search

Hytte og feriehus i Sogn og Fjordane

Er du på utkikk etter overnatting i Sogn og Fjordane? Fylket befinner seg i hjertet av det norske fjordlandskapet og er inndelt i tre regioner. Lei for eksempel en hytte i Nordfjord, i Sogn eller i Sunnfjord. Dette området er mer enn noe annet kjent for sin imponerende flotte natur med tallrike fascinerende fjorder, isbreer og majestetiske fjell.

Sogn og Fjordane omfatter ikke bare Norges lengste og dypeste fjord, Sognefjorden (205 km lang, opptil 1.300 m dyp), men også noen av Norges høyeste fjelltopper og dertil Norges største isbre, Jostedalsbreen. NOVASOL hytteutleie i Norge er spesialisten på ferieboliger og overnatting i Sogn og Fjordane.

Regionen rundt Sognefjorden utgjorde allerede på 1700-tallet et yndet utflukts- og ferieområde. Noen av de første turistene var velhevende engelskmenn som i første rekke besøkte steder ved fjorden som bl.a. Balestrand, Fjærland, Vangsnes og Aurland. I dag kommer det turister fra alle verdenshjørner for å beundre det skjønne fjordlandskapet. Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden er vel de mest populære fjordene i dette området. Helt innerst i Aurlandsfjorden ligger det lille stedet Flåm som er kjent for Flåmsbanen - et tog som hvert år frakter nær en halv million mennesker, idet det overvinner 895 høydemeter på 40 min.

I nasjonale statistikker over de mest produktive, lovlydige og hyggeligste menneskene i Norge står innbyggerne i Sogn og Fjordane på første plass; her har kanskje den imponerende, storslåtte naturen hatt en finger med i spillet - hvem vet? Uansett er folket her statistisk sett koseligere enn i resten av Norge. Lei hytte i Sogn og Fjordane med oss!

Overnatting i feriehus eller hytte i Sogn og Fjordane

Hytte i vakre naturomgivelser

Sogn og Fjordane har variert og vakker natur med alt fra høyfjellsområder, fjorder og øyer. I fylket møter du eng og beite der både sau og geiter får sitt næringsinnhold. Kulturlandskapet brukes ikke bare til dyrehold, men også til å dyrke smakfull frukt og bær.

Det finnes ulike verneområder i fylket, alt fra nasjonalparker, landskapsvernområder til naturreservat og fuglefredningsområde. Besøk en av de vernede områdene, og se vakker urørt natur, et syn man sjelden vil glemme. I Sogn og Fjordane møter man også mange fjellområder, og det høyeste fjellet er Storen (ca. 2400 m.o.h), etterfulgt av Styggedalstindane (2387 m.o.h), Gjertsvasstind (2351 m.o.h) og Sentraltind (2348 m.o.h).

Fylket består også av en del elver man kan ta turen til; Svardalselva, Nordgulelva, Midttunelva og mange flere. Her kan man nyte fredelige omgivelser i vakker natur.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

I Sogn og fjordane kan du besøke alt fra kunstmuseer til gallerier, slik at du får en kulturell innputt i løpet av Norgesferien. Besøk kystmuseet , som holder til i Florø med tre utstillingsbygg og et stort område ute med gamle bygninger.

Leier du hytte i Sogn og Fjordane er du i en region som er et rent paradis for friluftsentusiaster som gjerne klatrer i fjellet, går fotturer og ønsker å utforske isbreer; dessuten byr de mange fjordarmene på utmerkede fiskemuligheter, noe som fylket er svært kjent for. Her er Norge akkurat slik som mange forestiller seg.