Ferieleiligheter på Kvitsøy

Velkommen til idylliske Kvitsøy – en ordentlig ferieperle vest for Stavanger. Leier du en hytte på øya Kvitsøy kan du først og fremst se frem til en vakker beliggenhet i havgapet mot Nordsjøen. En ferie her vil helt klart by på gode muligheter for fiske og båtliv, men øya kan også skilte med spennende severdigheter. 

Kvitsøy er Norges minste kommune, men ikke la deg lure av størrelsen. På Kvitsøy finner du mange aktivitetsmuligheter og kulturminner, som er med på å gjøre dette til et ettertraktet reisemål.

En hytte på Kvitsøy er perfekt for deg som vil på fiskeferie

Aktiviteter og opplevelser

Kvitsøy beliggenhet ved Nordsjøen er en unik mulighet for deg som vil fiske. Våre ferieboliger i Norge som tilrettelegger for fiskeferie, kaller vi fiskehus. Disse husene ligger nær fiskemuligheter i fersk – eller saltvann og har sløyeplass. Dersom du vil bruke båt i løpet av ferien, har en del av fiskehusene båt inkludert eller til leie. Mange av våre fiskehus ved kysten har i tillegg fryseplass. 

Er du glad i å dykke, er mulighetene mange rundt Kvitsøy. Plante – og dyrelivet er spennende, og det er i tillegg mulighet for undervannsgrotter og vrakdykk, da passasjerskipene Dresden og Weisenhorst ligger i nærheten. Kvitsøy er også et padleeldorado! Naviger deg mellom hundrevis av øyer, kanaler og holmer, og utforsk øya fra vannet. Har du lyst til å bevege deg på land, finnes det fine ruter både fot – og sykkelturer.

Attraksjoner og severdigheter

Langs Vestlandets kyst står det mange steinkors, som minner om den første perioden etter kristendommen kom til Norge. På Kvitsøy står det et fire meter høyt steinkors ved Leiasundet, som mest sannsynligvis har stått siden 900-tallet. Steinkorset har siden vikingtiden også fungert som et sjø – og seilingsmerke. Når du tar turen ut til steinkorset kan du også få med deg stedet der St. Clementskirken stod. Kirkeruinene er mest sannsynligvis fra 1100-tallet. 

Kvitsøy var tidligere Sør-Vestlandets hummerhovedstad og dette kan du lære mer om på Hummermuseet. Museet finner du vest på Kvitsøy, i et sjøhus bygget under hummerens storhetstid. Her kan du lære mer om oppdrett og fangst av hummer, samt hvordan livet som hummerfisker utartet seg før i tiden. 

Legger du ferien til en hytte i Rogaland, kan det være gøy å ta en tur innom Stavanger. Den tidligere kulturhovedstaden i Europa, har mye spennende å by på og ligger rundt 1,5 timer fra Kvitsøy. Vandre rundt i hyggelige gater og Europas eldste trehusbebyggelse, besøk noen av museene, og spis god mat ved bryggen.

Feriehus og hytte på Kvitsøy

NOVASOL formidler feriehus og hytter i hele Norge, også på Kvitsøy. Våre ferieleiligheter på Kvitsøy er et fantastisk utgangspunkt for deg som vil på fiskeferie i Norge. Ikke bare kan du bo i private omgivelser, men du står fritt til å legge opp dagene akkurat slik du vil. I en ferieboliger i Rogaland bor du tett på noen av Norges aller flotteste naturattraksjoner. Benytte anledningen til å oppleve alt det flotte vårt langstrakte land kan by på!