Hytte og feriehus i Sokndal

Velkommen til NOVASOLs hytter i Sokndal - den sørligste kommunen i Rogaland, beliggende omtrent 110 kilometer sør for fylkeshovedstaden Stavanger. Den gjestmilde kommunen kan skryte av en 48 kilometer lang kystlinje mot Nordsjøen, der sju små fjordarmer skjærer seg inn i landet og danner naturlige havner. Dermed har du kort vei fra du legger fra kai til du er ute på åpent hav. I tillegg til havfiske, kan du prøve fiskelykken i lakseelva Sokno og en lang rekke idylliske innlandsvann. Sokndal er altså et paradis for fiskeren, men det stopper ikke der. Leier du en hytte her, kan du se frem til et stort utvalg av aktiviteter og opplevelser som passer for alle.

Lei hytte eller feriehus i Sokndal

Populære feriehus i Sokndal

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sokndal

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sokndal

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Fra kystområdene strekker Sokndal seg innover et stort heilandskap med topper på opptil 600 m.o.h. Her finner du ypperlige turmuligheter og mange merkede turløyper. Spesielt populære er de merkede toppturene.

Foruten Nordsjøveien/riksvei 44, den 430 kilometer lange reiseruta langs kysten mellom Kristiansand og Haugesund, går både North Sea Cycle Route (Nordsjø sykkelrute) og North Sea Trail (Nordsjøløypa) gjennom kommunen. 

Sokndal var den første kommunen i Norden som ble medlem av den internasjonale bevegelsen Cittaslow. Det skjedde i 2003, og tanken bak dette er å bremse litt på jaget, skru ned tempoet og prioritere livskvalitet og det gode liv. Som det så fint beskrives på kommunens egne nettsider; «I Sokndal er det lov å være annerledes og litt gal. Vi har begravd Janteloven. Vi har en egen kjærlighetsuke og fokus på de nære ting. Hos oss har vi ingen turister, bare gjester!». Nyt den avslappede atmosfæren og tilbring ferien i en hytte i Norge, og se frem til fine dager i private omgivelser.

Attraksjoner og severdigheter

Bosettingen i Sokndal er i stor grad konsentrert til administrasjonssentret Hauge i Dalane, men det er den gamle trebebyggelsen i Sogndalsstrand som trekker flest besøkende til kommunen. Dette er faktisk det eneste tettstedet i Norge som er totalt fredet. Her ligger de små trehusene tett i tett langs ned smale gata, og sommerstid oser hele stedet av idyll. Stedet har de siste årene vært gjennom et kraftig oppsving, der kulturhotell, galleri, landhandel, golfbane, skulpturmolo og fiskerimuseum er blant stikkordene. Eller hvorfor ikke prøve seg på havrafting? Sogndalstrand Amfi er bygget i lokal stein, og i løpet av sommeren arrangeres det her en rekke store konserter. Fra Sogndalstrand kan du også legge ut på merket topptur til Årosåsen, som ligger i villsauens spennende rike. 

Best kjent av de syv fjordarmene er nok Jøssingfjorden. Fjorden er omgitt av bratte fjellsider og ender i en enorm steinur, noe som var en stor utfordring da riksvei 44 skulle bygges. Veien forbi ura og opp og inn i en loddrett fjellside på nordsiden er fortsatt en stor turistattraksjon langs Nordsjøruta. Fjellsiden stopper ca. 8 meter før den møter bakken nede ved fjorden og danner er overheng i fjellet, en såkalt heller, der husmannsplassen Helleren lå. Fortsatt ligger det to små hus her, og siden de har fjellet selv til tak over seg står de uten eget taktekke. Helleren er en flittig besøkt turistattraksjon og eies i dag av Dalane Folkemuseum. 

Legg gjerne turen innom Sokndal kirke, som er en stor korskirke i tre fra 1803. Den er en av få kirker i landet som er bygget i Louis-Seize-stil og har et særpreget interiør, med en vakker altertavle og en prekestol med praktfulle utskjæringer.

Hytte og feriehus i Sokndal

En Cittaslow-kommune skal utforskes i sakte tempo. Eller i hvert fall i ditt eget tempo. Leier du en hytte fra NOVASOL bestemmer du selv hvordan du vil bruke tiden. Du er din egen herre og legger opp dagen akkurat slik du selv ønsker det. Vi leier ut hytter og feriehus over hele landet, deriblant et stort antall hytter i Rogaland. Prøv oss neste gang du ser på utkikk etter en hytte i gjestfrie Sokndal.