search

Feriehus i Gudhjem

Nord på Bornholm ligger den lille fiskerlandsbyen Gudhjem, Danmarks eneste øygruppe. Tilbring ferien på dette sjarmerende og velkjente feriestedet i et NOVASOL feriehus.

Stedet var tidligere preget av en livstil basert på fiskeri og hvalfangst, men er i dag en veldig populær feriedestinasjon. Gudhjem har en middelhavsatmosfære, og her kan du blant annet se fikentrær i mange hager. Fra din ferieleilighet eller feriehus på Bornholm kan du ta turen til den idylliske havnen, som er sentrum av landsbyen.

Kunst og kultur

Flere kunstnere har reist til Gudhjem for å finne motiv og la seg inspirere. Lyset i Gudhjem har vært noe av det som har lokket mange hit. Den mest kjente kunstneren som har tilbrakt tid her er kanskje Oluf Høst, som har et museum dedikert til seg her. Er du kunstinteressert bør du også passe på å besøke Bornholms Kunstmuseum, som ligger et par kilometer nord for Gudhjem langs kysten.

Feriehus i Gudhjem

Fra Gudhjem til Christiansø

Fra Gudhjem går båtene som tar deg ut til Christiansø, som er et av Bornholms mest kjente besøksmål. Øya ligger cirka 18 kilometer nordøst for Bornholm og det tar rundt en time å komme seg dit. Hit reiser mange for å se den velbevarte kulturarven, med festningen fra 1600-tallet. Den lille øya er en spennende opplevelse der historien står i fokus, men det finnes også fastboende på øya. De deler øya med de rundt 45.000 turistene som kommer på besøk hvert år.

Gudhjem er også kjent for sitt røkeri, som inviterer til mange spennende smaksopplevelser på ferie her. Du må prøve den bornholmske spesialiteten ‘Sol over Gudhjem’, der den røkte fisken serveres som smørbrød kronet med rå eggeplomme.

Lei feriehus i Gudhjem hos NOVASOL

Siden 1968 har NOVASOL formidlet ferieleiligheter og feriehus i Danmark. Vi kan i dag tilby et stort utvalg av feriehus over hele landet. På Bornholm har vi vårt eget personale og servicekontor, og vi har på den måten et lokalt nærvær våre kunder kan nyte godt av. Når du bestiller ditt feriehus i Gudhjem hos NOVASOL inngår også vår Trygghetspakke, helt uten ekstra kostnader. Trygghetspakken kan du lese mer om i våre leiebetingelser. Vi ønsker at du skal være trygg når du bestiller en feriebolig hos oss, og vite at vi undersøker alle våre ferieboliger før de tas inn i vårt sortiment.