Hytte og feriehus i Klepp

Ser du etter din neste feriedestinasjon i Rogaland, finner du varierte og spennende opplevelser i Klepp. Kystkommunen Klepp ligger omtrent midt på Jæren, strekker seg østover til Frøylandsvatnet og ligger i sin helhet i landskapet som kalles Låg-Jæren. Lei din neste hytte i Klepp, og se frem til en ferie i vakre naturomgivelser, med et stort utvalg av aktiviteter rett utenfor hyttedøren.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Klepp

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Klepp

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Revtangen og områdene ved Orrevatnet er kjent for sitt rike fugleliv. Like innenfor Revtangen har Stavanger museum sin merkestasjon for trekkfugler, der bortimot 12.000 vade- og småfugler blir merket årlig. Minst 150 fuglearter hekker her, og området er hyppig frekventert av ivrige fugletittere. Og om du beveger deg litt opp på sanddynene innenfor rullesteinstranden på Revtangen, kan du nyte en fantastisk utsikt i alle retninger. Nordover ser du til Hodne- og Borestranden, østover fanger blikket Orrevatnet og i vest åpenbarer Feisteinen fyr seg. Og strender, det er det nok av på Jæren. Orrestranda, som strekker seg over fem kilometer fra Vik i sør til Reve i nord, er faktisk landet lengste sandstrand. Med sin lyse og finkornede strand ligner den mest av alt på strender du finner under langt sydligere himmelstrøk. Hit kommer fastboende og feriegjester for å bade, surfe og gå turer i frisk havluft. De siste årene har også et stadig større antall kitere funnet veien til de magiske og storslåtte jærstrendene, der det aldri er helt vindstille.

Attraksjoner og severdigheter

Interessert i historie? Da bør du ta turen til Sele og Steinstjerna. Den 0,5 meter høye gravrøysa av rullestein er formet som en stjerne med tre armer, som er hele ti meter lange. Stjerna ble restaurert på 1930-tallet, så det er uvisst hvordan den opprinnelig så ut. Det er også uvisst hvem som er gravlagt her og når det skjedde, men et imponerende syn er den uansett. På en vandring langs Selestranden kommer du forbi flere gravrøyser, og best synlig av disse er den fem meter høye bronsealderrøysa Tangarhaug. 

Klepp er et utmerket utgangspunkt for hytteferie i Rogaland. Fra kommunesenteret, som bærer kommunens navn, er det en snau halvtimes kjøring til Ålgård og Kongeparken med sitt vide spekter av opplevelser for hele familien. Stavanger og Sandnes med pulserende byliv, museer og et bredt kulturtilbud ligger også kun en kort kjøretur unna. 

Er du interessert i litteratur frister det kanskje med en tur til Garborgsenteret? Det finner du i nabokommunen Time, og her kan du ved hjelp av en omfattende interaktiv utstilling utforske Arne og Hulda Garborgs liv, verkene deres og tankene deres. Lek med den magiske blå kisten, snurr på dikterhjulet, let etter visdom i døpefonten og fordyp deg i litteraturen. Senteret er ment som et supplement til kunstnerhjemmene Garborgheimen og Knudaheio, som også kan besøkes.

Hytte i Klepp

NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger. Vi leier ut feriehus og hytter i 28 land, også i Norge. Leier du en hytte i Klepp, ligger alt til rette for minnerike feriedager i takt med naturen. Du kan bo i landlige omgivelser, samtidig som du har kort vei til spennende inntrykk og opplevelser over hele Jæren og i Stavanger-området. Prøv oss neste gang du er på utkikk etter en hytte i Norge.