Hytte og feriehus i Sogndal

Drar du på ferie til Indre Sogn kan du ta turen til Sogndal, regionens største tettsted. Her finnes det eventyrlige muligheter for deg som er glad i kultur, natur og friluftsliv. På sommerstid kan du fiske i både fjorder og ferskvann, bestige høye fjelltopper eller vandre gjennom vakre daler og oppleve kulturelle høydepunkt på steder som Kaupanger, Fjærland og Sogndal. Reiser du til Sogndal på vinterstid kan du spenne på deg skiene og oppleve noen av de beste skimulighetene som finnes i hele landet. Finn din hytte i Sogndal i dag og se frem til en opplevelsesrik ferie!

Lei hytte eller feriehus ved Sogndal

Populære feriehus i Sogndal

Loading...

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Sogndal har blitt et paradis for friluftsliv-entusiaster med massevis av aktivitetsmuligheter gjennom hele året. På sommerstid kan du blant annet prøve fiskelykken i Sognefjorden eller i ferskvann i Sogndalsdalen. Denne dalen er et fantastisk område for vandring, langs vakre elvestryk og brusende fosser.

Vil du stå på ski i ferien er Sogndal en perfekt destinasjon. Leier du en hytte i Sogndal på vinterstid kan du reise til Sogndalsdalen hvor du finner skisenteret Hodlekve, som har både slalåmbakker og langrennsspor. I tillegg er det fantastiske muligheter for toppturer og frikjøring i fjellene som omkranser Sogndal, hit kommer det faktisk skikjørere fra både inn- og utland for å kjøre i store mengder puddersnø. 

Besøker du Fjærland når du leier hytte i Sogn og Fjordane kan du oppleve Bøyabreen og Norsk bremuseum. Fjærland er også en av to norske bokbyer, og bokutsalget her kan besøkes hver dag mellom mai og september. I sentrum av Sogndal kan du på Sogndal Kulturhus få med deg kinoer, konserter og teaterstykker, mens du på Fosshaugane kan se hjemmekampene til Sogndal Fotball. I Sogndal finnes det også kjøpesenter, restauranter og kafeer. 

Tar du turen over Loftesnesbrui og videre til Kaupanger kan du besøke Kaupanger stavkirke som dateres så langt tilbake som til år 1140. I Kaupanger kan du også oppleve De Heibergske Samlinger – Sogn Folkemuseum, et av de eldste museene i hele landet.

Det mangler altså ikke på opplevelser for deg som vil leie et feriehus i Sogndal, uansett når på året du besøker den idylliske saftbygda.

Aktiv ferie i vakker natur

Sogndal er omgitt av fantastiske naturomgivelser. Bygda ligger ved Norafjorden, på folkemunne kjent som Sogndalsfjorden, som er en 21 km lang fjordarm av Sognefjorden. Kommunen omfatter også den innerste delen av Fjærlandsfjorden. I bygda Fjærland finnes Bøyabreen, en brearm av Jostedalsbreen som er den største isbreen på fastlandet i hele Europa. Jostedalsbreen Nasjonalpark byr på nydelig natur med breer, fjelltopper og innsjøer. 

Vil du på fjelltur på ferien i Indre Sognefjord kan du for eksempel ta turen opp på Supphellenipa, som er den høyeste toppen i kommunen med sine 1.729 meter over havet. Av andre fjelltopper du kan bestige i Sogndal finner vi Storehaugfjellet på 1.169 meter, Store Haugmelen på 1.172 meter og Fremsta Ryssenipa på 1.684 meter.

Hytte og feriehus i Sogndal

Blant NOVASOLs overnattingsmuligheter i Sogn og Fjordane har en rekke av hyttene storslått natur like utenfor dørkarmen, og ferierer du i Sogndal er det aldri langt til hverken fjorder eller fjell. Gjennom vår søkefunksjon kan du enkelt finne frem til ferieboligen i Norge som passer dine ønsker.