Hytte i Dalane

Lengst sør i Rogaland ligger naturskjønne Dalane, et navn som er gitt med rette til området da det spesielt preges av berg og dalformasjoner. Gjennom millioner av år har isbreer og elver formet naturen til dype og bratte dalfører som Gyadalen, Ørsdalen og Austrumdal.  Førsteinntrykket av trange daler og bratte fjell er karakteristisk for området, men Dalane er også så mye mer. På grunn av det kuperte og steinrike landskapet, er naturen også preget av utallige vann og vassdrag.

Dalanekysten ligger lang og åpen ut mot Nordsjøen hvor naturkreftene gir deg autentiske opplevelser av både barsk kyststripe og lune viker. Fra skarp og markert klippekyst i Sokndal til glattskurte berg nordover mot Egersund. Dalane er et område av minnerike attraksjoner, livlige festivaler og herlige lokale matopplevelser.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Dalane

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Dalane

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Dalane

Loading...

Attraksjoner

Egersund blir gjerne kalt sørlandsbyen på vestlandet, med yrende folkeliv og enestående opplevelser. Blant en rekke internasjonale kjente bedrifter finner du også her den lokale attraksjonen Egersund Chocoladefabrikk & Co, lokasert i byens verneverdige bebyggelse i hjertet av Egersund. Historien til Egersund er blant Norges eldste, og Chokoladefabrikken er som å gå inn i en liten drøm. Her finner du sjokoladefontener overfylt av belgisk sjokolade fra øverste hylle. En opplevelse av smaker fra Egersund.

Naturomgivelser

Helt sør i Rogaland ligger Dalanes antorosittlandskap. Antorositt er en sjelden dypbergart som ble dannet mer enn 20 km under jordoverflaten for 1 milliard år siden, og som har lagt grunnlaget for det helt spesielle kuperte berg- og dallandskapet i området, lignende et månelandskap. Dette er unik naturhistorie for Dalane i Norge, og verdt et besøk på din ferie i Rogaland. Med unntak av et fåtall andre steder i verden, må du faktisk helt til månen for å finne større forekomster av bergarten antorositt. Magma Geopark har blitt til på grunnlag av denne helt spesielle geologien, og området er perfekt for utendørs opplevelser for å lære om geologi og kultur.

Her kan du oppleve gjemte perler på guidede turer, eller oppleve landskapet med fotturer, sykling, padling, klatring og fiske.