Feriehus og hytter i Sunnfjord

I hjertet av Sogn og Fjordane ligger Sunnfjord, som sammen med Nordfjord i nord og Sogn i sør fra gammelt av har dannet dette vakre vestlandsfylket. Leier du en hytte i Sunnfjord kan du bestige luftige fjelltopper i de indre delene av regionen, og oppleve havet og sjarmerende byer i vest. Her venter et variert utvalg av opplevelser både i majestetisk natur og i urbane tettsteder som Førde og Florø, regionens to byer, hvorav Førde er knutepunktet både i Sunnfjord og fylket for øvrig.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Sunnfjord

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sunnfjord

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sunnfjord

Loading...

Naturomgivelser i Sunnfjord

På ferie i Sunnfjord har du fantastisk, vestnorsk natur rundt deg nesten uansett hvor i regionen du befinner deg. I de indre delene av Sunnfjord ligger Førde, Gaular og Jølster med sine mange høye fjelltopper, fiskevann og daler. I Jølster finner vi Sunnfjords høyeste fjell Snønipa, som strekker seg 1.827 meter over havet. Førdefjorden er med sine 36 km den lengste av sitt slag i Sunnfjord, og er en de nasjonale laksefjordene i Norge.

Følger du Førdefjorden vestover kommer du til Florø og Askvoll på henholdsvis nord- og sørsiden av fjorden. Leier du et feriehus lengst vest i Sunnfjord kommer du helt ut i havgapet hvor du kan oppleve fantastiske fiskemuligheter, sjarmerende tettsteder og vakre øyer. Her er det ofte et yrende liv om sommeren hvor turister fra inn- og utland legger til med båtene sine ved hyggelige gjestebrygger.

Attraksjoner i Sunnfjord

En rekke av de mest populære attraksjonene i Sunnfjord er tett knyttet til naturen. For den fiskeglade kan turer til elvene Gaula og Nausta anbefales, begge svært populære blant laksefiskere. Vil du bestige fjelltopper kan turer på Blegja i Askvoll og Storehesten i Gaular absolutt anbefales med sine fantastiske utsikter fra toppene. Vil du komme helt tett på havet i et fyrtårn kan du mellom annet besøke Kvanhovden Fyr i Flora.

Er du interessert i kunst og kultur burde du legge en tur innom Førde hvor du finner Sunnfjord Folkemuseum og Sogn og Fjordane Kunstmuseum. Ikke langt unna kan du se Nikolai Astrups mange kunstverk på Astruptunet i Jølster. For den spreke og eventyrlystne kan Jølster også friste med spennende aktiviteter som brevandring og rafting.

Steder å besøke

Du finner to byer i Sunnfjord, hvorav Førde er den største og har en sentral beliggenhet i fylket. Førde har vokst seg til å bli det største handelssenteret mellom Bergen og Ålesund og har massevis av muligheter for de som vil på shopping i ferien. Her finner du også flere restauranter og utesteder. Leier du et feriehus i Sogn og Fjordane vil du alltid finne fantastisk natur, og dersom du legger ferien til Florø kan du kombinere naturopplevelsene med byliv i den vakre vestlandsbyen.

Langs regionens vakre fjorder og i de lange dalene finner du sjarmerende tettsteder hvor de lokale sunnfjordingene tar i mot gjester med åpne armer og et smil om munnen. Uansett om du vil kombinere by- og naturopplevelser i regionens to største tettsteder, eller legge turen til et mindre tettsted for en fredelig ferie i vakre omgivelser så har Sunnfjord flere spennende destinasjoner for deg. Lei en hytte på Vestlandet og se frem til et opplevelsesrikt opphold i en hytte i Norge!