Hytte og feriehus i Forsand

Velkommen til Forsand, en kommune med store naturattraksjonene og varierte aktivitetsmuligheter for hele familien. Leier du en hytte i Forsand, har du det perfekte utgangspunktet for en ferie fylt med spektakulære naturomgivelser. 

Forsand er en fascinerende kommune, som stort sett består av fjell, daler og fjorder. Med sine rundt 1200 innbyggere er den en av Rogalands minste, men arealmessig er den fylkets tredje største. De tre fjordene som går gjennom kommunen gjør at den nærmest fremstår som en halvøy. Kommunesenteret, som også heter Forsand, ligger i krysningspunktet mellom  Lysefjorden og Høgsfjorden. Den tredje og minste fjorden er Frafjord.

En hytte i Rogaland legger til rette aktiviteter i vakker natur

Populære feriehus i Forsand

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Visste du at flere av Norges største naturattraksjoner ligger i Forsand? Aller mest berømt er Preikestolen, der mer enn 270.000 besøkende fra hele verden årlig finner veien opp til det karakteristiske fjellplatået. Turen fra Preikestolen Fjellstue til Preikestolen er en av landets mest gåtte fjellturer, og hvis du er litt vant til å gå i ulendt terreng, når du toppen på under to timer. For barn og mer utrente turgåere tar oppstigningen gjerne mellom to og tre timer. Det høres kanskje ikke så langt ut med 3,8 kilometer hver vei, men husk at du skal forsere en del høydemeter. 

Det er Kjerag som er selve majesteten i Lysefjorden. Med 1000 loddrette meter rett ned i fjorden blir selv Preikestolen liten. Hvis du er litt makelig anlagt nøyer du deg kanskje med å beundre Kjerag nedenfra, men bestemmer du deg først for å ta turen opp på platået garanterer vi at du får lønn for strevet. Turen går i kupert terreng med en høydeforskjell på 570 meter, og du bør beregne minst 6-7 timer tur/retur. Selve Kjeragplatået er goldt med mye stein og blankskurte berg. Terrenget er tungt og krevende og turen lang, men utsikten som venter er formidabel. Den T-merkede stien starter ved reiselivssenteret ved Øygardstølen, og på toppen har Den norske turistforening satt opp en varde som viser vei til de forskjellige attraksjonene. Den karakteristiske Kjeragbolten ligger 300 meter sør for denne varden. Hvert år kommer et stort antall fjellklatrere og fallskjermhoppere til Kjerag for å oppleve suget og spenningen denne veggen byr på. 

Kommunesenteret Forsand er et hyggelig lite tettsted med flere forretninger, spisested, merkede turveier av varierende lengde samt flere fine badeplasser.  Legger du ferien til Forsand regner vi med det først og fremst er naturen som kaller, men området er også et utmerket utgangspunkt for utflukter til Stavanger, Sandnes og Jæren. En biltur til den spennende fylkeshovedstaden tar under halvannen time, inkludert to korte fergestrekninger. Omtrent like lang tid tar det å kjøre til den fantastiske Orrestranda, mens Kongeparken i Ålgård ligger rundt en time fra Forsand.

Lei en hytte i Forsand og ta turen til Preikestolen

Attraksjoner og severdigheter

Velger du Forsand til neste gang du leier hytte i Norge, kan du se frem mot et opphold fylt med storslagne opplevelser. Med både Preikestolen og Kjerag på kartet, sier det seg selv hva som er Forsands største attraksjoner. Reiser du med båt innover den 42 kilometer lange Lysefjorden er vanskelig å ikke bli bergtatt av den mektige utsikten mot de to fjellplatåene. Sommerstid kan du ta bilferge helt inn til Lysebotn og kjøre over fjellet til Sirdal og Setesdal eller tilbake til Forsand.  Kommunens tusenårsted er det lille parkområdet foran Forsand kulturhus. Her er det blomsterbed, sitteplasser og en miniutgave av Kjeragbolten med vann rundt. Et naturlig møtested i den gjestfrie bygda!

Har du lyst til å lære mer om livet i Forsands historie? Besøkssenteret Landa ligger på Fossanmoen og er bygget på tuftene til en landsby fra den eldre jernalder. Her finner du kopier av hus fra både jern- og bronsealderen. Trolig bodde det folk der fra rundt 1500 f.Kr til 600 e.Kr.

Hytte i Forsand

NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger, og leier ut et stort antall hytter i Rogaland. Forsand er stedet for de store naturopplevelsene, og med en hytte fra NOVASOL som base er grunnlaget lagt for minnerike feriedager i takt med omgivelsene. Prøv oss neste gang du planlegger å leie en hytte i Ryfylke.