Feriehus og hytte i Hå

Lenger sør på Jæren enn til Hå kommer du ikke. Leier du en hytte her, vil du oppdage at alle klisjeer du har hørt om det særegne jærlandskapet stemmer. Høy himmel, vid horisont og endeløst hav. Et stadig skiftende vær, milevis med sandstrender avløst av rullestein og lakseelver. Og alle disse steingjerdene som Jæren er så kjent for.

Lei hytter og feriehus i Hå, Rogaland

Populære feriehus i Hå

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hå

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Hå kan skryte av en 40 kilometer lang rett kystlinje med sand- og rullesteinstrender. Strendene er langgrunne, og flere steder støter du på lave morenerygger. Obrestad fyr ligger på en slik morenerygg. Sandstrendene strekker seg til Ogna, der et mer kupert landskapet overtar og danner en naturlig havn ved Sirevåg. 

En rusletur langs de veldige strendene er balsam for sjelen. Følg gjerne den fine gangstien som følger den gamle Kongeveien langs sjøen.  Eller pakk nistekurven og legg opp til en hel dag på stranden, med lek og moro i den myke sanden. Men husk varme klær, for det blåser alltid på jærstrendene. Etter en frisk vandring langs havet er det lite som er bedre enn å trekke inn i en lun og varm hytte. NOVASOL leier ut en rekke hytter på Jæren.  

Den kjente maleren Kitty Kielland var en mester i å gjenskape det spesielle lyset på Jæren. «Studie fra Ogna på Jæren» fra 1878, som kan beskues på Nasjonalmuseet i Oslo, er et utmerket eksempel på det. Om du ikke er av dem som har med pensel og malerskrin på tur, må du iallfall huske å ta med fotoapparat! Hele strandsonen i Hå tilhører Jærstrendene landskapsvernområde og byr på et rikt fugle- og planteliv. Et yndet utfluktsmål for så vel fugletittere som hobbybotanikere. Mot øst stiger landskapet i slake bølger opp til lyng- og moseheiene på Høg-Jæren, der du også kan gå mange fine fotturer.

Attraksjoner og severdigheter

En vandring langs den godt tilrettelagte kyststien byr på flere historiske minnesmerker. Den eldgamle kirken ved Varhaug er for lengst borte, men kirkegården kan fortsatt sees. Der elva Hååna renner ut i havet finner du flere graver fra jernalderen, og her finner du også Hå Gamle Prestegård, som i dag er omgjort til kultursenter og benyttes til vekslende kunstutstillinger, konserter og litteratur- og temakvelder. Skal du feire en begivenhet kan du leie de ærverdige lokalene, og uansett er det verdt å ta en nærmere titt på de gamle bygningene. Staselige gamle bygninger finner du også på Grødalandstunet, som omfatter en rekke bygninger fra 1700- og 1800-tallet.

Jærmuseet på Nærbø kan friste med spennende opplevelser for hele familien. Her finner du Vitengarden, med en rekke utstillinger og aktiviteter omkring tema som det lokale landskapet, jordbruk, mat, energi og miljø. Hå er et ypperlig feriemål når du ønsker å kombinere kultur og historie med store naturopplevelser. Leier du en hytte i Hå er grunnlaget lagt for minnerike dager der du selv bestemmer innhold og tempo.

Hytte i Hå

NOVASOL er Europas største formidler av private feriehus og hytter. Vi tilbyr et stort antall hytter i Rogaland, også i Hå. Med en hytte på Jæren som base legger du opp dagene akkurat slik du selv ønsker det. 

Det er ingenting som haster når du har ferie, og når du legger ferien til en hytte i Norge er det ingen som forstyrrer deg. Senk skuldrene, pust inn den friske luften og gjør deg klar for et velfortjent avbrekk fra hverdagen i en hytte på Jæren.