Feriehus og hytte i Ryfylke

Ryfylke er den østlige delen av Rogaland fylke. Vi kan også friste med ferieutleie i Ryfylke. Dette er en kontrastfylt del med idylliske bukter, skjærgård og dype fjorder omgitt av bratte fjell. I nord ligger snøen lenge, over Røldalsfjellet er det både brøytekanter og geiter. Ta en avstikker til øyriket Finnøy, prøv en rundtur med hurtigbåt eller sightseeingbåt! Helleristninger, gamle kirker og tettstedene forteller historie, mens moderne havbruk syns igjen i fjordene. De viktigste tettsteder i Ryfylke er Jørpeland, Tau, Hjelmeland, Sand, Sauda og Judaberg. For deg som vil leie hytte i Rogaland er NOVASOL hytteutleie i Norge midt i blinken for deg.

Besøk Preikestolen fra hytta eller feriehuset

Populære feriehus i Ryfylke

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Ryfylke

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Ryfylke

Loading...

Naturomgivelser

I Ryfylke befinner det seg en rekke flotte naturfenomener. Besøk for eksempel Preikestolen, en klippeformasjon 600 meter over Lysefjorden, og kan nå til fots fra Prekestolhytten (2 timer), eller den kan ses fra en båt på Lysefjorden. Kjerag, en annen klippe ved Lysefjorden, er spesielt populær blant basehoppere.

Et annet naturfenomen er Kjeragbolten, noen få hundre meter fra Kjerag klippen. Dette er en stein som er kilt fast mellom to 1000 m høye bergvegger, et populært fotmotiv. Lysefjorden, er et vakkert fjordområde som kan nås med ferge eller sightseeingbåt fra Stavanger, en fantastisk opplevelse.

Aktiv ferie i Rogaland for hele familien

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Man kan oppleve mye dersom man er på ferie i Ryfylke. Besøk for eksempel laksestudio på Sand der du kan se laks og ørret på vei opp elven gjennom glassvindu. Er man interessert i historie, er «Brødrene af Sand» å anbefale, et museum i Ryfylke. Videre befinner det seg en rekke andre museer og gallerier i området, f eks. Fagerheimsamlinga i Sauda, Bygdetunet Kolbeinstveit, Glasskjelleren og Hjemland Bygdemuseum.

Aktiv sjel? Ta en tur, enten du går til fots eller benytter sykkel i en av de mange fjellene. Her opplever du ikke bare fysisk aktivitet, men kan også beundre den vakre naturen som er rik på flora og fauna.

Bestill en ferie til Norge gjennom NOVASOL, du vil definitivt få en uforglemmelig tur!