Hytte i Florø

Som Norges vestligste by og et yndet stopp langs hurtigrutens cruisetokt, er Florø en populær destinasjon for både norske og utenlandske turister. Florø har på alle måter den sjarmerende småby-atmostfæren, med små kafeer, lokale butikker, omringet av flott kystlandskap og natur. Lei en hytte i Florø med NOVASOL og utforsk alt hva området har å by på!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Florø

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Florø

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Florø

Loading...

Aktiviteter i Florø

Med sin vakre skjærgård og større øyer liggende like utenfor kysten, er mange av aktivitetene man kan gjøre i Florø av et maritimt preg. Padling, dykking, kystrafting med Rib, seiling og fisking er alle populære aktiviteter her. Om sommeren er øyhopping og fyrsafari to spennende alternativer, hvor du får oppleve noe av den flotte kystnaturen og de særegne fyrtårnene som omkranser Florø. Pilgrimscruise til øyene Svanøy og Kinn er en guidet tur som går hver onsdag, lørdag og søndag i sommermåndene. Turen starter fra Fugleskjærskaia i Florø og varer 5 timer.

Med en fyrsafari ombord MS Atløy, blir du tatt med på en rundttur til de historierike og flotte fyrtårnene ved Kvanhovden, Ytterøyane, og Stabben fyr. Turen starter ved Kolkaia i Florø og tar 3-4 timer avhengig av været. Pass på å ha nok batteri i kameraet for denne turen er spekket av gode fotoøyeblikk!

Om du er typen som liker å gå toppturer, så vil du også finne turglede i Florø. Flere av øyene rundt Florø har flotte turruter og fjelltopper. En av de er Store Batalden, som med sine 492 m.o.h. er den høyeste fjelltoppen på øyene vest for Florø. Utsikten herfra er spektakulær, og du kan skue utover hele skjærgården. Øya Kinn har også mange gode turstier som er verdt å utforske. Øya har en gjestebrygge, så dersom du har tilgang på egen båt kan du fint seile over fra Florø til Kinn. Om du ikke har egen båt, kan du ta en av lokalbåtene som går fra Fugleskjærskaia i Florø.

Etter en lang dag utendørs kan det sikkert friste med noe godt og kaldt i glasset til kvelds. Da passer det perfekt å bli med på en omvisning og ølsmaking på Vesle Kinn – Florøs egne ølbryggeri. I tillegg til øl serverer kafeen også mer barnevennlige alternativer slik at hele familien kan få en god opplevelse.

Attraksjoner i Florø

  • Kystmuseet i Sogn og FjordaneKystmuseet som ligger i Florø er en morsom opplevelse for både store og små, og tilbyr et godt innblikk i livet ved kysten helt fra steinalderen til oljealderen. Her finner dere en av de største oljeutstillingene i landet, og dere kan få prøve å evakuere fra en «oljeplattform». Museet har også en egen del dedikert til barn, hvor de blant annet kan lage krabbesnøre og mate geiter. 

  • Galleri Havbu og HavbumuseetPå øya Store Batalden finner du Batalden Havbu som er et kombinert museum, kunstgalleri og overnattingstilbud. Museet viser lokal fiskerihistorie og levesett over generasjoner. Havbumusset har blitt tildelt Olavsrosa for sin formidling av kystkultur. 

  • Norsk Hjortesenter på SvanøyPå den frodige øya Svanøy, som er kjent som «Sunnfjords perle», finner du Norsk Hjortesenter. Et besøk på senteret er en opplevelse for både store og små, hvor man får klappe dyrene.

Leie hytte i Florø

Når dere leier en hytte i Florø har dere et perfekt utgangspunkt for spennende aktiviteter og fantastiske naturopplevelser i Vestland. Våre hytter i Florø kommer i alle størrelser, prisklasser og fasonger.Ta familie eller venner med på en hytteferie til Florø med NOVASOL. Vi har over 50 års erfaring med formidling av hytter og feriehus i Norge.