av sitt slag i hele landet. Sognefjorden har en rekke fjordarmer, inklusive den spektakulære Nærøyfjorden som har vært listet som verdensarv av UNESCO siden 2005.

Opplevelser og aktiviteter

I hele distriktet finner du attraksjoner og severdigheter, noen kjent på tvers av landegrenser. Innerst i Aurlandsfjorden ligger Flåm, verdensberømt for Flåmsbana som ofte omtales som verdens vakreste togreise. Turen mellom Flåm og Myrdal tar en liten time og viser deg noe av det aller vakreste Vestlandet har å by på av natur. Flåm er også endestopp for Rallarvegen, den 82 km lange veien mellom Haugastøl og Flåm, kjent som Norges vakreste sykkelvei.

Når du velger privat overnatting i Sogn og Fjordane vil du oppleve mye vakker natur, men fylket kan by på så mye mer. Ta turen til Balestrand, og utforsk ei vakker og kreativ bygd. Omringet av majestetisk natur vil du oppdage at bygda rommer spennende arkitektur, en koselig atmosfære, samt lange tradisjoner. Tar du turen hit må du ikke glemme å smake den spesielle cideren som produseres i bygda. Ciderhuset finner du i en økologisk frukthage, i vakre omgivelser. Her kan du ta et glass cider, samtidig som du nyter den flotte utsikten over Sognefjorden.

Du kan heller ikke gå glipp av Leikanger, som er fylkets administrasjonssenter. Har du lyst på en topptur eller to, kan Leikanger skimte med flere 1000 meter høye topper, som er perfekte for en dagstur. Vi kan nevne for eksempel Hestfjellet, Lusaskard og Kjeringafjellet.

Attraksjoner

Her finner du noen av landets flotteste stavkirker. Urnes stavkirke i Luster er Norges eldste av sitt slag og står oppført på UNESCOs liste over verdensarv, mens Borgund stavkirke i Lærdal er blant de aller best bevarte. På Breheimsenteret i Luster kan du lære om Jostedalsbreen Nasjonalpark og beskue Nigardsbreen på nært hold, mens du i Balestrand kan besøke Sognefjord Akvarium og studere livet i fjorden.

Velg en privat hytte i Norge til din neste ferie, og la turen gå til det vakre Vestlandet!