Feriehus og hytte i Strand

Strand ligger i hjertet av vakre Ryfylke og byr på en variert natur mellom fjell og sjø. Samtidig som den ligger ved fjorden og har mange flotte tilkomster til sjøen, byr den på flotte fjellområder med et stort antall turstier. I Jørpelandsheiene og Holtaheia finner du milevis med merkede løyper og en storslagen natur, der Reinaknuten er et av de aller flotteste utsiktspunktene. Leier du en hytte i Ryfylke, venter et eldorado av vakker natur og opplevelser på deg!

Lei hytte i Strand, Rogaland og gå opp Preikestolen

Populære feriehus i Strand

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Strand

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Strand er et ypperlig utgangspunkt hvis du har tenkt deg til den berømte Preikestolen ved Lysefjorden. Fra kommunesenteret Jørpeland, som har hatt bystatus siden 1998, tar det bare ti minutter å kjøre til Preikestolhytta, som et utgangspunktet for turen opp til det verdenskjente fjellplatået.  I sommersesongen er det dessuten bussforbindelse mellom Jørpeland og Preikestolhytta. 

En hytte i Strand er et utmerket utgangspunkt når du skal utforske vakre Ryfylke. Eller Stavangerområdet for den saks skyld. Fergeturen over fjorden fra Tau til Rogalands pulserende fylkeshovedstad tar ikke mer enn 40 minutter. 

Eller hva med å utforske Lysefjorden eller sjøområdet utenfor kysten av Strand med kajakk? I høysesongen arrangeres det daglig guidede turer fra Jørpelandsvågen, og kajakk leier du på stedet.

Attraksjoner og severdigheter

De fleste av kommunens ca. 11.400 innbyggere bor i Jørpeland, som byr på et hyggelig småbymiljø med en rekke butikker og spisesteder, og kommunikasjons- og utdanningssenteret Tau. 

Reiser du på hytteferie i Norge med bil, kan du glede deg til veier langs storslått natur. En biltur langs Nasjonal Turistveg Ryfylke er en reise i kontraster.  Her møter du nakent høgfjell, frodige lier, stupbratte fjellsider og dype fjorder. Den inntrykksfulle turistveien går også gjennom Strand, og ved Jørpeland anbefales gjerne et stopp ved Klungholmen, der du kan beskue det fascinerende Solspeilet. Det åtte meter høye kunstverket, som er produsert i rustfritt stål, er dekorert med historiske symboler fra ulike epoker og skal gjengi solens gang på himmelen. I samme område finner du også Jørpelandsholmen, med opparbeidet tursti og den flotte badeplassen Barkavika.

Strand er også kjent for sitt rike kulturliv. I Jørpeland kan du ta turen innom en rekke gallerier der lokale kunstnere stiller ut, så vel moderne som tradisjonelt kunsthåndverk. Jørpelands Brug, som ble bygget i 1883 og tidligere huset en møbel- og trevarefabrikk, er et ypperlig sted å starte i så måte. I Bjørheimsbygd er et glassgalleri med tilhørende utsalg blant etablissementene som kan besøkes. På Tau er den vakre Mølleparken et naturlig møtested. Loppemarked og  konserter finner jevnlig sted i det trivelige parkområdet. 

Hvert år i juni  går Strandadagene av stabelen. Da er det folkefest i den gjestfri kommunen, med markedsboder, underholdning og annen moro for innfødte og besøkende i alle aldre.

Hytte i Strand

NOVASOL er Europas største formidler av private feriehus og hytter. Vi leier ut et stort antall hytter i Rogaland, både ved kysten og i innlandet.  Vårt sørvestligste fylke byr på variert natur – fra det flate jærlandskapet med sine strender og steingjerder til høye fjell og dype daler. Strand ligger i brytningspunktet mellom hav og hei, så her får du litt av alt. Med en hytte i Strand som base ligger alt til rette for opplevelsesrike feriedager sentralt i fagre Ryfylke.