Hytte og feriehus i Eigersund

En hytte i Eigersund kommune, med byen Egersund i sentrum, er et godt utgangspunkt for flotte ferieopplevelser. Her har du tilgang på suverene turområder, gode fiskemuligheter og et yrende byliv. Det er gode muligheter for at du lærer noe nytt på ferien. Eigersund har en veldig spennende historie – den strekker seg nemlig helt tilbake til steinalderen. Navnet kommer av det norrøne Eikundasund, som betyr «sundet mellom eiketrær». Med en NOVASOL hytte har du det beste utgangspunktet for gode opplevelser i dette flotte ferieområdet!

Lei hytte i Eigersund nær store naturopplevelser

Populære feriehus i Eigersund

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Eigersund

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Egersund er kjent som sørlandsbyen på Vestlandet, og er  Rogalands sørligste by, med nær tilknytning til Sørlandet.  Her finner du en av de best bevarte trehusbebyggelsene i Norge, noe som gir byen en helt spesiell atmosfære. Egersund er i dag en av Norges største fiskehavner. 

Naturen i Dalane er preget av karakteristiske lyngheier, bratte fjell og bergknauser. Langs kysten mot Nordsjøen veksler det mellom svaberg, klipper og små sandstrender . Området har et rikt fugleliv og på tur her kan du til og med se kongeørnen. Det finnes ikke så mange fjelltopper å bestige – de høyeste er Vinjakula og Store Skykula. 

Eigersund er et eldorado for deg som liker å tilbringe tid med fiskestang i hånden. Her har kystfisket lange tradisjoner, og det finnes flotte muligheter for sjøfiske i idylliske omgivelser. Det er også steder der du kan fiske i ferskvann. Du kan for eksempel fiske etter laks i Tengs elva eller i Bjerkreim. Husk å sette deg inn i hvilke lover og regler som gjelder for fiske der du er. 

Få frisk luft i lungene og fart i beina på ferien. I Eigersund finnes det flere fine ruter som egner seg for sykkel, gå – og løpeturer. Ta turen til Trollpikken, et fenomen skapt under siste istid. Turen tar cirka 50 minutter og er av middels vanskelighet. Friluftsområdet Vannbassengan er mye brukt, og her finnes muligheter for en rekke morsomme aktiviteter. Området finner du rundt én kilometer fra bysentrum. Den som trives best på sykkelsetet kan sykle Nordsjøveien fra Egersund til Hellvik. Ruter er 12 kilometer lang, og underveis er det mange fine steder å stoppe. 

En ferie i en hytte i Rogaland egner seg også for dagsturer til kjente naturattraksjoner, som  Lysefjorden, og Prekestolen. Reiser du med barn er en tur til Kongeparken i Ålgård midt i blinken. Gjennom hele året inviterer parken til fart og moro for hele familien!

Attraksjoner og severdigheter

Ta turen til kommunesenteret og legg ut på byvandring, på egenhånd eller med guide. Ta kontakt med turistinformasjon dersom du vil være med på en guidet omvisning i byen. Husene i Egersund har en ganske interessant historie, som det er spennende å lære mer om. 

Videre kan du besøke Egersund Fayancemuseum, som tar for seg driften til A/S Egersunds Fayancefabriks Co. Fabrikken produserte i sin tid steintøy til hverdag og fest, og i dag kan du se et utvalg gjenstander på utstilling.

Hytte i Egersund

En hytte i Norge byr på morsomme feriedager for alle. Med en hytte som utgangspunkt, ligger alt til rette for opplevelser både i Eigersund og områdene rundt. Her er du nær noen av Norges flotteste naturattraksjoner, samtidig byen Egersund har alt du trenger for en urban ferie. 

Våre hytter er privateide, og alle har derfor sitt personlige preg. Vi tror at dette er med å skape en autentisk opplevelse. Søk, velg og bestill din neste feriebolig i Europa gjennom NOVASOL i dag!