Feriehus og hytte på Haugalandet

Den friske vestlandsperlen Haugalandet er en opplevelse utenom det vanlige. Beliggende sørvest i Norge, avgrenset av Folgefonna i nord og Preikestolen i sør, finner du denne flotte feriedestinasjonen. Halvøya Haugalandet har en rik historie som strekker seg helt tilbake til vikingtiden, da området var sete for noen av de mektigste høvdingene og kongene i Norge. I tillegg kan distriktet by på uforglemmelige aktivitetsmuligheter i naturen. Fra et NOVASOL feriehus eller hytte på Haugalandet er du aldri langt unna de gode ferieopplevelsene.

Lei feriehus eller hytte på Haugalandet

Populære feriehus i Haugalandet

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Haugalandet

Loading...

Feriehus med basseng i Haugalandet

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Haugalandet

Loading...

Naturomgivelser

Haugalandet kan best beskrives som en vakker blanding av natur, hav og by. I Folgefonna Nasjonalpark kan du oppleve den norske naturen på sitt beste. Isbreen Folgefonna er Norges tredje største nasjonalpark, og vel verdt et besøk dersom du søker flotte opplevelser på ferien. Vil du gjøre mer enn å se den på avstand, finnes det et stort mangfold av aktiviteter knyttet til breen. Her kan du for eksempel også på sommeren stå på ski eller snøbrett!

Ønsker du å komme tett på ville naturkrefter, bør du komme deg til Langfoss, en av Norges vakreste fossefall. Vil du virkelig føle fossens krefter, kan du gå trappene ned til Åkrafjorden eller ta turen til toppen. Uansett hva du velger å gjøre, er dette en fantastisk opplevelse for deg som ønsker å få mest mulig ut av ferien i Rogaland.

Attraksjoner

En ferie på Haugalandet er ikke komplett uten et besøk til halvøyas hovedby, Haugesund. Vandre rundt i denne sjarmerende byen, som ofte blir kalt Norges fødested. Her kan du tilbringe noen timer i landets lengste shoppinggate, eller fordype deg i norsk vikinghistorie. Haugesund er Norges eldste kongesete, og tar du turen hit bør du få med deg Haraldshaugen, Norges eneste riksmonument, reist på en høyde nord for sentrum i 1872. Monumentet skal markere Harald Hårfagres samling av Norge til et rike, og ble også ansett som Harald Hårfagres gravsted.

Videre er Rogalands største øy, Karmøy, en fin ferieopplevelse på Haugalandet. Karmøy er flott for deg som ønsker å prøve fiskelykken, men også for deg bare vil bevege deg i idylliske omgivelser. Karmøy har noen utrolig vakre sandstrender, som passer ypperlig for gåturer.  Nyt landskapet og den friske havluften. Ytterst på sørspissen av øya, finner du Skudeneshavn, der du kan vandre rundt i en av de best bevarte gamlebyene i Europa. Ønsker du en reise dypere inn i vikingenes historie, kan du vende feriesnuten mot Avaldnes. Olavskirken, Nordvegen Historiesenter og vikinggården legger alle til rette for en flott familiedag i vikingenes verden.

Steder å besøke

Utsira, Norges minste kommune og vestligste øy, ligger ute i havgapet mellom Norge og de britiske øyer. Hit kommer du deg med ferje fra Haugesund. På Utsira venter et paradis for deg som er interessert i fugler, her finnes det nemlig mer enn 300 ulike fuglearter. 

I tillegg er et feriehus eller en hytte i Rogaland et flott utgangspunkt for dagsturer til Preikestolen, Kjeragbolten og Trolltunga.

Haugalandet og områdene rundt byr på flotte ferieopplevelser for besøkende i alle aldre. Om du ønsker kan du kombinere byliv, naturopplevelser og historie på en og samme ferie. Det er ganske fantastisk, spør du oss!