Hytte og feriehus i Sandnes

Sandnes er Norges syvende største by og ligger vakkert til innerst i Gandsfjorden. Byer og tettsteder i dette området har de siste årene vokst sammen til et eneste stort tettbygd område som gjerne går under navnet Stor-Stavanger, uten at Sandnes har mistet sitt særpreg av den grunn. Leier du en hytte i Sandnes, kan du se frem til et variert utvalg av aktiviteter, vakker natur og båtliv.

Lei hytte eller feriehus i Sandnes til din neste ferie

Populære feriehus i Sandnes

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sandnes

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sandnes

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Sandnes er et livlig handelssentrum, med den koselige gågata Langgaten som et naturlig midtpunkt. I nærheten finner du også Sandvedparken, byens grønne lunge, samt den hyggelige gjestehavna. Det er ikke uten grunn at Sandnes ofte omtales som Sykkelbyen. Det var her DBS, Den Beste Sykkel, hadde sitt hovedkvarter. Og dagens Sandnes er svært godt tilrettelagt for syklister. På turistkontoret får du flere gode turistkart, som viser vei til et omfattende nett av sykkelstier. I sommermånedene kan du til og med låne gratis bysykkel! 

Mange som leier hytte i Rogaland ønsker å få med seg det 91 kilometer lange Nordsjørittet, som arrangeres hvert år i juni, går fra Egersund til Sandnes. En variert løype tar deltakerne gjennom skog og terreng, langs Nordsjøveien, over den vestlandske hovedvei og på Kongeveien, før de tas imot av et feststemt folkehav midt i sykkelbyen. Nordsjørittet er et ritt for alle, uansett tempo, ambisjoner og hvor mange pauser du trenger. De siste årene har det også vært mulig å sykle en kortere rute, som er halvparten så lang og starter i Nærbø. 

Blinkfestivalen, der eliteutøvere i skiskyting og langrenn møtes til fartsfylte konkurranser i Sandnes’ gater, trekker også tusener av publikummere til byen. Spenningen er til å ta og føle på når stjerner som Johannes Tingnes Bø og Simon Forcade etter nervepirrende sekunder på standplass suser side om side nedover Langgaten på rulleski. 

Tenker du å pakke med turskoene når du leier hytte i Norge? Rundt bykjernen finner du mye natur, og spesielt populær er toppturen til Dalsnuten, som ruver 323 m.o.h. Toppen er lett tilgjengelig og passer for turgåere i alle aldere. Ruten er godt merket, og du går sjelden alene. På toppen blir du belønnet med panoramautsikt over store deler av Jæren. Beregn halvannen times tid på den 3,7 kilometer lange rundturen.

Et besøk på Soma gård, med et vidt spekter av opplevelsesmuligheter, er en sikker suksess hos de yngste familiemedlemmene. Eller hva med en ridetur under kyndig veiledning av de ansatte ved Tryggvi Islandshestgård?

Attraksjoner og severdigheter

En av de største severdighetene i Sandnes er Lanternen, det karakteristiske flerbruksbygget i Langgaten. Bygget er en takkonstruksjon som hviler på fire eikestolper. Gateplanet under bygningen brukes til torghandel om dagen, mens det på kveldstid ofte brukes til kulturell aktivitet med 100 sitteplasser og scene. Navnet Lanternen forklares med at takes skal fange lyset i flere farger om dagen og at det dermed vil fremstå som en gigantisk lanterne når det lyssettes om kvelden. 

Vitenfabrikken er en del av Jærmuseet og byr på timer med spennende opplevelser for små og store. Siden dette skattkammeret av kunnskap og kultur åpnet dørene i 2008 har besøkstallene holdt en jevn oppadgående kurve. Foreløpig besøksrekord ble satt i 2017, da mer enn 76.000 vitebegjærlige besøkende var innom senteret. Krossens havremølle, som er en egen avdeling av Vitenfabrikken, viser en autentisk havremølle fra 1912. Her kan du følge havrens reise gjennom mølla, fra nylig tresket korn til havregryn. 

Stavanger med sitt vell av attraksjoner og severdigheter, ligger bare en kort biltur unna. Langt er det heller ikke til Kongeparken eller de fantastiske jærstrendene, så her står opplevelsene bokstavelig talt i kø.

Hytte eller feriehus i Sandnes

En hytte i Sandnes er et utmerket utgangspunkt når du skal utforske Rogaland. Opplevelser og inntrykk står i kø, og her er det noe for alle, uansett om det er natur, kultur eller shopping som står i sentrum. Aller best er kanskje en miks av det hele, og da er Sandnes et naturlig valg.

NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger og leier ut hytter og feriehus i hele 28 land. Du finner oss over hele Norge, og også i Rogaland er vi sterkt tilstede. Prøv oss neste gang du ser etter en hytte i Sandnes.