Feriehus og hytter i Lund

Lund finner du helt sør i Rogaland, ganske nøyaktig midt mellom Kristiansand og Stavanger, ligger Lund kommune. Lund ligger i  Dalane, som stort sett domineres av et kupert og til tider gyllent heilandskap, med en rekke mindre dalfører og idylliske vann. Dalane er som skapt for hytteferie. Leier du en hytte i Lund bor du tett på naturopplevelsene.

Kommunesenteret Moi, som ligger ved nordenden av det langstrakte Lundevatnet, er et trivelig tettsted med et godt utvalgt forretninger og spisesteder. Her finner du alt du trenger til ferien.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Lund

Loading...

Feriehus med panoramautsikt i Lund

Loading...

Feriehus med peis i Lund

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Lund

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

De høyeste områdene finner du i nordøst, nær grensen mot Sirdal, der den 731 meter høye Lindtjørnsknuten rager aller høyest. Et ypperlig område for fotturer  i fredfulle omgivelser. Ta gjerne med deg fiskestang, for sjansen er stor for å få både ørret og røye på kroken i de fleste vannene. Ikke glem å ordne med fiskekort før du kaster ut snøret. Det får du kjøpt flere steder i kommunen.

På motsatt kant av Lund, ved grensen mot kystkommunen Eigersund, kan du bestige den 463 meter høye Gullbergtuva. Den godt merkede «Opplev Dalane»-stien fører deg gjennom skogen, langs Dypingsvatnet og til slutt i åpent terreng til toppen. Utsikten fra Gullbergtuva er formidabel, da du skuer utover det meste av Dalane og Magma Geopark.   

Selv om Lund er en innlandskommune er det kort vei  til kysten. Fra Moi er det bare en snau halvtimes kjøring til sørlandsidyllen Flekkefjord, mens den unike Sogndalstrand nås på godt under timen.

Attraksjoner og severdigheter

Lund bygdemuseum er riktig adresse dersom du ønsker å lære mer om distriktets historie. Her finner du en stor samling gjenstander fra blant annet håndverk, industri, skole og landbruk. Verdt et besøk er også museets frukthistoriske eplehage, som har utviklet seg til et prosjekt for bevaring av gamle eple- og pæresorter, og det vokser rundt 60 ulike eplesorter og et mindre antall pærer på området. Legg gjerne turen hit under fruktblomstringen. 

Historisk sus kan du også oppleve ved Kvernfossen, som er et unikt område i lokalhistorisk sammenheng. Her ser du tufter etter gamle kvernhus, og vegg i vegg med den nye kraftstasjonen fra 1998 finner du gamle Moi E-verk fra 1911. Og ved siden av kraftstasjonen står den gamle møllen med vannhjul og kadl. Kvernfossen ligger for øvrig i grønne og frodige omgivelser ved bredden av Moisåna, en kort spasertur nord for det hyggelige kommunesenteret Moi. 

Eller hva med en kjøretur på «den livsfarlige veien» over Tronåsen? Den spektakulære strekningen er en del av Den vestlandske hovedvei og kan by på åtte skarpe svinger opp fra Tronvik mot grensen til Vest-Agder  og tre svinger nedover mot Flekkefjord på den andre siden. Veien er åpen for enveiskjøring med personbil fra Tronvik, der det er anlagt en rasteplass med informasjonstavle. På toppen er det det også en rasteplass, der du kan nyte en storslagen utsikt over Lundevatnet.

Opplevelsesmulighetene er mange og varierte, og med en hytte i Rogaland som base er det bare å ta for seg. Du legger opp dagene slik du selv vil, og det er ingen som bestemmer hva du skal velge. Kanskje er alt du ønsker å finne roen ved et av de mange fiskevannene?

Hytte i Lund

NOVASOL er Europas største formidler av private ferieboliger. Vi leier ut et stort antall feriehus og hytter over hele Norge. Stadig flere velger å tilbringe ferien i nærhet til  naturen, og leier du en hytte i Lund ligger alt til rette for minnerike feriedager langt unna hverdagens stress og mas. Prøv NOVASOL neste ganger du vurderer å leie en hytte i Rogaland.