Hytte og feriehus i Bjerkreim

Bjerkreim kommune byr på variert natur, der den ligger i brytningspunktet mellom det flate Jæren og Setesdal- og Ryfylkeheiene. I sør er heiene lave og jorden godt egnet til landbruksdrift, mens den nordlige delen av kommunen domineres av fjell og daler. Legger du ferien til en hytte i Bjerkreim, venter blant annet et eldorado av opplevelser i naturen – hele året rundt.

Med en hytte i Bjerkreim ligger det til rette for fine dager i fjellet

Populære feriehus i Bjerkreim

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Bjerkreim

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Den fredfulle og naturskjønne landkommunen Bjerkreim er et eldorado for alle som er interessert i fiske og friluftsliv. De høyeste toppene er Vinjakula på 907 og Skykula på 906 m.o.h. Flere dalfører baner seg vei gjennom Bjerkreim i nordøstlig retning. De største av disse er Ørsdalen og Austrumdalen, som preges av store vann og høye fjell. Det største vannet, Ørsdalsvatnet, er hele 18 kilometer langt. Her finner du et flott og variert turterreng med flere merkede løyper. Ved flere av de fiskerike vannene finner du idylliske små badeplasser, perfekt for en sommerlig familieutflukt. Og Bjerkereimselva, selve livsnerven i disse fascinerende omgivelsen, går for å være en av landets aller beste lakseelver

Det trivelige administrasjonssenteret Vikeså, der bortimot halvparten av kommunens 2800 innbyggere holder hus, ligger sentral ved Europavei 39. Legg gjerne inn et lite stopp ved aktivitetsparken i sentrum, som blant annet er utstyrt med en 2,5 meter høy klatrestein, balanseapparat og steinpyramide. Spesielt familiens yngste vil finne seg til rette her. Benker og bord plassert utover området sørger for ekstra hygge.

Bjerkreim er dessuten et ypperlig utgangspunkt for utflukter til Kongeparken Fritidspark på Ålgård og de magiske jærstrendene. Den sjarmerende gamle kystbyen Egersund ligger en halvtimes biltur unna, og fylkeshovedstaden Stavanger nås på under en time. Mange som legger ferien til en hytte i Rogaland, søker fine feriedager i naturen. Bjerkreim er et godt utgangspunkt for utflukter til turistmagneter som Preikestolen og Kjerag ved Lysefjorden.

Attraksjoner og severdigheter

En av Bjerkreims største turistattraksjoner er Gloppedalsuren, Nord-Europas største steinur. Her finner du steiner så store som hus, som naturen selv har plassert i spektakulære omgivelser med utsikt over det langstrakte Gloppedalsvatnen. Og har du først tatt turen hit, er det bare en kort biltur videre til Byrkjedalstunet i nabokommunen Gjesdal, som kan friste med eget lysstøperi og kortreiste matvarer av topp kvalitet.

Verdt et besøk er også Kløgetvedttunet, bestående av våningshus, steingjøs, stall og smie. Her er det mulig å ta en lang rekke bruksgjenstander fra svunne tider i nærmere øyesyn. Sommerstid er det gjerne liv og røre her på søndager. Da byr kafeen på kaffe og lapper, kunnskapsrike guider innbyr til spennende omvisninger og lokale kunstnere sørger for skiftende utstillinger. 

Søndager i sommersesongen kan du mønstre på MK Ørsdølen, den siste båten som gikk i organisert  rutetrafikk på en innsjø i Rogaland. Det er avgang fra Odlandstø hver søndag i juli og august, og vi garanterer en naturopplevelse du aldri vil glemme. I forbindelse med båtturen arrangeres det også omvisning i ærverdige Ørsdalen gruver.

Hytte og feriehus i Bjerkreim

Bjerkreim er som skapt for avslappende feriedager med nærhet til naturen. NOVASOL leier ut hytter og feriehus over hele Norge, også i Rogaland. Leier du en hytte i Bjerkreim bor du tett på naturopplevelsene og styrer dagene som du selv vil. 

Vi er Europas største formidler av private ferieboliger og hjelper deg gjerne med å finne en hytte i Rogaland som passer til akkurat dine ønsker og behov.