search

Hytter og feriehus i Sogn og Fjordane

Er du på utkikk etter overnatting i Sogn og Fjordane? En ferie i dette fylket vil ikke gå i glemmeboken med det første. Fylket midt i hjertet av det norske fjordlandskapet. Lei en hytte i Nordfjord, et feriehus i Sogn eller en feriebolig i Sunnfjord, og se frem til fantastiske ferieopplevelser. Dette området er mer enn noe annet kjent for sin imponerende natur med tallrike fascinerende fjorder, isbreer og majestetiske fjell. Sogn og Fjordane består av distriktene Indre og Ytre Sogn, Sunnfjord og Nordfjord. Velkommen til vakre Sogn og Fjordane!

Velg en NOVASOL hytte i Sogn og Fjordane til din neste ferie

Naturattraksjoner 

Sogn og Fjordane har variert og vakker natur med alt fra høyfjellsområder, fjorder og øyer. I fylket møter du eng og beite der både sau og geiter får sitt næringsinnhold. Kulturlandskapet brukes ikke bare til dyrehold, men også til å dyrke smakfull frukt og bær.

Sogn og Fjordane omfatter ikke bare Norges lengste og dypeste fjord, Sognefjorden, men også noen av Norges høyeste fjelltopper og Norges største isbre, Jostedalsbreen. NOVASOL formidler hytter over hele Norge, og i våre ferieboliger i Sogn og Fjordane kan du komme tett på fylkets mektige natur. Regionen rundt Sognefjorden var allerede på 1700-tallet et yndet utflukts- og ferieområde. Noen av de første turistene var engelskmenn som i første rekke besøkte steder ved fjorden, som bl.a. Balestrand, Fjærland, Vangsnes og Aurland. I dag kommer det turister fra alle verdenshjørner for å oppleve fjordlandskapet. Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden er de mest populære fjordene i dette området. Nærøyfjorden står på UNESCOs verdensarvliste. 

Jostedalsbreen er en nasjonalpark og den største isbreen i Europa og strekker seg over flere kommuner i fylket. Isbreen har hele 28 brearmer, men de mest kjente er nok Briksdalsbreen og Nigardsbreen. I Sogn og Fjordane møter man også mange fjellområder, og det høyeste fjellet er Storen med sine 2,405 moh, etterfulgt av Styggedalstinden (2387 moh), Gjertvasstinden (2351 moh) og Sentraltind (2348 moh).

Som du sikkert skjønner er Sogn og Fjordane destinasjonen for deg som søker spektakulære naturopplevelser i Norge. 

Aktiviteter og opplevelser

Se til Sogn og Fjordane neste gang du skal leie feriehus i Norge. De varierte naturomgivelsene legger til rette for en rekke aktiviteter og opplevelser. Leier du hytte i Sogn og Fjordane er du i en region som er et rent paradis for friluftlivsentusiaster som gjerne klatrer i fjellet, går fotturer og ønsker å utforske isbreer. Dessuten byr de mange fjordarmene på utmerkede fiskemuligheter, noe som fylket er svært kjent for. Her er Norge akkurat slik som mange forestiller seg.

Vakre Stryn er et naturlig stoppested for mange under ferien i Sogn og Fjordane. Her venter eventyrlige turmuligheter, gode forhold for ski vinter og sommer og Briksdalsbreen innerst i Oldedalen.  I Loen kan du ta Loen Skylift opp til toppen av Hoven. På toppen av fjellet venter en spektakulær utsikt over fjell og fjorder. For deg som vil gi deg selv en utfordring, kan kanskje Via Ferrata Loen være aktuelt. Underveis i turen kan du passe en metallbru og en line om du ønsker det. Lodalen i Stryn må oppleves dersom du leier hytte i Sogn og Fjordane. Inne i Lodalen ligger Jostedalsbreens laveste arm, Kjenndalsbreen. Dalen er et godt utgangspunkt for fotturer i området. Fra Stryn kan du også legge ut på en rekke toppturer, for eksempel til Skåla. Fjellet teller 1,848 moh og byr på en krevende opplevelse etterfulgt av spektakulær utsikt. 

Overnatting i feriehus eller hytte i Sogn og Fjordane

Attraksjoner og severdigheter

Leier du et feriehus i Sogn og Fjordane er det mange måter å komme nær den flotte naturen. Helt innerst i Aurlandsfjorden ligger det lille stedet Flåm som er kjent for Flåmsbana. Toget frakter hvert år nær en halv million mennesker opp på 866 høydemeter i løpet av 40 min. Denne strekningen omtales ofte som en av verdens aller vakreste togturer! Fra Aurlandsfjorden tas du med gjennom vill og vakker natur, og det blir til og med tid til et stopp ved Kjosfossen. Tar du med egen eller leier sykkel, kan du sykle ned Flåmsdalen fra Myrdal. 

I Sogn og Fjordane ligger fem av Norges eldste stavkirker. Urnes Stavkirke er den aller eldste, noe som har gitt kirken en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. I vakre omgivelser ved Lustrafjorden har denne staselige kirken stått siden rundt 1130. 

På våren våkner naturen etter vinterdvalen og dette er ofte en fin tid å leie hytte i Norge. Noen steder er likevel mer spektakulære enn andre. Leier du en feriebolig i Sogn og Fjordane på våren må du ikke gå glipp av fruktblomstringen i Sogn. Her har frukt – og bærdyrkingen lange tradisjoner, noe du kan oppleve på en av de mange fruktgårdene i området. Flere av gårdene er medlem av Sogn Fruktrute, som betyr at du kan smake på lokalproduserte produkter her. 

Vil du lære mer om fylkets breer, kan du stoppe innom Breheimsenteret i Jostedalen, Norsk Bremuseum i Fjærland eller Jostedalsbreen nasjonalparksenter. 

Feriehus og hytte i Sogn og Fjordane 

I nasjonale statistikker over de mest produktive, lovlydige og hyggeligste menneskene i Norge står innbyggerne i Sogn og Fjordane på første plass; her har kanskje den imponerende, storslåtte naturen hatt en finger med i spillet? Uansett er folket her statistisk sett koseligere enn i resten av Norge. 

NOVASOL formidler ferieboliger over hele Europa. I vårt store sortiment finnes alt fra hytter i norske fjellområder til villaer nær Spanias strender. Du kan enkelt bestille din neste feriebolig her på våre nettsider. Lei hytte i Sogn og Fjordane hos NOVASOL og se frem til din neste ferie allerede i dag!